Wednesday, 19 January 2011

yeah..its 1800 now : ada apa dgn followers a.k.a follow-mollow ni

bagi sebuah blog biasa2 mcm me, tak mudah yer utk mengumpul followers yg ramai -- penting ke followers ni..???
emm..personally, pd pendapatan me sendiri..number of followers adalah 1st impression utk sesebuah blog kan..


and part yg sedikit kelakar bg blog me ni, number of followers tak reflect daily UV pun :p followers ribu raban tu sekadar deco2 nak bagi cantik blog me, UV daily dlm 400-500 ajer :p -- tp me sgtlah BERBESAR HATI GUMBIRA tak terkata sbb ada jugak org2 yg sudi follow blog kecik me ni..tak kisahlah uolls dtg ke blog me everyday or once everyweek, or once in a bulan biru blue moon pun kan

syukran sgt2 tau :) me sedaya mungkin balas kunjungan uolls bila ada masa terluang--but again, semua blogger pun ada masa yg terbatas kan...jenuh nak ber BW ni..me plak jenis yg rasa bersalah kalau uolls asyik dtg blog me, baca my entry, komen2 kat blog me, and me plak tak pernah langsung terjah blog uolls--sgt tak aci kan gitu--pls accept my apology--kot2 ada yg terasa dlm hati like "asyik aku jer dtg blog kau, ko tak pernah dtg blog aku"--me hanyalah blogger kecik yg sgt terbatas masanya--terhegeh2 nak join contest lagi kan...

last nite--me pulun dok buat creative entry utk contest kat blog Kedai Gambar Kami (Catlina)--tu pun belum tentu menang--Contest/GA yg creative entry based sgtlah time consuming tau....nak kena cari idea utk content, then buat editing2 lg--tak mudah tau nak menang satu2 GA ni..
(my prize -- ipod nano dh sampai siang td--esok me buat entry)

note : sekali sekala dtg angin ala2 bebel2 plak entry me ni :p
Insya Allah, me nak buat GA lagi bila followers dh cecah 2k :)--as appreciation to all my followers

21 comments:

mama tisya said...

yela bila dh rmi tk termampu smua nk di jejak kn...tp hargai mereka2 yg dtg bc crite kt blog...

wah ada GA lg....tklama je tu akan cecah 2k

Unknown said...

wah! dah ramai follower MZ. tak lama lagi cecah 2k lah tu. Tahniah yaa :)

Yuyu Zulaikha said...

hehe.tahniahhhh :)

Izan Ishak said...

tahniah sis... sikit lagi nak sampai 2k. tak sabar nak tunggu GA kat sini~

Anonymous said...

hehhe samala mz
kadang sy rasa bersalah je
sebab ada org selalu komen blog kita
tp kita lak xdan nk singgah blog dia..
harap2 xde la orang kecik ati..
bak kata mz la..mana nk join cgl lagi kan...hahahhaha

nur said...

Tahniah MZ..
1800 n counting ye...
Jemput keALL IN ONE

mama_umar_maryam said...

sooner will b 2k,cayalah mz ;)

*∽ IZAN ∽* said...

tahniahhhh Suziee..! tumpang gembira...!400-500 UV sehari tinggi tuhhh!

BIONIC WOMEN said...

ramainya follower..
saya ni blogger picisan ajer..hehe
tapi xper,sy berblog dgn ikhlas..
saya datang blog kengkawan pun ikhlas..sebab tu saya selalu tinggal
komen..sebab saya ikhlas nak baca..
Kita kena paham ler kan, org x selalunya ada masa yg terluang..
dan x semestinya kita suka 1 blog tu, ownner blog tu akan suka blog kita..hehe
X sabar nak join GA

Unknown said...

wallllaaaa..MZ hebat!!

Gieyana said...

wahhh..tahniah..uv satu ari jer dh 400-500..kira mmg best lah! ai nyer bbrapa jer..:D

aanie said...

tahniah...mantap tu uv sehari...

Noor Nabila Jasni Teoh said...

wow! follower ke-1800 adalah saya! haha...time saya click nak follow tu saya tgk gak angka tu, dalam hati "macam cantik je nombor nih..kalau dapat hadiah tiba2 khas tuk follower ke-1800 best gak!"

hahaa...harapan tu~.hehee...follower saya tak sampai 10 cmne plak! adeh!

Cerita Cinta Melayu Sejati said...

baru dah follow.

tiefazatie said...

wah..caya la sis..tahniah!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

akak memang terbaek la...

cikpuanhady said...

wahh..tak lama lagi tu nak 2k..tahniah sis..

Jom join :Ada 2 contest yang boleh disertai

ardinihumaira said...

ramainyaaaa! :) tahniah kak!


p/s:
kak... dni dapati shoutbox akak kan ada orang yang sedang menipu la... diorang tak datang blog akak pun. tapi leh tinggal jejak kat blog akak sebab guna software macam spam gak... kalau akak tengok link http://urlpass ke cemtu lebih kurang haaa memang yang tu la punya keje. akak tak yah klik. free2 diorang dapat backlink... padahal diorang tak bw blog akak pun... akak lock shoutbox akak biar diorang tak leh spam

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kadang2 ramai Follower tapi bukan semua follow pun kan, janji yang rajin komen ni la yang paling dihargai sebab BW secara ikhlas dari dasar hati...blog suzie memang mantap sebab banyak citer oversea yang best2 leh share sama2 untuk ornag yang teringin nak ke oversea tapi tak kesampaian...kita bangga sebab dalam masa pendek suzie berjaya mantopkan blog suzie yang cute pinky2 ni...

Unknown said...

kakyong la ni BW ke blog yg tinggalkan komen dulu..

yg lelain tu.. depend pada masa yg ade.. sbb la ni ptg2 anak2 nak g taman.. malam kena ajar fikri qiraati & membaca... & anak dara kecik 2 org tu selalu jer kaco kalo ibu nya nak buat kerja=bertenet... ;)

BUNGA said...

mantap MZ... rajin betul buat GA.. saya nak buat entah bila. kena tunggu balik Malaysia jugak :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails