Monday, 24 January 2011

When Zharfan meets Zafran..

bunyi mcm nak sama, tp maksudnya berbeza (Arabic term ni)...

and ramai jer yg selalu salah eja MZ as Mama Zafran instead of Mama Zharfan--me tak kisah pun :)

anyway, masa aktiviti HELWA last 2 weeks, tuan umah tu (Puan Eda--muda lg ni umur early 20s), her baby nama Zafran

so my Zharfan memang dpt attention lah sbb org nak tanya, ni Zharfan, bukan Zafran--terbelit2 plak lidah bila nak sebut both names ni berulang2..Zafran yg kecik, Zharfan yg besar..ooo gitu ker...tu antara dialog2 nya heheh

nilah pic my Zharfan and Zafran--lil baby tu--baru 4 bln kalau tak silap..baby kecik memang comel--chinese look plak tu  lil Zafran ni...


Zafran's mommy siap tempah kalendar khas (personalised) tu--1st child kan :) excited memang terlebih--mcm me dulu2 :p



note : nama uolls/anak2 uolls ada bikin confused tak?


24 comments:

Farra Dhelina said...

hehe so far belum lagi...jarang jumpa lah kan nama anak2 fra, tu yg belum pernah terjadi lagi..hehehe

Unknown said...

hehe terbalik ejaan nama zafran ngan zharfan.. lbih kurang je kan..

comel giler baby zafran!gebu gebas

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

zhafran u ada H...hehe...zafran junior tu x de H..hikss...

Oyis said...

nama sama x de, eja konfius ada - my aisyah eja with a Y, tp ramai gak eja with an H. kalo di UK ni lg sengsara org nak baca/eja nama dia, diorg slalu ckp, i always cant remember where to stick the Y. haha... i don't blame them!

LYAfrina said...

HEHEHE..KALO SEBUT BERULANG-ULANG TU MMG TBELIT LIDAH..

tiefazatie said...

hihi.comel je nie.
erm ifa la selalu kena sis..hihi
nama depan ifa atifah kan.org sllu slh afifah..
cis..mata dorg kero kot.haha.
or jrg org ada nama atifah?haha

Anonymous said...

mmg terbelit lidah..=P

AyuArjuna BiGoshh said...

hahaha...cute jer dua2 nama tu :)

Azlina said...

saya masih belum ada ank sebab lum kawin lagi..hehe

Unknown said...

hohoho..zharfan vs zafran ek.. :)
my late twin dulu nama radiah. my name rajiah. tapi sampai sekarang ade lagi org kampong yg duk panggil i radiah. last2 rajiah/radiah jadi nama i! ;)

Unknown said...

miza tak kawin lagi sis. yang pastinya miza nak letak nampa simple mimple ja. tak nak panjang-panjang. hehehe :)

ADEEYA said...

Memang berbelit pun nak panggil. My cuzzies nama macam tu lah, ZHARFAN and ZHAFRAN. Bila marah semua bertukar. Huhuhu :)

Unknown said...

Zharfan vs Zafran lah ni...hehe

Anak saya yg tua Aqil Zafran. Ada Zafran lah di belakang tu..:)

Hezesuze said...

hehe kekadang pun selalu weols tersalah taip nama zharfan tu..huhu

nama anak2 weols ok jek cuma nama adik beradik weols ramai yang konpius hehe

HEZE SUZE
HEZEZE SAZELY
HEZE SHEZELA

amcam?

nur said...

Zharfan ni unik sikit namanya MZ..
Zafran tu biasa dengar..
Jemput keALL IN ONE

Unknown said...

stakat nih masih ok je!heheheeh..name yang simple!

BUNGA said...

hehe.. saya selalu konpius dgn nama anak eda dgn MZ... sebab nama dekat2 kan.. :)

Unknown said...

nama Aliya pun byk ejaan, ade yg Alia, Aleeya, Alya.. makna sama ja..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

semua nye comel...
hehehe...

ummi sofiyyah said...

dua2 pun makna bagus...

ardinihumaira said...

dekat2 sama tu :D
sepupu ada nama hazzim... ayahnya hassim... kadang panggil anak, ayah yang toleh ;p

mama_umar_maryam said...

sebenanye mz,zt byk kali betulkan ejaan klu nk taip name zharfan tu,hehehe

Cute MuM said...

dulu orang salah eja Alisya.. sebenarnya Alisha... kalo Dania tue orang tersilap tulis Damia...

Ezna said...

Nama Dania, orang ada yang terpanggil Damia. Teacher Dania sendiri panggil D.I.A.N.A Yasmine....geramnyerrr...nama Dania dan Diana tak sama maksud. Dania = Hampir, Diana = Perkasa....takmo dania jadi Hulk pulak...ngee :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails