Saturday, 22 January 2011

Rutin harian seorg blogger tegar di bumi asing

MZ tegar?? tidak syak lagi...kalau sehari tak ngadap blog, rasa serba tak kena hehe

bumi asing?? yelah, now MZ kan kat UK...dh nak balik Msia pun bln April ni..

rutin? berbeza dgn life in Msia ker?? yepp....sgt lah berbeza, sbb now MZ kan on study leave, tak pyh pegi keje :p


anyway, rutin biasa seorg mommy blogger  like me(on weekday) includes:

mlm2, buat scheduled entry utk esok hari

pagi2, lps siap msk or sambil2 msk for breakfast, onkan lappy--bukak blog, moderatekan comments, check dashboard tgk kwn2 punya blog updates--BW sambil baca entry and komen2 apa2 yg patut

tghari - kalau ada masa, nagadap lappy lagi--usha2 contest or GA baru, bookmark kan dulu, bila ada masa free, buat marathon join byk2 sekaligus

ptg--tgk keadaan, kalau ada masa, or tak kuar mana2 cthnya shopping groceries, layan gak blog kejap

mlm--ikut mood, and ikut tahap mengantuk or keletihan--kalau tak ngantuk, BW lagi, then buat entry contest yg based on creativity--sbb my kids dh tido, so tak kacau, me boleh cari idea--perah otak--bila blur, sambung BW jap..

wah...hectic gak kan
kdg2 me tak de idea nak tulis apa--kdg2, rasa muak dgn blog or BW--tp kdg2 ajer--bila menang ajer mana2 contest, semangat naik 100% hehe and bila tgk income nuff or heartbeat naik day by day--that really keeps me going in blogging, sumber motivasi..

sekian celoteh seorg mommy blogger @Notts, UK

uolls rutin sama mcm me ker..


20 comments:

BIONIC WOMEN said...

Waaa..sngat full schedule, kita lak style wat entry live ajer..x pernah scheduled pun sebab ada prob lappy for time setting.
memang dah tahap tegar dah tu.hehe

Rizziela said...

wah! padat gitu scedule akak...yg penting blog mesti jengah kan :D

lady lavender said...

soo impressed dgn Mz..tgh duk pulun study pun ada ms bloging & rancak joint contest. Sure MZ punya time management sgt2 bagus. Keep it up dear & best of luck in ur phd & contest montest heehe..

Anonymous said...

i x leh ngadap lappy lama2... pening kepala la. memang x leh jadi blogger tegar la i ni.. hukhukhuk

Izan Ishak said...

rutin blogger tegar yang sangat hepi kan mz...kalaulah tenet kat sini laju cam kat uk kan best...!

Farra Dhelina said...

lebih kurang sama..tp time bkerja tu la ada terhad skit nk bw..depends lah..

tp kan, org2 mcm akk ni lah, yg jadi sumber inspirasi utk terus berblog tau..rasa best nya mz..eh aku pun nk mcm tu lah..mz blh ,aku msti blh, even tak mcm mz atleast, semangat tu ada.. :)

Ely Hasrul said...

dh nk blk sini ke mama zharfan? for good? tahun nih nk boxing day kat manchester lah

Gieyana said...

Wahhh..hectic gk tue kan! but kalau dh minat berblogging apa salahnya..:)

LiLy said...

wahh~mmg sgt tegar!

AyuArjuna BiGoshh said...

huhu..susah nak lawan ketegaran u ni suzz...me anak da ramai...keje non stop..mmg tak menyempat bw nya huhu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

akak memang sgt2 tegar...
hehehe...

tiefazatie said...

sama la kte sis..
ifa lak sbb lum keje kan..
so blh la..tp mmg ada masa tue...
ifa xd mood lgsg nk buat apa2..
tgk je blog nie..pastu layan bw je ni..haha...
utk ga or kontest lak..ikut mood gak..ble dtg..marathon la..ble xde...xjoin pun..haha..
but klu creative n3..ifa suka buat tgh2 mlm nie..xtau kenapa..idea mencurah2 kot..haha..bajet je

Unknown said...

wah! sangat sistematik :)

nur said...

Padat jadual MZ tu.. memang tegar!!!!.. Betul tu.. kalau takde mud nk join kontes.. bila tgk MZ menang.. pasti terus bersemangat..
Jemput ke ALL IN ONE

Unknown said...

hehehhe.. ni memang betul2 tegar...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

lebey kurang la suzie, kita pun suka wat entry auto publish sebab nak bagi komitmen pada keje..ape pun janji happy blogging kan

ardinihumaira said...

hehe dni ngah pk nak sambung belaja ke tak after kawen ;p

Ayu Zarina said...

hehe..lebih kurang gak tu..cuma ayu kene pi keje on weekdays..masa keje tu curi2 gak bukak blog...eh curi2 ke?? hehehe..terang2an buka blog..unless depan students ..memang kena cover line...

kak ina kl said...

berblog ikut jadual..kalau ashik duk leka..kang semua terabai.

Rina Rahamat said...

dulu kita penah dpt tawaran sambung blaja kat oversea tp x g sbb rs cam susah je nk study..tp tgk MZ cam hepi² jer..ada ms masak..blogging lg..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails