Tuesday, 11 January 2011

just a typical office footwear -- dull & boring

ari tu me citer Mr Hubby beli kasut barnd ulatbulu a.k.a Caterpillar...
well..actually, pd hari yg sama, me juga telah mengambil kesempatan utk merembat sepsg kasut-- kasut utk tujuan rasmi bila me masuk keje nanti--siyes, me tak suka kasut itam , tp nak kena ada gak at least sepsg, esp bila me kena attend conference, seminar  ke apa kann

nilah kasut itam yg boring itu...ni local brand (brand UK)--sgt selesa, mcm Sholl -- me beli sbb ada sale, harga asal 20 pound, harga sale jd 12.50 pound ajer, so me tak pikir dua kali, terus rembat ajer..



kotak kasut ni cantik :)


actually, time me pegi ngajar (lecturing), me pakai semua jenis kasut/sandals dgn pelbagai kaler pun

ni koleksi kasut/sandal me masa me kat Msia -- pic me amik from my entry bertarikh 13 nov 2009 :p
me suka kasut kalerful sbb nak match dgn bj yg me pakai -- bila pakai bj kaler pink, kasut pun pink kaler heeheh -- fakta : me tak de bj kaler ijau or tudung ijau, so me tak de lah kasut kaler ijau yer :)


uolls pegi keje/kuar jln2, kaler kasut match tak dgn baju??

sekian citer kasut utk ari ni,


28 comments:

Yuyu Zulaikha said...

wahhhhh.. banyak nye kasut mama zarfannnn!!

Unknown said...

banyaknya koleksi kasut mz :) cantik. banyak kaler pink dan merah :)

Farra Dhelina said...

hehe sy dok pkai je sandal yg sama..smpai putus baru sibuk nk beli lain..hahahha

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz masa mula I keje kat sini I suka sangat pakai baju, beg tangan dan kasut sama kaler....kasut purple, pink, oren semuanya ada siap ngan handbag...lps tu I kena sound ngan member, dia kata kat I "klu gaya sedondon boleh papa/miskin"...I buat bodo jer...tapi lama2 cam motivasi nak bergaya pun kurang...so makin lama...makin selamba jer penampilan I...hmmmmmm

BUNGA said...

tu diaaa..... banyak sungguh kasut MZ.. dulu masa saya kerja, kasut saya memang berlambak2.. padahal sampai opis kena tukar kasut yg kilang bagi jugak.. hehhe.. skrg lpas dah dpt jawatan suri rumah, jarang sgt beli kasut.. :)

Hezesuze said...

dulu tak pernah pakai match tapi raya tahun nie kasut + jam + baju + tudung sume kaler pepel huhu

walaupun pepel bukanlah kaler peberet weols ngeh ngeh ngeh

hentam sajork!!

Muttallif said...

Tawke Kasut! :)

Anonymous said...

banyak btol kasut,,
sy suka kale itam
balik2 beli kasut kale itam ahahaha
kasut2 yg ada itam, brown & putih je xde kasut lain

Jeely jelly said...

kasut biru baju merahnye makngah.. boleh x ? HAHA :p

☆aDihAys☆ said...

byknyer kasut..
pnjma 1 boleh..
hehe..

tgk mama zharfan beli kasut..
kene beli jgk la..
at least 1 kasut bertutup kaler htm..

tiefazatie said...

wah..byk jg kasut sis..
but kalu ifa pun susun kasut2 ifa..
mau byk gak nie..
sneakers la byk nie..ahaha

Gieyana said...

byknya koleksi kasut ko..hihihi...suka yg kaler pink tue..:D

nur said...

MZ
me satu je.. boring tak?
ALL IN ONE

Liza said...

i love shoes, entry ni mengingatkan dah lama tak beli kasut...nak shopping ler camnie

AzianKhalil said...

banyaknyer kasut..

Amira is mira said...

nape asyk shopping kasut je nih MZ...kompem jeles!!

Wan Amira said...

i ikut mood.. tengok keadaan macam mane.. kalau rajin, i matchkan, kalau tak.. hehe hitam itu menawan kan

azlina aziz said...

Kak, saya berkasut putih je --nurse kan. Uhuhuh, masa student ada jugak la koleksi kasut yang mana sekarang ni my sister plak yang guna pi melaram :p

cikbedahlaser said...

sy de satu kasut crocs tiruan dgn satu sandal crocs tiruan... satu kasut keje yg pakai time keje rasmi je.. tu je la wat belasah ari2

mama_umar_maryam said...

so far plg color my shoe/sandal kaler merah, yg lain sumer skin color je,sng,hahaha

Aida Tamrim said...

Agak banyak ye koleksi kasut...Hehehehe

Ezna said...

woohoo boleh challenge imelda marcos ke kasut banyak nih...:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

manyak nye kasut akak...

mama tisya said...

byk color ye kasut...kita dlu b4 ada ank byk gk koleksi kasut color2 tp tkde la yg colorful sgt..just yg sennag nk match slalunye itam,krim,coklat...tp sejak2 ada ank ni lebih slesa pki wedges kebykkn color itam..senang match smua...hehehe

ardinihumaira said...

kasut dni asik kaler itam. isk... asik kena marah dengan abah sebab beli hitam & pattern dekat sama je huhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

mak ai banyaknya koleksi kasut suzie, kita kalo kuar selalu pakai kasut hitam je, maklumlah kasut tak banyak, kengkadang orang kalo baju merah kasut merah kan...

nohfee said...

koleksi kasut ke ape? hehe. banyak!

eija_sweetmama said...

wah byknya koleksi kasut..
dulu masa muda remaja..eija rajin gak wat koleksi kasut
skrg dh ade anak ni..selesa pakai salipar jerk..huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails