Friday, 14 January 2011

menu dinner yg agak tak biasa me mkn kalau kat msia

me jrg mkn nasi utk dinner...so antara alternatifnya ialah...tak nak bg boring mkn benda yg saa--so me mkn baked beans :)--once in a while ajer ni


and me goreng telur mata dan juga me potong salad (gaul dgn mayonis sikit) -- so that it is a balanced meal ;) actually ni menu biasa for english breakfast, tp me time bekpes, me masak yg heavy2 mcm nasi goreng or nasi lemak ;)

kat msia, choiches of food byk--me jenis mkn kat luar sbb tak sempat+penat nak masak kalau weekday....and me rasa rutin tu akan berulang bila me balik msia nanti ngeh ngeh ngeh

uolls dinner biasanya mkn apa yer? msk sendiri ker?

27 comments:

shahrilhakime said...

kekadang awok pun datang boring makan nasikkk......jadi nak tuko seleghe....sesekali makan le western....buat sendighi jeee.....takpun makan seafood.....perghhhhhh

bunga_rose said...

baked beans... nape ekk kadang2 rase sedap.. kadang2 rase dia tak sedap.. biasa makan benda ni kat hotel je, sendri masak, jgn harap la hihihi...

ummi sofiyyah said...

kadang2 sarapan mcm ni...kalau kat sini standard hotel la tu..hehe

Cute MuM said...

bila weekdays jarang masak.. makan kat luar.. kalo MIL pelawa, kompom tak tolak.. heheh..

mama tisya said...

dinner slalu mkn nasi:) kdg2 msk,kdg2 beli tp slalu mil msk..ehehhe

Unknown said...

kakyong memang hari2 masak..

dinner kami not necessary nasi.. kdg2 keteow, kdg2 sandwich jer.. mee goreng/nasi goreng/ & all those sort of cucur... bosan jugak asyik makan nasi jer...

Anonymous said...

dinner selalu mkn umah mak heheheh
mmg xpenah masak heeee

azimask said...

heheheh sebabkan ber2 ngan hubby.. selalu dinner trus kat luar.. lepas balik kerja terus makan..
sampai umah leh wat another chores... cam cuci baju n what so ever.. hehehehe

Unknown said...

hik3..cam menu breakfast saya je masa di uk..cuma telur tu telur hancur + sosej....mesti mama zharfan rindu masakan malaysia kan?

LyNn HaMzAh said...

kalau sempat dan tak penat memang masak sendiri utk dinner...masak nasi dan lauk pauk la...

mummy_ayu said...

nie dah mcm bfast kat m'sia nie...
ayu selalu akan makan nasi...mask..
kadang2 je kalu malas tapau..or layan fast food..
selalunya memang akan masak...

BIONIC WOMEN said...

bagus jugak menu for diet..kalau duk Malaysia komfom nasi jer pagi petang..hehe

Mama Zharfan said...

@DKosongLapan : me rindu giller nak mkn seafood--tak per, lg 3 bln jer me nak balik msia heheh

@LiErOSe~QiEmi: tu la, ada yg kdg2 yg tak sedap--yg me mkn kat KFC kat Notts ni, rasa mcm masam2 gitu sikit--tak lalu me nak makn :p

@ummisofiyyah : kat sini memang tu jer choice english breakfast kat mana2 care or restoran pun :)

@Cute Mum & mama tisya: beshnya ada MIL..me tak pernah merasa bermanja2 dgn MIL--she passed away after me kawin dgn Mr Hubby..

@kak yong : me pun sbb kat UK ni, hari2 msk mcm kak yong gak heheh

@Nana : beshh tu tak pyh msk heheh

Mama Zharfan said...

@mimie azimask: yepp, me pun masa kat Msia suka mkn kat luar ajer--my kids pun kecik2 lg, so me share2 jer dgn my kids :)

@Eyriqazz : tq sudi singgah :) good luck utk race esok tau!! yepp..me rindu mskan msia--lagi 3 bln ajer kat sini pun hehhe

@Lynn Hamzah & mummy ayu: rajinnya u masak--bagus tu :)

@BIONIC WOMEN : yepp, zmn2 me diet dulu(time bujang) memang ni antara menunya lah heheh

MamaYatie said...

weekday,kalo sempat masak, kdg2 hubby tolong masak..hik3x.menu- kdg2 nasi, kdg2 goreng2 @ sup . weekend selalunya masak la

FatinJelita said...

loved baked beans.. emm aten baru je buat entry psl dinner..

http://wnf7488.blogspot.com/2011/01/dinner-yang-sama-setiap-malam.html

Gieyana said...

adeiii..kalau kena yg perut mesia sejati nk kena mkn rice sure susah dok sana kan..lucky ku leh ajer mkn apa2 pon makanan..:D

eija_sweetmama said...

hehe..eija pun sgt jarang masak kat umah..selalu makan luar jerk..time dh jemu sgt..baru masak..

lgpun balik kerja pun dh kol 7mlm..smpai umah pun lps smbhyg magrib..selalu kalo masak sndiri..compom mkn mlm kol 9mlm..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

masak sendiri, nasi goreng la paling simple...kalo terlebey rajin masak cam masak tengahari..

Ezna said...

masak sendiri ngee....kadang2 makan luar. weekend, most of the time makan kat luar ngeee....:-)

mama_umar_maryam said...

mmg besenye mkn baked bean ni time brekfes je kitorg,heheh,mayb nnt klu dok oversea jdlah dinner pulak ;p

BUNGA said...

saya lunch dengan dinner makan sama jer.. cuma breakfast je lauk lain.. malas nak masak banyak kali.. :)

Farra Dhelina said...

baked beans sedap tu kak..lagi2 klu ada sosej!! ngeeeee

Ayu Zarina said...

kadang2 makan nasi, kadang2 maka kat luar..hehe depends lah...

nur said...

Suke baked beans tu MZ
esp bila tengok rancangan masakan mat salleh

Jemput keALL IN ONE

tiefazatie said...

bestnye nie!
ifa dulu..ada gak diet..
so mkn baked bean tin kecik yaa..
1 hari skali je..haha.

ardinihumaira said...

skang kat umah dni kan kak.. dah ubah trend... jarang makan nasi... duk makan spaghetti, bihun, mi... k.teow.. cemtu sebab nenek dni kencing manis.. doc suh kurangkan nasi huhu... selera tekak melayu. nak gak nasi ni. gulppp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails