Thursday, 13 January 2011

nasi lemak buah bidara

me kalau sebut or dgr perkataan nasi lemak, otomatik teringat "nasi lemak buah bidara, syg selasih saya turutkan...sila sambung sendiri sampai abis yer ngeh ngeh ngeh..."

anyway, me penggemar nasi lemak :p and my zharfan pun ikut, suka mkn nasi lemak, tp tak letak sambal lah...Mr Hubby plak kureng bab2 nasi lemak ni-- contrast bab2 mkn ni dgn me...

anyway, kat sini, bila terasa nak mkn lemak, terpaksalah masak sendiri, kalau terasa M a.k.a malas, tak dapek la nak mkn plak kan ..

so menu breakfast pagi semlm ialah nasi lemak


--me buat sambal sotong, rebus telur, goreng ayam (chicken wings)--tak de ikan bilis sbb dh abis stok lama dh--kat kedai cina or kedai pakistan, ada ikan bilis yg besar2 yg rasa pahit2 ajer, sgtlah tak beshh, dulu2 ada gak stok ikan bilis diaorg jual mcm yg kat Msia, lately dh tak de stok gitu..adess

and...

me suka minum jus ni time breakfast--dh tukar taste, dh lama tak minum jus oren, sbb me obses minum jus nanas ni :p even kat Msia, kalau mkn kat kedai mkn or restoran, me suka order jus nanas fresh tu...:)

sekian food entry utk ari ni
uolls bila last sekali mkn nasi lemak?

23 comments:

Yuyu Zulaikha said...

ohhhh sedap nyaaa.. ni yang nak buat yuyu balik langkawi ni!

mama tisya said...

bole dikatakn ari2 bfast nasi lemak..ehhehe..lauk mesti kerang or paru

mama_umar_maryam said...

minggu lepas, sbb minggu ni dan seterusnye rasenye diet,hahahah

fa-in said...

last mkn last month
wah cam best!
1st time dgr nasi lemak 'buah bidara'
uhuu

eija_sweetmama said...

me pun penggemar nasi lemak..mmg bole dikatakan selalu makan nasi lemak.w/pun tahu x elok sgt utk kesihatan if makan selalu kan..
lebih2 lagi trend skrg nasi lemak bkn shj sesuai utk b/f tp jgk sedap dimakan waktu malam..mcm nasi lemak kg baru la..

satu jerk..me x rajin masak..huk2..
mama zharfan msti pandai&rajin masak kan..

Afiq Din said...

waaa... sedap je tgk pict...
last mkn nasi lmak pgi tdi...

LyNn HaMzAh said...

mlm tadi baru lepas makan nasi lemak...hehehe...

Unknown said...

me too..penggemar tegar nasi lemak..rsnya mmg tekak melayu kot..heeh..tp kena control la..xleh mkn hari2..cholestrol..xelok utk jantung..hahahah:p

erkk xpnh minum jus nenas.

Ijah EmoTemo said...

pagi tadi baru lps makan nasi lemak dgn sambal paru ;)

Unknown said...

Masak sendiri lagi paus hati kan? Sedap dan berbaloi makan..

nur said...

Dah lama x makan ni MZ.. nak pekena la sok pagi
ALL IN ONE

Syima Emi said...

sedap plak tengok nasik lemak akak... baru je mkn td..hehehehe...terliurrrr...hahaha..

tiefazatie said...

wah!!best btol nasi lemak nie!
me ble ek last mkn..
lama dh nie..eingat la sis
sbb my mum dh jrg beli masa weekend nie..hihi

Ezna said...

Baru 2 hari lepas...ngeee :-) me buat telur goreng dan sambal tumis ikan bilis.....nyummmm

Anonymous said...

dalam minggu ni jgk la tp x ingt ble, hehe... mmg biase srpn nasi lemak, klu takde nasi minyak (beli je)hehe~

Liza said...

tgh diet, tak leh makan nasi...huhuhu

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

wohoooooooo...sambal nasi lemak tu yg best..nyum3..tringat ke nasi lemak cik ngah.. dan jugak nasi beriyani white horse..hhehehehe...ayam panggang kyber pun..eh..byk la plak teringat..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lame dah xmakan nasi lemak...

BUNGA said...

kak.. rasa kat kedai manli masih ada jual ikan bilis m'sia tu.. saya slalu cari kat situ jer.

wan syamilah said...

rasa nak makan nasi lemak lak...pagi esok nak buat nasi lemak la...kalau rajin...he3...

My recent post "NEW!!! HOT DESIGN GAP PYJAMAS"

ummi sofiyyah said...

sambal sotong itu sungguh menggodaku..!

Unknown said...

mak kakyong jual nasi lemak.. boleh kata almost setiap hari.. kdg2 2-3 hari sekali mak akan antor 2-3 bungkus nasi lemak utk anak2... :D

kak ina kl said...

wah rajin gak buat nasi lemak..kesian dengan anak kat sana..dapat ker idak merasa nasi lemak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails