Tuesday, 18 January 2011

it's still winter--but without snow..

kat Notts, UK now masih lagi winter--tp dh lama snow tak turun ni...
winter memang ler sejuk tak terkata--tp kalau ada snow so rasa beshhh even sejuk beku pun

ni weather forecast yg selalu me refer--bbc.co.uk ni..


suhu average between 2-6 C, sejukkkk, tp better lah dari suhu bwh zero :p

so far, snow turun baru beberapa kali ajer this season--27 Nov 2010 till 1st Dec 2010, and 22 Dec 2010...ada kot 3kali so far...so sbg manusia yg dtg dari negara tropika, weolls masih lah belum puas main snow ni....dh ler ni winter terakhir kami kat sini, so moga2 snow akan turun lagi sblm winter ends..biasanya winter abis end of March :)

ni pic my kids masa snow 27 nov 2010


kat Msia, esp pantai timur masih musim hujan kan..?

note : menikmati bln2 terakhir berada ni negara 4 musim ni..


18 comments:

Yuyu Zulaikha said...

wahhhh.. suke nye tengok pic anak mama men salji.. wuuu T_T tak pernah g!

Amira is mira said...

MZ!! amek gmbr puas-puas before balik..then share ngn sume..suke tgk...mira suke tgk gmbr org g oversea..view cntik, sume la cntik2..i like!!

Unknown said...

cuaca2 dingin salju pn best gk..selesa jek..even xde snow..kt pantai timur still hujan..KL pn sama gk..cuma xbanjir je..syukur..

Anonymous said...

Selamat menikmati musin sejuk dan salji...semoga kamu sekeluarga bahagia selalu.

Nurul Diana@Mama=Adam + Aidil + Ayra said...

bestnyer bermain saljiiiiii ;-)

BIONIC WOMEN said...

laaa...saya ni ingatkan kalau musim sejuk tu sepanjang hari snow turun..hehe..cetek betul pengetahuan..Kat kelantan masih ujan2 kekadang..lambat skit musim banjir tahun nih.

Unknown said...

bestnya ade chance main salji ngan keluarga kan kak suzie.. :)

Anonymous said...

sy xpenah lg merasa snow
even dlam umah salji kt genting pon ehhe
nk bawa damia msk xleh seab bwh 4yrs
tp duudk kt opis ekon 3,4 biji
pon kdg2 rasa mcm negara ada snow hehhehe

mama_umar_maryam said...

mz, kt bangi ni pon cuace x menentu,kdg ujan,kdg panas.hmm

Unknown said...

comelnya zharfan dengan ariff :) nampak comel sebab zharfan tarik2 ariff. so swet :)

Ezna said...

grrr grrr grrr sejuk menggigil tu musim winter tpi me suka je....ngee :-)

Farra Dhelina said...

bila la dpt main snow..hermmmm

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya, biler la sampai hajat kita nak menikmati saat2 sebegitu

eija_sweetmama said...

slmat menikmati bulan2 terakhir di Notts..msti la xkan lepas kan peluang disaat2 akhir ni kan..

tiefazatie said...

sis..amik la picture baru lagi..hihi

mama tisya said...

kl ujan lg..bestnye main snow

MamaRifqy said...

trg da kurang ujang kak!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bestnye maen snow...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails