Wednesday, 12 January 2011

meh baca : NUFFNANG ADVERTORIAL - what's the criteria to be selected??

me rasa semua bloggers pun ada target dan impian dlm berblogging, tak kisahlah short term ke, long term ke, achieveable or not or may be impian semata2 kan....

me selalu tertanya2 (dlm otak me lah) apa agaknya criteria utk sesebuah blog mendapat peluang for "Nuffnang Advertorial" -- mcm my sifu Eyriqazz yg selalu dpt Advertorial, and juga mcm my blogger fren Ardini Humaira yg akan dpt her 1st Advertorial from Nuff (congrats yer dini)

 so me pun atar tiket, tanya Nuffang psl ni -- me siap tulis tajuk tiket : Inquiry (for info) --to improve my blog hehhehe

and ni lah jwpannya--me dh agak pun actually



yepp...a blog MUST HAVE and regularly MAINTAIN at least 1k UV daily-- so bukan semua blog yer coleh capai tahap ni...

my lil blog ni, UV daily hanyalah 400-500 ajer, baru separuh min requirement tu (after all, me baru 6 bln aktif berblogging ni (from July 2010)..so well justified jugaklah)

so, uolls ada target ker utk achieve 1k UV daily? well...me rasa, tak mudah utk sebuah blog kecik, tapi tak delah mustahil kan...--termasuk blog me ni....
apa2 pun, berblogging setakat terdaya--and after April ni, me tak tau sejauh mana komitmen me utk blog me ni, sbb me akan mula bekerja semual full time (now me study leave)...

happy blogging uolls!!


32 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

alamak kalo blog ciput kita ni enggak mampu la suzie, UV ni memang penting kan, sape kata tak penting kalo tak mana nak dapar advertorial ni kan, pernah baca kat blog Yana a.k.a Baby Ibu dia dapat gak advertorial ni, bestnya la...suzie pun akan dapat gak nanti, mesti punyer sebab blog suzie BEST

Yuyu Zulaikha said...

hmm.. yuyu lagi la tak leh.. semalam 2hari lepas 538, semalam 418. hmm. tak maintain

ardinihumaira said...

kak! tak mustahil... InsyaAllah.. dni pun dulu tak terfikir dapat 1k daily. InsyaAllah, kak...

kalau bab dapat 1k... maybe sebab dni bw lebih 100 entry orang sehari... mungkin cecah 200 entry orang dan dalam 200 tu mungkin dalam 50-80 blogger yang dni betul2 berikan perhatian. pastu dni cuba menyelit kat mana2 blog lain. kunci dni cuma bw.. sebab dni tak de kelebihan macam bro eyriqazz dan juga encik ben... dni hanya ada bw je. kalau dni kurang bw hari tu, memang menjunam juga trafik dni... siriyes... :) akak pun boleh! chaiyok!

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

hohoho.. 1k? bila agaknya nak dapat visitors cam tu.. huhuh

Unknown said...

MZ, advertorial tu macam mana ? hehe. UV Miza hanyallah 100. Tahniah dengan pencapaian blog MZ :)

Ibu Mifzal said...

kalau blog sy blog..x tau la kurun ke berapa br dpt advertorial nuffnang tuh..heheh...tp selalu gak berangan..cuma usaha je kurang..uhuk...

mamashikin said...

mmg tahu pasal ni tp tak tahu mcm mana nk naikkan trafik tu..bnyak cara kn?mcm ping blog ke..tp tgh blajar ni..ok la uv 400-500 tu..sy punya blog lg la..ciput jer uv.

maslinamansor said...

mas 100UV pun belum tentu... hihihi

Anonymous said...

wow... dasyhat nye!

CatlinaFly said...

jawabnye tak merasa lah nak wat advert huhuhu...pernah sekali je masa ada kempen ape tu...rexona ke adidas ape tah lupe dah..

Hezesuze said...

hape 1K..?? nak cecah 100 pun terkial kial dibuatnye hehehehe

Unknown said...

chaiyok Mama Zharfan..dimana ada kemahuan,disitu ada jalan...u have the potential...

mama tisya said...

bkn senang nk dpt 1k UV daily tp bila dpt 500UV pn dh happy:)blog MZ mayb bole insya allah

LYAfrina said...

wahhh.. nak cecah smpai 1K.. x mampu tu.. lg pon lya bkn rajin BW pon..& xfemes pon.. hehehehe..

ermm..xpela... y pting enjoy bblog..

athirahassin said...

bkn senang nk maintain UV... hurmmmm~ nway thanx for the info :)

Akak Kembang said...

Alin ni Kak Suzie..nak cecah 100 pun susah rsnyer..sb sedang bekerja mana ada masa...kalau blk dah penat layan anak2 plak..so camner nak target iK...ngeh..ngeh..kena berenti keje kot :)

mrs eyza said...

hepy blogging juga MZ...betul kan apa MZ ckp tak mudah untk capai 1k daily tapi tak mustahil jugak kan...;)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

datang nak habaq mai tahniah lil ariff top12 contest kita

Syida said...

blog kita biasa2 je.tak pernah cecah byk tu pun.=)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

wahh..1k UV sehari? huhuhu..
taun taun depan belum tentu ain boleh capai..hahahaa..dah la at least 1k..at least tau! kalau blog kak suzie ni insyaAllah..akak rajin blogging n bw..mcm ain, xcukup masa la kak..
pasni ain doakan akak pulak dapat advertorial ni eh..amin.. :)

nur said...

MZ
dun stop oke.. at least satu post sehari pun oke
ALL IN ONE
nak capai seratus 2 pun semput... kena usaha lebeh..

eija_sweetmama said...

huh..kena maintain 1k UV daily..
adeii..mmg termampu la setakat ni..my blog 100 pun susah..huhu..

insyaalllah mama zharfan msti bole ..nak kejar separuh lagi jerk tu + blog mama zharfan pun mmg ramai org kenal..

Wan Amira said...

insyaAllah, perhaps the first two months maybe your adapt process.. lepas tu, i think you are back to normal.. or u tak de adapt adapt process kot :)

Farra Dhelina said...

mm ntah bila lah nk cecah smpai 1k...kena kerja keras nmpk nya..tp sy tak mampu kot.. ssh sbb ada komitmen lain.. hermm

Anonymous said...

huhuhutak terkejar la 1k daily
skang ni dalam 200-300 je

Unknown said...

nop..xpnh terpk nk dpt UV that high..hehe..for me skang ni jut blogging ikt suka n xpk sgt pasal nuff earning..dont know why..ish xbaik ckp camtu kan..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dasat2...

Ezna said...

la....patut i tak dpt advertorial ni sebab UV tak cecah 1,000 sehari rupanyer....**mode perasan jugak me nie...** hehehe....try dan try capai UV 1,000 sehari....tak mustahil...

tiefazatie said...

erm..ifa xtau la thn ble baru dpt..haha..sbb xde x factor nie..erm someday nt kot..hihi

btw sis blh je nie..ur blog sentiasa ada org dtg nie...even x bw pun uv sis still tinggi kan..so mybe just kne cari pembaca baru je kot kan2..

chaiyok sis!

Unknown said...

camno nak dpt 1 k daily..

x kesah la, janji I'm a happy blogger... dpt kumpul RM sikt2 hasil berblog pun dah rasa 1 bonus yg besar... :)

tp u rasanya sure boleh...

Anonymous said...

1000.... tok tercapai doh bokali.. hukhukhuk

ok la blog u ado 500... kira glamer doh jugok tu...

ummi sofiyyah said...

dimana ada kemahuan di situ ada jalan...semuanya x mustahil lagi...semoga berjaya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails