Friday, 28 January 2011

Yuna cun sopan popular | tudung stylo trend masa kini

sbg seorg yg bertudung, me suka tgk those icon yg bertudung -- dgn fesyen masing2 kan..

Dato CT dgn selendang nya :p -- me suka tgk Ustazah Bahiyah sbb sgt comel and pandai bergaya dgn mcm2 tudung (me ada gak tgk rancangan Semanis Kurma kat TV9 --dulu2 lah)

and kalau trend org2 muda--ello...me muda gak lagi--tp muda gaya 30s lah...

comel kan Yuna ni..stylo sungguh gaya bertudung ni..


tp me musykil gak--kalai pakai tudung gaya gini, kira memenuhi tuntutan syariat tak? ie cover leher (ala2 pakai baju turtle neck gitu), then pakai inner + shawl or apa2 yg sewaktu dgnnya...so memang konpem tak nampak rambut, tp nampak lah bentuk leher tu kan..

emm..nak kena tanya Ustaz Love ni..
tp me suka tgk her dressing --

sbb sopan, trendy, stylo...and lawa gak Yuna ni yer...even me tak tau or tak minat pun lagu Yuna ngeh ngeh ngeh sbb me tak ikuti perkembangan lagu2 terkini kat Msia--bila boring me layan sinar.fm online or youtube ajer--bolegh dgr byk lagu rock kapak :p

note : mcm2 fesyen tudung kan lately---antara nak dgn tak--me setakat ni masih setia dgn satu --IKAN TUDUNG BAWAL :p

21 comments:

Hezesuze said...

uols masih setia ngan tudung bawal kan...weols lak dah xreti camne nak pakai tudung bawal kekdahnye sebab dah lama beno pakai tudung ekin huhu

AiDa AzRyN said...

aida suka style yuna.. hehe.. ;D

Chekgu Azrine said...

tudung instant lebih mudah..cubala try..sure MZ nampak comel je

Lelord said...

stylo gaya yuna ni...tp adehhh mau tercabut kalau pakai ngan anak dara yg melasak ni..

suka oakai shawl ngn syria jek skang

p/s: ku tekan2 lagi hehehhe

Myra Jay said...

Myra tak reti nk pkai shawl, setia ngn bawal je.. tp teringin nk try.. :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dah click hb

tapikan MZ kalau g opis then jumpa public nanti diorang pun pelik.pastu kan gomen ne ada eyika berpakaiannya..kalau ila pakai macam ne ikut etika ke?? hilhil

LyNn'Azlina said...

sy suka tgk org pakai tdg stylo2 ni tp nak tiru segan2 jer..hihi..
skang sy just pakai shawl beser2 jer n tdg bawal tidak dilupakan jua

deqlis said...

deqlis dl2x dlm 2007-2008 masih ngan bawal.. mmg tak suka tgd ekin sbb rasa cam tudung bibik...tp kan..bila tudung ekin nie diberi nafas baru..(kat awning tue) dan bila pakai muka pun tak nampak tembam mcm tudung bibik...haa time tue i borong tudung ekin hehe... sampai sekrang tudung bawal wat hiasan..hehe..kekadang rajin baru pakai.. kekdahnyerr nak sonang beli hanger tundung ekin yg lubang2x tu byk2x...sonang sangkut jer..nak pakai tarik jer hehe...

now penangan Yuna pulak ngan selendang...ada gak try2x pakai..ikut laa pakaian masa tu sesuai ke idak...klu sesuai pakai jerkk....nak bergaya gak hehe walau umur nak masuk 3 series..ngeehhh

p/S: tudung bawal tue simpan jer... trend nie nanti berputar,,, time bawal naik ...! kita pakai lak bawak balik hihi:-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

menjadi ikutan dah...

BUNGA said...

tak berapa minat dgn yuna.. hihi

qisya said...
This comment has been removed by the author.
Affieza said...

Same with u sis...masih setia ngn tudung bawal gk...

kakyong said...

kakyong pakai bawal & tudung yg sarung terus tu jer.. itu pun sbb org bagi.. amik jer lah... selagi okay, pakai jer.. x ikut trend pun.. sbb memang x reti... hahhaha...

*∽ IZAN ∽* said...

memang nampak cantekk je diaorang pakaii.. kurus bleh laa. pakai apa pun cantikk hhuhuhu

Pink Humaira' said...
This comment has been removed by the author.
tiefazatie said...

die geng ngn hana tajima dh sis..tu style jd gini..hihi..serius..cbe try tgk blog hana tajima..gojes!

ardinihumaira said...

dni mana2 pun masuk je cuma tang masa je la kalo buat dni sambar tudung sama. kalo tak kejar masa dni layan belit2 ni hehe

Nur Nazatul Balqis said...

memang allah suka yg indah2, tp allah tak pandang pada penampilan semata. setakat kemas cukuplah. biar org tak pandang selekeh. saya tak rasa niat qisya tu nak jadik tsiqah ngan 'pancung' mad'u ni.

n saya tak rase die ni ape?
emosi cetek ilmu?

hmm..btoljuga ape yg die kate tu...

ok..iman juga boleh cantik kan?

amal?
ilmu?

kalau stakat cantik pakai shawl?
saya rse yg dia ckp sorry for being so rude tu mgkin sbb die fikir org akan trase sbb org skang ni kan tanak pakai yg labuh2. ramainye nk pakai shawl an?

so..saya sokong qisya tu..sbb dia tak maki hamun sesiapa.

ok humaira',

jgn mengislamkan trend!
fikir panjang sikit. cuba cari motif utama. kenapa? dan apa yg cuba disampaikan? dia tak bawak ajaran sesat ponn kan?

Nur Nazatul Balqis said...

@Pink Humaira'\

memang allah suka yg indah2, tp allah tak pandang pada penampilan semata. setakat kemas cukuplah. biar org tak pandang selekeh. saya tak rasa niat qisya tu nak jadik tsiqah ngan 'pancung' mad'u ni.

n saya tak rase die ni ape?
emosi cetek ilmu?

hmm..btoljuga ape yg die kate tu...

ok..iman juga boleh cantik kan?

amal?
ilmu?

kalau stakat cantik pakai shawl?
saya rse yg dia ckp sorry for being so rude tu mgkin sbb die fikir org akan trase sbb org skang ni kan tanak pakai yg labuh2. ramainye nk pakai shawl an?

so..saya sokong qisya tu..sbb dia tak maki hamun sesiapa.

ok humaira',

jgn mengislamkan trend!
fikir panjang sikit. cuba cari motif utama. kenapa? dan apa yg cuba disampaikan? dia tak bawak ajaran sesat ponn kan?

cikpia said...

me pakai shawl la, syria la, bawwal la..... semua ikut mood....

AURA MUKMIN said...

hehe tengok org pakai2 fesyen nampak cantik je.. tapi nak pakai sendiri belum cukup tinggi tahap keyakinan diri.. hihi :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails