Monday, 10 January 2011

because he has always wanted a sister..

my zharfan kan anak sulung, so dia selalu tanya me kenapa dia tak de kakak--nak sgt bermanja2 dgn kakak--and masa niece dtg sini and stay with us for one month tu, my zharfan lah org yg paling happy, sbb dia dpt seorg kakak, wpun cuma utk sebulan


my zharfan calls my niece as "kak wani" so, apa2 benda pun dia sibuk nak buat dgn kak wani..and kebetulan, my niece tu anak tunggal, dia sgt suka melayan budak2 sbb dia tak de adik kan...my zharfan sibuk dok suurh buat paper aeroplane lah, tu lah, ni lah...my lil ariff plak suka main lego dgn kak wani..

and bila kak wani dh balik dh balik Msia, my zharfan rasa kehilangan..selalu jer dia masuk and jenguk2 bilik tetamu (guest room yg kecik) kat umah weolls ni, yg mana kak wani dok dlm bilik tu selama sebulan sepanjang berada di UK...my lil ariff plak, selalu ketuk2 pintu bilik tu sambil sebut "ni, ni"  ie kak wani lah--then me ckp lah, kak wani dh balik msia...


note : tempoh sebulan dok sama2 memang create bonding --even me pun rasa sedikit kehilangan ie teman berbual (mlm2 kan Mr hubby keje shift..), tukang amik gambar, assistant tlg basuh pinggan, buat burger, msk nasi goreng...


27 comments:

Azlina said...

saya pun nak tny ma saya jugalah..naper sy xder kakak..nak kakak jugak...saper sudi jd kakak saya ni...hua

-atiQah- said...

sama la kak..sy pun duk kat tempat abg sbulan..bila balik mesia teringat2..
hri2 msk kat sana..teringat kat kebab, chanel tv challenge..

oh ya, kakak ipar pun smbung phd, kat uni leicester..ambik economy..

tqah ada buat giveway, jemputlah masuk: www.homemadechoc.com

AzianKhalil said...

ala sian anak2 akak...

Ezna said...

alahai....kesiannyer....meh nanti main2 ngan kak dania yer....n3 yang agak touching jugak nih :-(

Oyis said...

xpe, nnt zharfan mintak ngan mama 'sister' pangkat adik plak ye pas ni. mama dah nak habis PhD tu x lama hihihi...

tiefazatie said...

alahai..sedih lak baca nie..xpe la..nt kan sis nk balik dh..=)

zulkbo said...

salam..
bestnya
duduk london..
ermmm..tak sampai
lagi nih..he he

Hezesuze said...

kalo dia dapat adik ggirl lagik suke kan kan hehehehe

nur said...

sedih plak baca n3 ni MZ
ALL IN ONE

mama tisya said...

kalo dpt adik gegurl sure depa suka:)

wan syamilah said...

sya pun anak sulung gak..tak de kakak...he3...masa kecik2 dulu seronok je tgk kawan2 ada kakak & abang...he3...

My recent post " Hadiah Untuk Pemenang GA…sabar yea…"

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

alahai touching plak baca entry ni, kita pun tak de kakak ada abang je memang teringin, mesti zharfan nak bermanja2 kan, dalam hati ada taman la zhafran ni

Unknown said...

sedih pulak baca entry kali ni. miza dapat rasa apa yang zharfan rasa sebab miza pun anak sulung :)
masa kecik-kecik selalu pelik tengok kawan-kawan ada kak ada abang tapi miza ada adik. hehehe :)

AyuArjuna BiGoshh said...

my anaqi sibuk nak abang...so dia kawan ngan ayah die.. :p

eija_sweetmama said...

msti terasa bila dh rapat..
lps ni zharfan msti suka kalo dpt bb girl..

azlina aziz said...

alololo, siannya. Ni confirm kalau ada gegurl kat rumah, sure akan dimanjakan dan jadi tempat bermanja dorang.

BUNGA said...

sedih pulak membacanya.. samalah mcm anak2 saya.. klu pergi rmh org x nk blk.. lg2 klu ada kakak2 yg rajin mlayan diorg..nnt balik rumah asik sebut2 kakak jer :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sedih nye membace...

Unknown said...

usah kata sebulan..seminggu pn bole create the bonding..sian zharfan..haih sayu jek..xpe nnti balik mesia bole jmpa lagi :)..

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

isk3..T_T..

wani pun rindu gak..ari tu ttengok iklan katon changgiton tu..tringat kat zharfan ngn arif.. :(

Ayu Zarina said...

alahai...nampaknya mz kena bagi adik pompuan kt zharfan ni.hehe

Unknown said...

masa saya kecik2, saya selalu tanya mak, kenapa saya tak ada adik...tp skrg saya ada adik ipar sampai 8org...hihi

Unknown said...

siannya anak2 kerinduan...

x per tak lama dah, tak lama lagi buleh la jumpa kak wanie semula..

mama_umar_maryam said...

mintak adek gegel la pulak abang zharfan ;p

ardinihumaira said...

kak.. dni tak dop kakak tak dop abang.. sob sob...

FatinJelita said...

aten pun xde kakak, tp ada 3 adik pompuan.. emm MZ, pe lg diorg dah bg hint tu.. hihii :p

ummi sofiyyah said...

kalau dpt adik pompuan sure dia seronok sgt tu..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails