Sunday, 30 January 2011

Panas & regret | Open letter to HeartBeat.my

me berpegang pd prinsip that HB jual souvenirs..
cuma timbul isu sbb current HB banner promo valentine
and Ustaz Love dh jwb isu ni kat blog beliau..feel free to read HERE

me baru jer antar surat (via email) just now,  kpd pihak HB..
harap uolls paham yer...
so now, just tunggu HB response, and until and unless HB response, me remove dulu current HB banner from my blog yer..feel free to do the same.

apa yg dh berlaku, like earnings sblm ni, no worries ok, sbb kita semua tak de niat nak promo Valentine pun, it's just HB marketing strategy --nak upkan jualan sempena valentine, and indirectly, all HB affiliates terlibat sbb dok tepek banner yg ada perkataan "valentine" tu kan..

feel free to read my letter to HB yer..me copy paste here...

From: suzie fadhilah
To: HeartBeatMY - Order <order@heartbeat.my>
Sent: Sun, January 30, 2011 9:08:55 PM
Subject: URGENT REQUEST : is it possible to make an alternative promo banner (CODE) to be displayed on blog



Dear HeartBeat,

I'm one of your thousands of affiliates, who have been actively promoting HB at my blog.
I fully understand your target and marketing strategy to promo the upcoming Valentine Day, as those celebrating Valentine's Day will be purchasing souveners from HB.

Nevertheless, being a Muslim, please be informed that I'm not celebrating this Valentine Day, and my religion strictly prohibits me to be involved in any way that may contribute towards the celebration, which includes displaying HB banner at my blog.

It is my earnest hope and request, representing all Muslim HB affiliates, that HB team can make an alternative banner, which does not state/display the word Valentine. FYI, the previous HB banner is ok, as it is only promoting all those stuff sold at HB site.

Until and unless the alternative banner is provided, I have no other choice but regrettably to take off/remove the current HB banner which I have been displaying at my blog (http://suzie284.blogspot.com) ever since I became HB affiliate last year.

I thank you in advance for your attention, consideration and understanding.

Regards
Suzi Fadhilah Ismail
HB Affiliate



note : apa2 pun, kita just tunggu response HB, if any. kalau uolls nak, feel free to send similar email, so that there will be stronger request to HB.

29 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

hope penerangan & tindakan ni dapat membantu dan merungkai semua persoalan blogger yang ragu2 tu...TQ suzie, nanti kita pun nak mention kat blog esok...

Ustaz Love said...

Salam mama..

alhamdulillah.. terima kasih kerana tolong highlight perkara ni.. Ustaz Love pun dah hantar e-mail kat HB, tapi rasanya English Ustaz Love, Ustaz Love je yg paham kot.. hehe

Harap2 benda ni dapat selesai sebelum CNY.. :D

Farra Dhelina said...

omg..baru tersedar..thnk u so much lah kak...

fra pun nk anta email jugak lah..baru diorg akn bertindak kan..

ok, nmpknya kena cabut dulu banner HB

Myra Jay said...

Thanks Sis..Risau gak sebenarnya... Sama2lah kita bantu dalam hal cmnie..

Puteri Iqa Izyan said...

haa.mama, iqa baru je nak cerita2 pasal HB. so, skang kne buang la kejap :)

Puteri Iqa Izyan said...

oh ye, iqa ade pnjm link ni utk buat kat entri :D

http://puterizyan.blogspot.com/2011/01/panas-jangan-pasang-iklan-heartbeat.html

cikpuanhady said...

huhuhu..ada terpikir jugak, tp sebab duk berpegang kpd hb jual souvenirs, tu yg tak tertanya pd mana2 ustaz..wuwuwuwu..kena cabut dgn segera ni..tq berkongsi sis..nak mitak izin utk berkongsi di blog juga..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Miza Yusof said...

thanks mz. miza baru perasan dan akan remove juga buat sementara.

LyNn'Azlina said...

baru perasan pasal tu..thanks a lot...

shera haifa said...

okeh same goes to me.disable HB 4 a while..TQ~~

n@m@n said...

last week register HB, kemudian sehari lepas tu remove sebab tu lah,

nak buat entri tapi tak sempat + agak malas,

nasib baik dah ada orang buat sekarang,baguslah

tapi, jangankan heartbeat, nuffnang pun kena jaga², bukan sebab iklan arak, tapi kdg kala ada iklan 'haram' yang kita tak nampak, contohnya

'Iklan Insurans Konvensional', cthnya baru² ni iklan Prudential

Insurans konvensional dah difatwakan haram, jadi haram jugaklah kita mempromosikannya kan?

pening²..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

baru tahu n perasan...

fa10 said...

takpe.. ada la rezeki lain pula

deqlis said...

Salam,

terima kasih dia atas info..nie baru nak delete...

dan deqlis cuba buat banner lain tuk ganti seketika..

tp banner nie ok dekat firefox..kat chrome dia tak bergerak2x..huhu..

deqlis baru letak dekat
sini

http://deqlis-contest.blogspot.com

cuba uools klik..nk tgk still pungut markah atau tak? sbb nk tahu banner buat sendirini terganggu tak utk collect point??

thanks..

mama rifQy said...

Thanxx dear!me pon da remove dulu banner tuh!

Kancilbiru said...

ha ah la MZ saya pun dah remove, temporary jer..:)

mummy_ayu said...

baru terbaca..so ayu pun nak tarik dulu iklan HB nie..nanti kak suzie update lagi ye..tq for sharing...

Ummi Dania Yasmine said...

Wow tindakan yang BAGUS untuk agama kita !!! :-)

amiey lee said...

mz..kta baru sedar..hmm naifnye kta ni..ok will rmove too

[-suziey-] said...

good job!

mummy_ayu said...

ayu dah buat entry pasal nie..and dah remove gak HB ....

ardinihumaira said...

a ah kak.. dni ada terfikir juga tentang hal ni. kena pangkah pun ada huhu

kakyong said...

kakyong pun dah remove..

x per tunggu je jawapan dr HB.. dpt banner baru nanti, kita tampal semula.. ;)

najwa's said...

wah, makaceh for da info. kalo tak, taktau pun. :(

EiJa ZaQuaN said...

tenkiu for the info..

eija pun akan ambil langkah yang sama utk menghentikan skjp banner HB kat my blog.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

suzie, dah ada penyelesaiannya
http://damiaqish.blogspot.com/2011/01/tutorial-hoyey-iklan-heartbeat-dah-leh.html

Sari said...

ksari baru je register sabtu lps..bila baca menda ni, akak pun dah offkan n dh buat n2 pun..timakasih bebyk yer

tiefazatie said...

tq sis...
nt ifa try ubah ikut cm sis deqlis ajar tue..
tq2..=)

MiMie AddNin said...

akak..
terima kaseh ye..
nnt saye letak je link akak ni kat saye punye entri ye...
senang dorg nak paham..
karang kalu saye buat sendiri, dorg tak paham plak mende saye nak citer tu..
mekaseh byak2 ye akak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails