Monday, 24 January 2011

Kutu vs main kutu

me dpt note ni dari teacher Zharfan...


aisehhh....ada plak students yg ber kutu kat kepala ni...jgn jangkit kat my Zharfan udah ler--maunya tak psl2 nanti me, Ariff dpt kutu plak...geli bila ingat psl kutu ni...

masa me kecik2 dulu, pernah gak kena kutu kat kepala ni---dulu2 my mom letak ubat kutu (pakai mcm syampu)kaler purple/biru gitu, nak bagi kutu mati...

tp term main kutu tu---mcm tak de kaitan dgn kutu yg isap darah kat kepala kan..pelik plak, saperlah yg cipta term tu...

note : me pernah main kutu, sekali ajer kot--masa me mula2 keje dulu--then dh mls nak join, sbb memerlukan komitment yg tinggi dari semua member2 yg join kutu ni..sbb kalau ada sorang dua yg liat nak byr, susah ler...


24 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun masih dok main kutu sekrg ni. best nanti dpt 2k, lambat gile nak habis, makan masa hampir 2 thn, sabar jelahhhh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita suka main kutu, sampai la ni dok main kutu kat opis, boss kita jadik tekongnya so tak de sape la leh xcuse liat nak bayo...

Sidratul Muntaha said...

den main kutu skunk dgnn kakak ipar
dah 3 thun dah..
seb baek sil jenis mgm ati kering
kot ak bayo aku ligan ko

kutu?!
erk..
abislah..
klu budak2 ni kena MZ
ko kena cukurlah
kutu skunk jenis ati kering jugak!!

LYAfrina said...

hahahah..kutu kat uk camner r???(soklan pelik )

** lya pon main kutu ni...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hehehehehe..tu la kan...

*∽ IZAN ∽* said...

fuh bagus betul diaorang. siap hantar reminder.
rata-rata anak yg dah gi sekolah kat mesia ni memang face problem pasal kutu.. habis sekolah bila dah kerja mak pak plak sambung main kutu kat ofis hik hik

*HB clicked*

Ayu Zarina said...

tak pernah main kutu...hehe

ah ah..masa kecik2 ader nurse datang check rambut kita...kalau kita ader kutu, baru dia bagi syampu purple tu..

p/s: KLIK2 HB

Hezesuze said...

weols dah bertahun main kutu ngan ibunda sndiri...bukan apa duit tu dapat jek nak bayo road tax kete ahakss...

edane said...

kutu juga simpanan hari tua.. ekekekk! betul lah kan.. kalau tak main kutu lom tentu leh simpan banyak tu tiap bulan.. ;P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

adik2 dulu pon ade kutu...
ermmm....

Farra Dhelina said...

hahaha..kat obersea pun ade kutu ye sis??

Iela Fazielah said...

tahun lepas jenuh nak hilangkan kutu dr kepala syafiqah

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

alahai ada kutu gk ye....kena jg2 tu....

tiefazatie said...

nice la.ada memo nie.hihi.
erm adik ifa dulu ms2 kecik kena kutu..
xpsl2.ifa tkt kne..even xde pun..
pegi gak syampu kepala dgn syampu kutu.haha
syg rambut kak.haha
btw main kutu masa sklh je dulu..

HB 4 u.=)

AyuArjuna BiGoshh said...

kat school anak i pun dah kena

eija_sweetmama said...

hehe..eija sampai skrg still suka main kutu..

2 akaun..
1 ngan kwn2 opismate
1 lagi ngan my family in-law..

alhamdullillah..setakat ni payment ok..xde lg yg wat hal..

Unknown said...

kutu bahaya ni seba akan berjangkit dekat ahli keluarga yang lain. teringat zaman kanak-kanak. kalau kawan ada kutu mesti berjauhan dengan dia. hehehe :)

* 1 HB untuk sis :)

nur said...

bagus le skoah si Zharfan ni ye MZ.
Jemput keALL IN ONE

Unknown said...

kite mmg suke main kutu! main kat opis..sonang!depan mate sume ahli2 kutu!!

BUNGA said...

x pernah main kutu... ntah kenapa x berminat.. :)

Unknown said...

masa form 1 dulu.. hampir 1 dorm kami kena kutu.. jd kami pun berjemaah cuci kepala dgn ubat kutu tu kat bilik mandi.. siap bungkus2 kepala lagi... satu pengalaman yg best... ;)

ardinihumaira said...

teringat zaman duk asrama.. sorang berkutu, satu dorm berkutu.. satu sekolah jugak lepastu ;p

Cute MuM said...

dulu dok asrama selalu terjangkit dengan kutu nie.. balik rumah jer kene spot check dulu.. takut terjangkit dengan org dalam rumah..

selalu main kutu dengan mak & kawan nya.. bulan nie last... pasnie tak main dah kot.. nak simpan dalam akaun Dania jer..

MamaYatie said...

bagus la cikgu zharfan..siap antar note tu..yer la,kdg2 mana kita nak jangka anak kita ada kutu walhal kat umah sapa pun tak berkutu.

pernah jer jadi last year,si nurin kena kat taska. 1st time dah ckp kat cikgu taska...pastu kena lagi..memang kena leter la dia org tur..apsal takut sngt nak bgtau kat parents budak berkutu tur? dah abis jangkit semua budak..hisshh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails