Tuesday, 18 January 2011

when mommy khusyuk layan blog....cian anak2 tau...

it happened last few days, me tgh dok melayan blog --godek2 my lappy..

and..nilah keje my zharfan

Mommy:  Zharfan buat apa tu kat kitchen?
Zharfan : I'm making banana sandwich, Mom.
Mommy : ler, kesian anak mama lapar ke..naper tak mintak dgn Mama?
Zharfan: it's ok, I know how to do it on my own--kat school teacher ajar msk
Mommy: but how u slice the bananas to put in between the bread?
Zharfan : dun worry mom, I use spoon to cut it, sbb bahaya guna knife.
Mommy : ok then, pandai anak Mama...--*mode feeling guilty..


actually, me tak delah sampai neglect my kids bila ber-tenet, cuma kdg2 bila they all mintak susu or nak apa2, me ckp, jap, jap, Mama tgh buat keje ni..gimme 5m in ok.....hehe >>>-keje = layan blog/tenet :p

does blogging consume some of ur quality time for ur family?

note : kdg2 terleka dgn blog, esp time BW...and Mr Hubby memang ada bebel2 manja--tp me ckp, ur wife is a blogger, and dpt duit from my blog ni :p


37 comments:

BIONIC WOMEN said...

serupa lah kita..
anak i pun time kita duk depan lappy jer, dia mulalah nak susu ler nak roti ler nak itu, nak ini..
macam terasa kita x pedulikan dia kan..huhu

Sheherazade said...

bijak nya zharfan!!me blom ade baby,tak mane mane lagi hehe

hubby kadang2 ade bebel sikit jer,jarang sgt phewww

Ummi Shira (AshAnas) said...

hehe, smlm first time shira update blog tgh2 mlm, wat scheduled entry sbb takleh tido... dah tido kan anas dulu la ms tu... hubby cm pelik je sbb slalunye wife die ni, time tido tetap... tp smlm leh wat 3 auto publish entry for today...

mama tisya said...

sama gk ngan my hubby...die kdg2 bebel gk..kita ckp kt opis blok so mlm2 br bole nk lyn blog kwn2 or fb....hehehehe...

Nadiah Sidek said...

hehe..nasib baik zharfan pandai berdikari

Unknown said...

bijaknya ur zharfan! dh besar kannn.. hihi..mama nk berblogging 24/7 pon bolehhhh.. ;P

Mama Rayyan said...

saya pun kadang2 mcm tu gak,tp selalunya make sure sume keje dah siap baru start blogging sbb tak suke dgr hubby bising...he3.pastu blh la berblog dgn senang hati...he3

Hani Shaklee said...

ala comey nye..napa xlapik roti tue..huhu..cian dia..kena wat sandwich sendiri..tapi saya xpernah wat sandwich banana..nak kena try ni..hehe

Rizziela said...

pandainya dia buat sendiri....good boy lah

AyuArjuna BiGoshh said...

ala...comeyyy

Unknown said...

alolo, comelnya zharfan. sndwich banana? macm best je ni. nak cuba. heheh :)

kadang-kadang miza pun terleka jugak bila blogging. hehe. lepas tu kedengaan mak membebel. hikhik :D

al-lavendari said...

hensemnya zharfan .. sayang saya tak ada anak perempuan yang kecil lagi. kalau tidak boleh berbesan. hehe

baguslah juga dia kecil-kecil lagi dah belajar berdikari di bawah pengawasan mamanya.

Unknown said...

sama lah dgn kakyong, tp kan tu lah 3-3 macam2 ragam... dpt 10 minit ngadap lappy., pastu kena stop On & off macam ni la... ad32 jer xtvt depa...

Ezna said...

My hubby pun ada bebel2 manja jugak....ngee.....:-)

ardinihumaira said...

sangat bijak!
k pasni potong dengan sudu jugak :D

Anonymous said...

hahahah sama2
alasan jap2 jap....kejap jek hahahahah

pndai zharfan menitik beratkan faktor keselamatan

mummy_ayu said...

wah..so clever la ur boy...
bagus tul..

Miss PIJAOSIX said...

alahai chumelnye..bijak jugak.:)

Farra Dhelina said...

hehehe..ye lah..kdng2 fra pon mcm tu..jap2 5m..hehehe... kesian kan diorg...hermmm ape nk buat..penulis blog ;)

edane said...

hahha kak. saya selalu kena sound dek suami kalau beblog di rumah. huhu.. tp palng dia tak suka kalao saya lama- lama mengadap fb. huhu memang langsung kena sound! nasib baik ada bb.. kalao tak huh

mama_umar_maryam said...

tulah tu..kejap2 las2 kdg diorg tertdo..pastu rase guilty =(,hehehe
bijak zharfan

Unknown said...

ouhhhh touching nya..hahhaha..xpe zharfan clever kan..berdikari..haaha..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ha..ha..samalah kita kalo anak nak tu nak ni, jap ek...mama sibuk ni...kih...kih...tapi kalo ada husband tak wat lagu tu nanti kena warning letter plak, pernah hubby bising la ni dah letak undang2 open tenet sampai kol 10.30 je pastu kena tidok...hu..hu..dah letak syarat kena ikot kalo tak nanti sape nak bayat line broadband tu

nurulazham said...

betullah kak ..
ayat "jap..jap..ibu buat kerja ni.." dah sinonim dah kalau anak2 mintak susu..kesian kadang2..heheh

Ayu Zarina said...

samalah...my hubby ader bebel2 manja gak...tapi betullah..kadang2 kalau dah depan blog, memang quality time ngan anak2 makin berkurang..tu ayu lah tu..sebabnya kalau apa yg anak2 minta...mesti sikit2 "bibikkkkkkkk...bibikkkkkkk".huhuhu...that's why my hubby bebel2 tu...

eija_sweetmama said...

hehehe..mmg kadang2 bila dh ngadap lappy especially bila berblog..terleka sikit..bila anak kacau..eija pun dok ckp..kejap la mama tgh wat keje..tp selalunya anak eija ni jenis x paham bahasa..hehe..iye la br 2thn setengah..lg dia kacau adala..

my hubby pulak..dia xde la marah..tp dia perli..aii..x abis2 lagi..x reti2 nak tido..hehehehe..(sbb dia nak guna lappy gak..hahahaa)

sib baik la zharfan memahami mama dia..heheh..

Syima Emi said...

sweetnya zharfan prepare food sendiri. even bijak.. tau pisau bahaya n kreatif lagi siap guna spoon.. dan tak nak susahkan mama dia.. bagusnya diaaa...

tiefazatie said...

wah..sis..ifa suka la conversation u btw zharfan..sgt comel..
sharfan phm tue sis ngah wat side income maa...nt zharfan juga yg dpt bj2 yg best tue sis..hihi

Azlina said...

hehe..so sweet...bebel manja er...
mmg leh leka pun esp time mood bw tu dtg...bukan apa..kita nak baca juga apa yg orang len tulis kan..bukan nak tinggalkan jejak jer

MamaRifqy said...

ye me sokong laa..kadang2 me pon camtuh gak..tak baik kan?huhuuuhuu..
nway,,zafran pandai laaaaaa

Mama Mirza said...

very sweet.. takpe.. dia faham.. kenkadang je.. bukan slalu.. :)

CatlinaFly said...

pengorbanan kot?tapi biasanye sy akan berblog bila e-ein dah tido..which means usually 8pm ke atas...kadang2 hubby bising gak , dia kata meh lah tgk tv/DVD sama2 jom ,asik blogging jer hahaahha..(padahal dia pon ralit dgn FB hihi)

boleh je nak bukak laptop masa e-ein belum tido,tapi lagi suke layan dia sebab kbynkan masa pun dia dgn pengasuh...:)

AzianKhalil said...

cantiknya table top..

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

hehe...zharfan2..bijak2..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alalala....
comelnye....

BUNGA said...

hehe.. skrg saya bertenet bnyk waktu mlm mcm ni. anak2 dah tido. so, x derla anak2 kacau :)

ummi sofiyyah said...

sooo cute....byk yer bekalan makanan kat umah...hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails