Wednesday, 26 January 2011

parcel hitam misteri

last week me terima parcel ni...
emm..


apa yer isinya...

---
--

---
---

--

---

ala, bukan apa pun, brg yg me beli dari ebay ajer....


fan heater--ie portable heater--, harga 10 pound ni...nampak jer kecik, tp guna watt tinggi ni--melambung2 bil letrik me..aisehhh..
fan heater me terpaksa beli yg baru sbb yg lama dh rosak--anak2 me dok buat benda tu jatuh few times, rosaklah jdnya

penting fan heater ni time winter..esp lps siap mandi, me dok dpn heater ni lah, tak nak bagi shivering lps siap lap2 bdn even mandi air suam panas pun...sbb suhu bilik dlm 1-2C, maunya tak terketar2 menggigil2 me tiap kali mandi or even amik wudhuk pun..


dok dpn heater ni, ala2 berdiang gaklah kalau kat Msia :p

note : kat Msia, wajib ada kipas, or air-cond, kat UK ni, wajib ada heater di mana2--sbb musim sejuk beku --juga sejuk nyaman nyer panjang--summer sekejap ajer--that's why mat salleh suka berjemur ie they really appreciate sunshine and the heat :)

jgn lupa vote utk MZ yer for matjoe readers choice. to vote, click HERE!

17 comments:

Yuyu Zulaikha said...

kalau kat mesia mesti tak guna benda ni kan ^^

Cute MuM said...

kalo dania suka lah tempat sejuk.. daddy dania tak tahan sejuk.. berebut buka & tutup kipas.. heheh..

nanti dah dok m'sia mesti tak pakai dah kot.. heheh..

Hezesuze said...

ooooooo baru weols tau nape mat salleh suke berjemur huhu

mummy_ayu said...

ah ah..kat sana terbalik..semua kena ada heater, kat sini semua nak air cond...
HB kat sini satu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaa...
besnye...

Ezna said...

aisehhh suzz...tak pernah tgk la heater ni...

LYAfrina said...

biasa tgk dlm citer korea... dia org guna kat spital :-)

hb kat sini

eija_sweetmama said...

kalau kat m'sia ni xde kipas x tau la mcmmane..skrg ni kat umah pun dh ada kipas siling..guna kipas meja lagi..,tido sampai guna 2 kipas..almaklumla umah eija xde air-cond..huhu..

tp eija jenis yg x tahan sejuk..papa zaquan n zaquan yg x bole berpanas sikit..

nur said...

Kalau baik Mesia MZ bawak balik ke?.. boleh gak wat sauna nanti.

Jemput ke ALL IN ONE

AyuArjuna BiGoshh said...

merasa gak pakai heater..heheheh..me ilek

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

ooo..kena ada heater ni ye....idak sure beku gk kan..hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

baru kita tau ape fungsinya...kalo kat malasyai tak berguna la ek>

tiefazatie said...

owh..mesti sgt sejuk nie...
amik wuduk pun sis ckp mengigil2 nie..
isk2...kesejukan je la nie..

BUNGA said...

MZ.. 'berdiang' tu apa? x pernah dgr pulak perkataan tu ..

Unknown said...

comel je ni. kat malaysia tak guna kan benda ni.

Unknown said...

time musim hujan, berguna jugak benda ni kan.. kat Ipoh 1-2 hari ni bila malam jer sejuk... kakyong siap tidur malm bersweater, berstokin, selimut tu wajib la.. anak2 bolen jer tidur tak pakai baju & berkipas... huhuuu...

ummi sofiyyah said...

kalau bisnes jual ni kat mesia mesti x laku...hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails