Sunday, 9 October 2011

adakah anda spesis queen control | biar berpada2

me jwb utk diri me sendiri--rasanya kdg2 ada gak me ni ala2 terQC, bukan kualiti control tapi queen control..tapi rasanya kalau control tu utk kebaikan anak2 dan keluarga dan tidak melampaui batas ...emmm..lu pikirlah sendiri

yg pastinya, tak kisahlah uolls nak QC ker tak--some hubbies merelakan diri diQC sbb jenis tak byk ckp or malas nak argue dgn isteri..tak kisahlah beb..tapi kena ingat, suami pun manusia biasa, me selalu tanya mr hubby kot2 dia nak kuar dgn kwn2 or dia nak pegi jumpa his adik beradik, sbb me tak nak kongkong mr hubby..me pun suka jer kuar dgn kwn2 me...bkn selalu tapi ada masanya kita perlukan kwn2 kan...so it goes the same way for our other half..

DAN...jgn sampai suami menyakiti hati ibu, itu ajer..esp kalau ibu suami tu masih hidup...

me nak share apa yg ustaz love kupas - psl dilema isteri dan ibu sendiri

Berbalik kepada kes ranking antara ibu dan isteri, maka bagi seorang lelaki, ibunya masih lagi di ranking yg pertama.. selepas itu adalah isterinya.. ini kerana ketaatan seorang lelaki itu tetap pada ibunya, sbb tiada istilah taat kepada isteri (kalau ada, maka isteri itu sebenarnya ratu kawalan (queen-control)).. Namun dalam pada masa yg sama, seorang lelaki juga wajib menyayangi dan tidak menyakiti hati isterinya.

note : kdg2 kita rasa kita dh cukup baik sbg seorg isteri, tapi mungkin suami juga perlukan masa utk dirinya sendiri, utk keluar dgn kawan2...utk balik jenguk ibu kat kampung regularly...jgnlah kita sbg isteri membuatkan our MILs rasa sedih & kecil hati...lebih2 lagi kalau suami kita tu anak harapan dan kesayangan MIL...

8 comments:

me suya said...

boleh jadikan panduan hidup ni... insyaALLAH

Em's Family said...

husband i memang tak yah suruh, memang sellau jugak keluar dengan kawan-kawan.. tapi yang selalu i tanye .. "tanak visit sedara mara dia ke" yang ni dia liat sikit :D

kemma said...

sy pon sll gak Qc..tp bukan la sume hal..selalunya yg sy QC melibatkn rmhtangga terutamanya ank2.

Chekgu Azrine said...

Saya ras perlu jgk qc dlm marriage..utk kebaikan bersama la..husband saya lepak gak ngn kekawan tp diang2 je..time saya gi keje

tiefazatie said...

sikit3 xpe kot..jgn melampau je..hee

MamaYatie said...

husband saya ni,walaupun dah kasi chance suh keluar ngan kawan2 tak nak pulak dia..jenis suka duk umah layan anak..tp tiba my turn nak jumpa kawan2, gathering ker dia ok jer..

yup, bila suami kita anak kesayangan mak, nak tak nak kita kena la tolerate bila kdg2 terberat sebelah dia sket..but, so far saya ok jer..plus saya pun dah takde mak, so MIL bagai mak sendiri..leh share2 cite & ngadu2..:p. Alhamdulillah, MIL sngt baik!

AyuArjuna BiGoshh said...

heheheh...me lak my my hubby tu mmg cam anak manja mak die...klu balik kg ke mana kitaowang pg mesti my MIL ikut...klu MIL dtg umah kekadang my hubby suh tido ngan my MIL and my MIL sangat sporting bab2 masak2...die mmg selalu volunteer nak msk siap ajak my hubby pegi pasar sebab nak msk utk ank kesayangan dier...me OK jer,, sebab MIL tu dahanggap cam mak kandung sendiri...citer masalh pun boleh ngan dier...huhu

Myra Jay said...

Myra selalu berazam untuk menjadi isteri yang terbaik buat suami..

Tp takut jugak andai ada yang ter QC lak..
Kena chek ar pasni :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails