Sunday, 23 October 2011

Syoknya bila umah deco ala2 bali

lanjutan citer me attend bday party zharfan's fren (nama Adil) tu..
ha...me sgtlah terpesona dgn deco2 kat umah Adil tu...sbbnya konsep bali...

nampak so relaxing, ala2 resort gitu..

ada kolam ikan and fountain, ada tempat rehat2, ada batu2, pokok2 hijau, ada aromatheraphy candle, lampu2 semua from Ikea...owhh...beshnya sgt santai kalau lepak2 rehat2 di waktu ptg dgn angin sepoi2 bahasa...ukay perdana kan atas bukit (hilly areas) so memang kena sgt dgn theme bali tu..

ni pic yg me snap--segan nak snap byk2 sbb umah org, and me baru 1st time jumpa mak Adil tu--she's apparently a lecturer kat Faculty of Education, UIA.


note : teringin nak deco2 and buat tmn kat umah me gak...tapi entah bila ler agaknya sbb semuanya memerlukan fulus $$$$$ buat masa ni priority dlm proses nak beli keta ;)


9 comments:

me suya said...

xper.. nt ade lah tu rezeki MZ nak renovate rumah mengikut citarasa MZ. InsyaALLAH :)

SYaMiLa said...

mmg comel la kan...tp kt kemaman ni dh ramai kolam yg ada kt kawasan rumah ditutup..sebab ada kes budak bawah 1 tahun lemas..sehingga skrg ni masih koma...

awal bln nov ni nk pi rumah kakak...ada kenduri...tp dok bimbang gak ni..sebab rumah dia ada kolam besar...dalam jugak la...huhuhu...

mama_umar_maryam said...

mmg zt suke cuci2 mate klu dtg umh kwn2/sedare2 ,semoga nnt kite same2 blh deco jugak umah masing2 ;)

eisyaawie said...

suka kolam-kolam nie.... asal ade deko unsur air kat umah pon dah ok dah.....

biar kecik pon...asal selamat...:D

Ummi Dania Yasmine said...

cantiknya.....mendamaikan

tiefazatie said...

cantik2..hee

kakyong said...

bak kata suami, kalo ade $$$$, apa pun bolah jadi..

btw, memang suka tgk deco rumah yg lawa2 nih.. mendamaikan..

Kak Aya said...

mesti MZ dapat realisasikan impian MZ untuk renovate rumah dan deco cantik2.

kak aya masih jauh utk capai tahap tu, baru lepas beli rumah je.

azura samsuddin said...

mmg mempersonakan tau sis, zura pun de gak impian nak deko2 cenggitu ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails