Tuesday, 4 October 2011

Breast cancer | ujian maha berat - moga dia terus tabah

my ex-coursemate (nama K.E.) dropped by at my office ari jumaat lepas...in fact she was my ex housemate gak...so byk lah kami bersembang2 and tukar2 citer

i suka tgk kulit muka dia, licin sungguh..ever since dia pakai/guna brand Clinique :) sbb time kat univ, muka dia byk pimples heheheh

anyway, dia berkongsi lara hatinya....that her mom baru jer di diagnosed breast cancer just lps raya ari tu...sgt sudden and dia masih rasa mcm tak percaya, now her mom akan start chemotheraphy this week...her mom is 60 years old..

sgt2 scary bila org2 yg kita sayangi diberi ujian yg maha berat...me hanya mampu berdoa agar chemo tu mampu membunuh cell2 cancer dlm tubuh her mom...sbb ada jer those yg survive and jd sihat again..wpun percentagenya tak ramai..

masa me sek men dulu, ada one of my classmates (nama Marjan), her mom meninggal sbb breast cancer...and my fren tu kira antara my close frens gak....me memang kenal her mom (masa sblm dia meninggal) and pernah pegi mkn2 kat umah kwn me tu...now dh lama lost contact, tapi baru2 ni me jumpa her kat FB--nampak pic all her cute kids (Marjan's nenek was chinese convert, so dia memang mcm anak cina pun;)

kebetulan plak masa me google pic utk entry ni...ternampak that october is the month for breast cancer awareness campaign....



note : moga2 kita semua dihindari dari penyakit2 yg berbahaya dan ujian2 maha berat...wal iya zubillah..


5 comments:

Nana said...

yallah..kesian nye
makcik saya meninggal sebab breast cancer la..

AyuArjuna BiGoshh said...

moga kita semua ketabahan menghadapi segala ujian mendatang, amin

Ibu Amani said...

kita ni pon kene beware dengan breast cancer...

Ummi Dania Yasmine said...

sangat berat ujian ini......

tiefazatie said...

mmg berat ujian itu..huhu..moga kawan sis tabah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails