Monday, 31 October 2011

Ada apa dengan keta baru | bukan everyday me dapat beli keta pun ;)

keta pertama yg me miliki me beli pada mei 2002 iaitu setahun slps me memasuki alam pekerjaan...

tepat 4.20 pm 29 october 2011, Tuhan telah mengizinkan me utk merasa nikmat memilik keta kedua....

my boys sibuk tlg buang plastik dari seat keta


amik jer keta, terus drive jln2...nak snap2 pic tapi tak bwk En Sony, guna digicam ajerlah sbb memang sedia ada dlm handbag....

so mr hubby drove us to Putrajaya, ronda2...me gilir2 drive gak sbb nak biasakan diri dgn keta baru :p


keta ni me amik yg harga RM85k, tambah RM3.5k utk accessories (dvd player, gps etc) and RM500 utk tinted window..--total RM89K lah actually and me bayar depo 10% ajer ni, so monthly instalment RM925, interest rate 2.58, loan Maybank islamic--kot2 ada saper2 nak beli keta kan, boleh congak2 gitu

actually, memang seluruh msia honda tak de stok sbb banjir kat Bangkok...my cousin kat kelate yg booking honda last 2 months pun tak dpt2 lagi ketanya--memang rezeki me sbb ni kira last stok yg ada..me book seminggu ajer terus dpt, ie sabtu booking, sabtu berikutnya terus amik keta..Alhamdulillah

sekian citer keta...sekadar catatan memori utk blog kecik me, and me sgt gambira tgk my kids happy--esp my zharfan yg dh paham and sgt2 appreciate keta  baru :)


note : bermula ari ni, me & mr hubby dh pegi keje asing2, dh tak share keta...setelah berthn2 kami share satu keta pegi keje sama2...now me dh tak pyh fetch mr hubby from his workplace...


27 comments:

Cute MuM said...

sis terbaliklah yer..
me hubby yang hantar n jemput hari2..
alhamdulillah sis dimurahkan rezeki..
:)

Cik Tqah said...

wa..beshnye MZ..kete baru..menang adiah macam2..murah rezeki MZ :)

Nana said...

beznye sedap naik kete bau kedai lagi hhee

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alhamdulilah semoga mz makin murah rezeki.. ila pun teringin nak keta baru tapi nak mpv . keta myv sekarang tak mo jual sbb kenangan..beli beberapa minggu lepas kawin..

Miss Hidy said...

hidy pun mmg teringin nak kereta honda...my dream car...long journey nak pakai kete 2 lagi..huhu

mama tisya said...

best la booking kete tk lama nunggu...

Zue AnnaLeeya said...

beznyer kete baru...
tahniah mz...

missbby said...

seronoknya kereta baru..

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

oyehhhhhhhhhh..kete br kete br..

tp skg musim ujan dan bnjir...leceh la sket..

AyuArjuna BiGoshh said...

bila nak bawa I ronda2 dengan kereta baru :)

Ummi Dania Yasmine said...

tahniah....

Cho Zila said...

sudah sampai itu kete... best dapat drive sendiri2kan..

kak ina kl said...

wow wow memang best guna brand honda ni..dah pernah guna dulu memang puas hati dengan pusat servisnya dulu

Ustaz Love said...

Salam..

alhamdulillah.. tahniah buat mama ;)

al-lavendari said...

tahniah .. semua kereta saya adalah kereta terpakai .. tak ada yang beli baru.

Lady Lavender said...

tumpang happy for u..tahniah. Betull..tukar keta bukannya benda yg dibuat selalu except for those yg kaya2 aje :-)

tiefazatie said...

wah..murah btol rezeki sis..
alhamdullilah..syukur..

Ms and Mr Red Ribbon said...

mamaaa tahniah...
that's one of my dream cars tau... i called it transformer, sbb nampak grill depan tu cam transformer hehe...
best nyer :)

Miza Yusof said...

tahniah mz :)
kete baru :)

Chekgu Azrine said...

jeles ar MZ.. hehehe

tumpang gembira actually..

Nur-nba said...

Syukur Alhamdulillah..Murah rezeki akak.. Nur tumpang gembira.

me suya said...

alhamdulillah.
satu lagi nikmat ALLAh kasi kat MZ sekeluarga..suka3

Myra Jay said...

Alhamdulillah murah rezeki.. :-)

Myra lak entah bila nak merasa pakai keta Honda ni :-)

SYaMiLa said...

sya dari dulu mmg suka honda tp tak mampu beli pun...sekadar suka je ler...sbb suka tgk design...cantik...

insya allah next year nk tukar baru..(kalau dimurahkan reseki) tp bukan honda...mpv murah aje...yg pasti bukan Alza atau Exora...he3..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tahniah MZ...sebab dapat kereta baru!!!...

asalkan anak2 happy, kita pun turut happy jugakkan...

*∽ IZAN ∽* said...

fuhh memang hensem kereta nihhhh

mytayardotcom PJ said...

Nanti kalau awak perlukan tayar baru, cuba website http://mytayar.com

Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails