Tuesday, 4 October 2011

Bukan makanan sihat | tapi mcm kerap gak mkn

zmn2 study dulu (sek men+undergard) me memang seboleh mungkin avoid mkn maggi..sbb me percaya mkn maggi not good for memory esp kalau nak menghafal etc...
tapi..
memang me suka mkn maggi..esp sejak mula bekerja (time bujang2)...of course bukan mkn everyday sbb akan jd muak--tapi biasanya me akan mkn at least once a week gitu...

kdg2 mkn maggi goreng kat kedai mamak..kdg2 msk maggi sendiri kat umah...
emm...


pelik kan, wpun kita tahu benda ni not healthy, tapi still tabiat sukar nak kikis once dh suka :p

note : selamat lunch uolls!


18 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alaaaa dah terliur...sluuurrrpppp....sedap nih!!aduhaiii...

missbby said...

sis, kita baru lepas makan maggi petang semalam..huhuh

Sidratul Muntaha said...

baru laps lunch ayam bako dgn kerabu..
huhu
maggi ni jarang2 betul mkn sejak kawin..
smpai la ni..
tak thu naper tpi maybe sbb dah thu dia dibuat mcmana.

Salina@IbuAqil said...

MZ!! Terliur kami tengok maggie tu.. Sesekali dpt mkn mmg sedap kan MZ.. Dah ler duk ada atas katil spital ni.. Mana nak cari maggie ni.. Nyummy!!!!!

Nana said...

hahah sama la kita
tau menda ni tak elok makan juga
sedap makan magee nk kalau amek dari pinggan orang heheh
kalau makan sendiri rasa xsedap

azelyusoff said...

sama macam nescafe jugak. kalau tak minum sehari rasa semcm jer.

me suya said...

suya xsuka sgt maggi.. makan pun 2-3 je setahun.. entahlah, xngam.. suka lagi spageti~

azlin mrs'Hairil said...

kecur air liuq sy kak..ermmm sedap

Aku Ibu Muda said...

layan jugak megi skali skala...tp masak mesti letak sayur banyak2...campur telur...baru wallah!

Ibu Amani said...

uish..sedapnye..tetiba terliur nak makan megi...

Cho Zila said...

tuler pasal sebab akakpun suka amat ngan maggi kalau ditumis pedas2 tambah cili padi terangkat...

miya said...

jumpa mknn Xsihat ni tp terliur jugak. ehh,, lepas n nk masak megi jugaklah.

SyUhAdA said...

slalu jgk mkn..bes wlaupon tau x sihat..huhu~

Ummi Dania Yasmine said...

sekali sekala i suka juga....

azura samsuddin said...

selain tu juga maggi adalah makanan yg simple n cepat he3 selain menyelerakan ;)

tiefazatie said...

kdg2 teringin masak gak..hehe

Chekgu Azrine said...

jarang makan maggie.. tp sekali makan mmg licin.. hahaha

anisalya said...

tak pernah makan maggi kat kedai sebab selalu muhasabah diri. kalau nak makan boleh masak sendiri, lg jimat. hehehe... time blaja dulu la.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails