Friday, 7 October 2011

hati tak keruan | bila keta tiba2 buat perangai

i was in my class (10-11 am class this morning) bila tiba2 PA civil law dept call, ckp alarm keta me berbunyik--dh berjam2 rupanya..i suspect mesti dari pukul 8 pagi--kira 3 jam alarm tu berbunyi..and me tak tau sbb parking tu jauh dari ofis me kat level 4...

of course me jd terkejut and jd tak tentu arah--tak pernah kena benda gini...tinggalkan kelas yg kebetulan dh abis pun sbb dh pukul 11 pagi...cepat2 berkejar pegi tmpt me park keta(rasa mcm nak terbang agar cepat sampai)...sampai kat tempat keta--bingitnya alarm tu...tak dpt plak nak offkan alarm keta tu bila guna remote key...call mr hubby, mr hubby ckp guna kunci manual, then kena tekan butang reset dlm keta...

then keta dh tak boleh start sbb bateri dh kong...padahal bateri baru tukar jan awal thn ni ..:(
sedeynya....mr hubby tak dpt dtg sbb dia kan kat tmpt keje and weolls memang pakai satu keta ajer...by this time me dh sebak sbb buntu and sedih and jd tak keruan (me memang jenis gini kalau tiba2 dpt prob gini..) then me terus call adik me yg keje petronas @KLCC tu...dia tau kakaknya jenis mcm mana...dia kata dia akan dtg and see what he could do..

dlm setengah jam kemudian dia sampai...check2, sah kena pegi beli bateri baru
then dia bwk me pegi beli bateri keta kat sri gombak--melayang RM160, then dia tolong psg bateri tu kat keta me, then dia cepat2 pegi solat jumaat kat masjid UIA...tq my adik :)

now keta me masih ada prob tu...even dh boleh start tapi ada prob lain...nak kena bwk pegi workshop gak :(
sbb keta me dh 9 thn pun..so memang dh start buat perangai ...sedey bila prob gini..

note : saat2 sukar and emergency gini, me sgt2 bersyukur ada family yg sgt2 boleh diharap and sanggup menolong...

13 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

naseb baik adik kak suzie keje kire dekat la..area kl gak..syukur la..

nk mintk ganti kete baru kot tu kak suzie...sblm ni asek citer inspira @ honda city jek, hehe..kete merajuk kot =p

Peri PiA said...

bateri nak kong mmg dia akan bunyi sendiri kalau xsilap

if saya yg kena mcm tu pon akan tension,nangis

AyuArjuna BiGoshh said...

sabarlah suzzz...dugaan kecil semua tu...

umiliza989 said...

salam...
nak sama2 menang ipad x?
klik link nie:

http://says.my/social-good/ipad-2/umiliza989

sing up melalui fb tau...

liza bantu awak,awak bantu liza...jom kita sama2 berusaha untuk menang ipad2...

[-suziey-] said...

sabar suzie..dugaan Allah..Dia bg ingatan agr sentiasa mengingati Dia..setiap ujaan dugaan dan kegembiraan tersembunyi hikmah disebaliknya..yakin dgn setiap ketentuan Alla tu yg terbaik utk hambaNya..

me suya said...

alhamdulillah..ada gak family yg dekat.. btw, nt mz dpt kete baru setel prob.. hehehee

Em's Family said...

i think kat suzz, kete ni pun ade "hati and perasaan" jugak.. nak nak dia tahu u ngan hubby u tengah usha2 k erete baru :)

Chekgu Azrine said...

dugaan..bersabar ye MZ

Ummi Dania Yasmine said...

dugaan sebelum dpt kete baru...kete u tu suzz nak bermanja sebelum ditinggalkan....hehehe

SyUhAdA said...

nsib baik ada adk mz..klau x msti xtau nk wat ape kann..

tiefazatie said...

syukur la..sabo je sis..die mintak ganti keta kot..hee

Kalamhati said...

MZ sabar sikit lagi ye..=)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

samalah kalau ila pun melopong jeeeeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails