Thursday, 6 October 2011

all the way from Gombak to SJMC

pukul 11 pagi td, me ikut my colleague (nama Prof I**) pegi melawat one of our frens (nama Kak Tim) yg baru lps menjalani operation/surgery...sbb fibriod, so now dh remove fibroid dari rahimnya, so now dh tak bleeding..she has been bleeding profusely for the past few weeks..meman nampak sgt pucat Kak Tim tu..

fibroid tu sgt besar ie diameter 13 cm tu...so scary...
mcm2 penyakit kan nowadays..

kebetulan masa tgh lunch tu, my colleague dpt call dari somebody...rupa2nya her eldest bro...and then my colleague citer, her eldest bro now kat mekah (dia call dari mekahlah tu) sbb nak buat haji, then adik ipar her brother tu, meninggal satu hari sebelum bertolak ke mekah utk sama2 pegi buat haji...meninggal tanpa sakit apa2 ie dpt serangan jantung..at the age of 45...muda kan...
ajal boleh dtg bila2 masa saja tanpa diduga...even our own ajal pun, kita tak tau bila...moga2 kita sentiasa bersedia dgn amal yg cukup untuk mengadap Yang Esa...

sekadar entry pendek di ptg hari...

note : time flies, esok dh jumaat pun, cepat jer masa berlalu time bz bz and keje menimbun2 ni...


6 comments:

tiefazatie said...

erm..kadang2..byk benda berlaku yg tak terjangka nie..

SyUhAdA said...

btol tu..sumenye xdpt djangka..

Bardboo said...

13cm? besar tu..

transformed housewife said...

Innalillahiwainnahirajiun. Mcm2 penyakit skrg kan.

[-suziey-] said...

innalillahiwainnailaihirajiun..hmmm. kesian hamba Allah tu xsempat menjadi tetamu Allah..who knows kalau Allah xmnjmput dia menjadi tetamuNya di Mekah tp menjemput dia utk berada di alam sana..Kuasa Allah dan Takdir Allah Dia je yg tahu..

Nisa Greennnpanda said...

fibroid?? 1st time dgr, huhu~.. penah gak gi SJMC ari tue, seram sejuk aa tiap kli gi hospital.. "-_-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails