Thursday, 6 October 2011

Antara HK Disneyland & USS

entry ni terhasil sbb me nampak flyer contest terbaru Giant--Giant Mall Spend & Win --GP holiday package kat Disneyland HK--contest tu lucky draw based--hadiah GP nya satu ajer ...kalau menang memang rezeki dari langit lah ;) ada gak few hadiah2 lain--semua holiday pakej lah..siyes besh tu...RM30 purchase for one entry at any kedai2 dlm Giant --contest ni baru start ie due 31 dec :)

well...memang ler teringin nak pegi Disneyland HK, tapi me lagi teringin nak pegi USS --Universal Studio Singapore--antara blogger yg me tau memang dh holiday2 kat situ ialah ayu ibu damia aleesya--her pics semua superb tu.... 

adik me (nizar) pernah ckp, kalau ada rezeki, weolls nak pegi family holiday kat sini, mana tau ada rezeki next year kan....family means me & adik2 me (3 org adik2 me) and their families :) tapi hanim baby kecik lagi, and Dr Awi lom ada baby, so tgk nanti mcm mana :) kalau ada rezeki, thn 2012 lah, sbb thn 2011 dh nak abis ni..tak sempat nak kumpul duit ngeh ngeh ngeh

HK Disneyland pun besh, cuma sbb me dh pernah menjejak kaki kat Disneyland Paris, so at least dh ada some ideas of how Disneyland look like..tapi memang besh cuti2 Disneyland--any Disneyland pun :)

some pics kenangan terindah @Disneyland Paris 







note : uolls prefer yg mana in ur holiday wish list ;)


13 comments:

mama tisya said...

mmg dlm list gk disneyland HK & USS tu..tp rs mcm nk pegi USS..dkt skit...naik kete je..yg HK tu sebab kena booking flight kn kena tgk time promo..cz tisya kn nk sgt jumpa kartun mickey&minney..hrp2 tercapai slh 1 tmpt tu,,,kita tk smp lg tp bila tgk gmbr adik p disneyland HK..bestnye...gmbr MZ lg la disneyland paris..bertmbh2 best..tp rmi kwn2 yg pegi USS lately...

*∽ IZAN ∽* said...

Me pernah jejak Tokyo Disneyland.. memang besttt.. 3 kali jejak pun tak boring uhuhuhu

berangan jugak nak jejak USS.. insyaAllah.. kena menyimpan ongkosnya dulu he he

me suya said...

seronooknya...nak ikot!

Ummi Dania Yasmine said...

sebenarnya me pun TERINGIN nak pergi DISNEYLAND....hahaha....ummi yg teringin boleh tak? TAPI....dania pun teruja bila i tanya nak pergi tak Disneyland.....:-)

Cho Zila said...

kalau namanya holiday memang best tak kira kat mana bagi akakler... memang suka sesangat holiday....

eisyaawie said...

nak abiskan holiday dalam negara dulu...br nak g luar negara....

lagipun kalau luar negara...ongkosnya kena lagi banyakkk

mummy Darin said...

mama zharfan, boleh bagi link entry masa pergi Disneyland Paris, we all nak survey harga tiket, dapat beli online tapi memang 100++ euro utk 2 dewasa and 1 kid... then u all overnite kat mana masa kat sana? suggest hotel yang ok yg dekat sangat dengan disneyland and dekat town paris betul.. really need your help.. By the way we all survey train jugak tapi memang euro star je from london to paris, then Thalys from paris to amsterdam, maybe sbb we all lambat sgt booking so a bit expensive.. better beli online atau beli kat sana???

amiey lee said...

heees amala mcm teringin gak nk g uss tapi tak tau bila nak g ..plan ngan kawan2 suma kat tgu bulan 6 tahun dpan hee

Nana said...

holiday whist list?
emnm..xkisah mana2 janji nak tmpt ada salji ehheee

Rizziela said...

Teringin nak g..tp anak2 kecik lagi & RM pun belum cukup :D

tiefazatie said...

mmg teringin nak gi uss..tgk la nt cmne..hihi

SyUhAdA said...

tringin nak gi USS..ada kwn yg dah gi..dia ckp best giler..sgt mnarik tmpt tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wahh...nampak USS...terus cepat2 baca entry ni walaupun terlambat baca...hurmm..me antara yang bertuah kot...sebab tak sampai 6 bulan USS buka, dah dapat pergi USS..tapi masa tu banyak permainan yang tak leh main sebab still on progress...sekarang ni dengarnya semua permainan yang thriller dan mencabar tu dah boleh main..

hurmm..kalau weishlist ayu pulak nak ke beijing!! nak main salji...hehe..insyallah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails