Saturday, 1 October 2011

Walaupun malas nak buat entry psl artis | Memey's wedding kontroversi--lagu2 gereja dinyanyikan?

ternampak psl kontroversi perkahwinan Memey-Norman--both me tak minat sbb meluat dgn scandal diaorg sblm ni...tapi yg buat me double meluat sbb ada plak kontroversi lagu2 gereja dipasang/dinyanyikan time wedding diaorg...itu dh lebey....melampau2 namanya!!

me baca psl benda ni kat mynewshub :

http://mynewshub.my/2011/09/30/chef-wan-kritik-pedas-resepsi-norman-memey/

“Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun.Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.

“Wedding gown rm500,000 by Vera Wang tu i gelak sungguh mcm Wedding gown biasa yg kecut masuk dlm washing machine depan memey tu yg i wasnt impressed at all likewise her veil mcm beli di globe silkstore! Ala di taja esok pulang la balik.

“So my honest opinion i really dont know what the fuss about this 12 miilion sponsorship is all about,” katanya lagi di laman web yang sama.

Menurut Chef Wan lagi, ramai media yang hadir di majlis itu memberikan reaksi negatif terhadap lagu-lagu gereja yang dinyanyikan, malah tiada doa selamat pun dibuat sedangkan majlis itu merupakan majlis perkahwinan pasangan Islam.

“Ramai Press tak suka Choir yg menyanyikan lagu2 gereja kawin ni kata mereka sedangkan ini Wedding org islam satu doa selamat pun tak buat and thema pulak Blacktie and evening dress glam habis.


me sgt bersetuju dgn apa yg Chef Wan kritik tu...

note : sbb konon2 dpt tajaan RM12j, so sanggup menggadaikana agama nampaknya diaorg ni...diaorg ingat boleh buat main2 yer isu agama ni...jahil sungguh...


12 comments:

Chekgu Azrine said...

Ramai org buat review negative psl isu wedding dorg ni...

SYaMiLa said...

sya setakat layan gambar je, sebab malas nk ambik tahu bab artis ni...tk tahu lak ada banyak kontroversi...

Ijah EmoTemo said...

baru tahu ni psl yg lagu gareja. patutla ijah ada baca dkt twitter rmi wartawan tulis seolah2 mempermainkan agama.

hmmm. sadis nya klu tak titik beratkan hal2 mcm tu. -.-'

mama tisya said...

mmg kontroversi tul..dh bc gk komen2 dr chef wan tu..tgk gmbr majlis resepsi tu dh mcm ikut style mat salleh

Nafisa81 said...

kesian sungguh...jadik boneka

SyUhAdA said...

2 la..dgr citer camtu lah..nape la bleh jd camnie..

Myra Jay said...

Asal dapat tajaan smpai langsung tak peduli kan..

Myra pun tak suka baju Memey, tak sesuai pakai skirt untuk majlis kawen..

~marlia maya~ said...

so sad to hear something like this...it is true...xcam perkahwinan da, just act like model utk penaja2 tuh

deqlis said...

deqlis br tau...ketinggalamketapi betu;;;..dah sibuk sampai berita dunia+dunia artis pun ketinggalan dah nie...hmm mmg tak patut pun lagu gereja dimainkan.. buatlaa lagu selamat pengantin baru saloma tu paling2x tidak pun....

Ummi Dania Yasmine said...

personally, i tak suka pasangan ni...ada satu rancangan whi yang memanggil memey sebagai jemputan nak membahaskan isu dia kena tangkap khalwat. Lepas tu pakar motivasi Tengku Asmadi ada mentioned "tak payahlah kita pilih suami orang" i rasa dush dush ditujukan kat memey.....ehm....kalau betullah ada lagu kristian tu....tak ikut syariat islam.....berkat ke perkahwinan tu?.....ehm....fikir fikirkanlah....

Nur-nba said...

Alahai.. artis Malaysia ni.... Ada je isu kontroversi. Tak sensitif betul.. Moga mereka ni dapat hidayah dariNya..

tiefazatie said...

isk baru tau nie..adeh..ntah pape..mmg xberkenan pun..mcm iklan kawen kot..bukan kawen..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails