Monday, 3 October 2011

En Sony terperap dlm almari | apa dh jd dgn mood berPS

bila tgk kwn2 blogger excited berPS dgn DSLR masing2...terus me terkenangkan my En Sony dlm almari kat umah...

entah bila akan dtg mood berPS lagi gamaknya....sbb PS memerlukan kerjasama mr hubby as the photoG--me & kids tukang posing2 ajer :p...weekday memang outlah sbb keje kan...sampai umah biasanya dlm pukul 7 pm...weekend ajer yg ada...tapi cuaca kat Msia kan sbb tropika, so nak kena pandai pilih timing, mood my kids lagi...and me tak byk idea kat mana tempat2 cun nak berPS selain taman metropolitan kepong (tmn layang2) yg dekat dgn umah me tu.....owh...sekali lagi me merindui cuaca kat negara org nampaknya...



last week, masa dlm keta, mr hubby tiba2 terckp...dia teringat a.k.a merindui our life kat UK, betapa weolls sgt2 enjoy and happy masa dok kat UK...wah, sentimental gak mr hubby rupanya..now i know it's not me alone ;) jauh di sudut hati weolls...moga2 one day kami dpt pegi lagi, wpun bukan utk stay kat sana, tapi utk holiday2....:)


ni some of pics time weolls excited berPS dgn En Sony kat Notts--sbb En Sony dibeli lebih kurang sebulan sblm kami balik Msia..so memang kami cuba maximizekan penggunaan En Sony dgn jayanya :)




the scenic wollaton park...moga2 ada lagi rezeki me utk ke sini one sweet day...amiin


note : entry ni hanya luahan hati MZ...biasalah, personal blog kan..bila dtg time rindu2an, sekadar dpt ekspresi kat blog ajer..

12 comments:

Ummi Dania Yasmine said...

yup....tempat jatuh lagi dikenang.....

juelee said...

me pun dah lama tak berPS.. huhu lagi sedey gambar kat blog saya sume dah ilang.. 4 tahun punye eksah suka duka ilang.. uwaaaaaa.. dok nages je bila nengok, tak tau apa punca.. ni mood berblog pun dah ke lautt

CatlinaFly said...

:) pokok pangkal nye minat...tak semestinye kena ada scenery yang cantik, atau di luar rumah je....cuma kalau dpt scenery menarik tu satu bonus..dlm rumah pun boleh bereksperimentasi..take photos of your kids tgh main,their toys,our food, still life( bunga atau apa2 inanimate object dlm rumah)...

dlm rumah pun byk benda menarik utk dicapture, you know...just my 2 cents sbb sy minat fotografi..;)

Lin Azlina said...

cantik gambar last tu....

Noor Wahidah Mahat said...

i pun rindu saat kat Aussie.. uh.. best kan?

mama tisya said...

kt overseas byk tmpt2 menarik....

Nana said...

mz kat empangan sg tua ada cun gak apa
lg satu kt kl pac kt sentul tu mgm lawa

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

cantik tempat2 kat sana tu kan, kita dah lama tak berps gak...mula2 je xcited, TQ suzie pasal majalah tu kita dah beli nak join contest tu

Affieza said...

We stand in a circle memory rite???hehe...

Oyis said...

gmbr yg last tu mmg sayuuuuu je tgk. rasa lekat air liur kat kerongkong , coz in a year's time, maybe i will writing an entry like this in my blog too :(

anisalya said...

kalau negara org musimnya empat ye buk. di malaysia ini panas hujan panas hujan je. tapi kalau time hujan capture suasana tu pun nmpk cntk. sebenarnya atas diri sendiri. hehehe... pics kt Notts mmg cantik. rs mcm nk pergi jgk la sana.

tiefazatie said...

mmg teringat2 je kan sis..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails