Wednesday, 19 October 2011

MZ menjejak kaki di Monash

Monash tu kat OZ (australia) kan?
well...now byk univ obersi dtg bukak campus kat Msia...selain Nottingham @Semenyih, now ada Monash Univ @Sunway


semlm (+ari ni gak) MZ pegi Monash Univ sbb ada seminar/workshop kat sana...

wah...buildingnya baru, moden, facilities superb!!...students memang ramai and diverse in terms of races--of course majority non malays lah, ada gak malays, me rasa dlm 10% ajer kot...and ada gak me nampak mat/mek salleh yg study kat situ...dress code bebas, so memang ramai yg pakai singlet+skirt pendek ajer sbb cuaca panas--mcm suasana summer kat Notts UK :p

kalau kat UIA, memang strict dress code nya...sbb Islamic Univ kan

note : kesimpulan entry pendek ni...dunia hari ni semakin competitive, dlm apa jua bidang pun...tak taulah bila time anak2 kita besar nanti, mesti lagi sengit kan persaingan to study, to get job, to own house...



7 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

harap2 anak2 kita nanti mampu lah bersaing dikalangan mereka.

AyuArjuna BiGoshh said...

monash fee sanat mahat 3 kali ganda dengan fee uia :p

Ummi Dania Yasmine said...

ya betul. sangat competitive. Tu yang anak2 kita zaman sekarang ni patut diberikan pendidikan yang secukupnya supaya dia boleh bersaing dengan kawan2 yang lain......

Chekgu Azrine said...

hmm.. swasta semua lawa.. lengkap kemudahannya MZ.. biasa la.. lagi pun barukan.. bestnya MZ seminar merata2.. sure nnti ada lg kena attend seminar kat oversea

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

yup betul.. kalau anak2 masuk uia.. mz tolong tegur2 nanti ye..hehe...20 tahun lagi..haha

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

company kita punyer U ni...kita pun tak pernah pi

tiefazatie said...

erm..btol la tue sis..persaingan kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails