Friday, 28 October 2011

Poslaju | selaju mana

dulu2 kalau ada item poslaju, me nak kena pegi Brickfileds utk collect item tu (ie sbb tak de or kat umah time posmen poslaju dtg)

now, dh senang sbb dh ada branch Poslaju kat Batu Caves (kat Dolomite Business Park)--somewhere belakang Giant Batu Caves


semlm me pegi situ, sbb collect brg (hadiah kecik)


so ternampak banner info psl poslaju


and opening hours--bukak sampai pukul 8 mlm...convenient gaklah kalau tak sempat dtg time office hours--tapi ahad tutup--seingat me, kalau Brickfields, ari ahad pun bukak.


note : so far rasanya laju gak service poslaju ni...tp tgk area, kalau kat kg me kat Kelantan sbb posmen bkn dtg everyday, so tak berapa nak laju gak lah kiranya :p


11 comments:

cikpia said...

setakat nie been using poslaju DIJAMIN SAMPAI ESOK...... =)

Ya ALya said...

ikut tempat gak pos laju ni...

Nana said...

aritu pos ke melaka sehari je smpai

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo tesco tak silap bukak sampai ahad.

[-suziey-] said...

pos malaysia bayar komisyen x buat promo ni.? ekekeekek:D just joking:p

Chekgu Azrine said...

its depends on places la MZ.. kalau area melati ke gombak.. on time.. kg2 or ulu2.. fuhh.. berjanggut la jugak..

tiefazatie said...

erm..ikut gak..cm ifa duk bdr KT pun..posmen poslaju pemalas ok..kdg2 tue..suka2 je assume ckp ifa xde kat umah??padahal ada ok..pastu nie latest n3 ifa..sis baca la..blh2 die bg slh brg..but ckp ifa yg lmbt amik?gerem gle!byk eh gle kot ifa xpuas hati ngn poslaju KT nie..

afzan pinot said...

Salam.saya agak marah dgn poslaju ni..kata sampai umah tspi kenapa x sampai umh.surat tular sekolah anak saya.kiranya anak saya lanbat daftar...

Mama Zharfan said...

@afzan pinot : salam...memang agak byk yg kompen psl servis poslaju..especially kalau u baca kat FB poslaju msia..
they really need to improve their service quality..
so sorry to hear about ur son late registration :(

Sabrina Sam said...

Slm nak tanya. Kalau hntar barang kat gombak ambil kat batu caves ke?

Mama Zharfan said...

@sabrina sam : salam. yep, kalau area gombak, biasanya memang within coverage of PPL Bt Caves

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails