Thursday, 15 September 2011

1st time makan SUKI

semlm masa lunch hour, sempat lah me ronda2 (lone ranger ajer) jap kat Alpha Angle--tak tau nak lunch kat mana...last2 kaki me melangkah masuk dlm Johny Restaurant...dlm otak me, me nak mkn dessert :)--kat sini ada mcm2 dessert ;)

then sbb perut tak lapar sgt--me decided utk mkn/minum sup ajer....
last2 me order satu sup nama mixed SUKI (nama Jepun kot mknn ni)--me tanya waiter tu, SUKI ni apa?--dia kata ala2 steamboat jugak, cuma kira ready to eat lah..ie siap2 dlm sup (kuah)


ni lah SUKI tu...dlm sup tu ada telur, udg, sotong, tauhu, ayam dan sayur(kangkung rasanya)---kira healthy food lah ni..:) kenyang gak lah sbb hirup sup tu sambil mkn apa2 bahan yg ada dlm sup tu

and of course me order my fav dessert--ni mixed dessert--ala2 ABC/bubur cha cha versi sejuk :) sbb ada mcm2 bhn, ada bits of kcg, nangka etc :) i like :)


and me order pineapple juice

time nak bayar, waiter tu mintak jusco card, sbb dpt 10% discount :) so my total bill ialah RM12 + :) not bad lah :)

dh lama me tak singgah Johny ni actually :) 1st time in life me mkn kat Johny ialah kat Sg Wang--masa tu mkn bersama seorg kwn spesel-- time bujang2 (masa undergrad study kat UIA) ie long time before me kenal mr hubby :p sempat lagi mengimbau citer zmn lampau ngeh ngeh ngeh


tq sbb sudi baca entry ni :)


10 comments:

mama tisya said...

kita slalu mkn sini order steamboat or pineapple fried rice..menu sama slalu...tp mmg best mkn kt johhny's..mula2 bc tajuk entry td ingt MZ mkn sushi rupanye suki...

rmi yg tktau bole dpt diskaun 10% if ada jcard...kita slalu guna:) tp skarang ada kad br alligator dpt 15%:)

missbby said...

ohh, tak pernah tau pulak suki ni..pasni boleh try la..

AyuArjuna BiGoshh said...

harga makanan kat sini, not bad ok gak ya...ayu tak pernah try tapi my kids ngan makcik2 die selalu makan sini :p

Ijah EmoTemo said...

ngee tak pernah lagi mkn dkt johny :)

Cho Zila said...

ehm kitapun dah lama tak masuk johhny's... dulu kalau pergi mmg selau makan seaneka fried riceler.. der diskaun baik gak...

juelee said...

dah lama jugak tak makan kat johny.. hehe skang ni mood malas keluar sebab sana sini jemmmm

*∽ IZAN ∽* said...

wahh.. tak pernah plak try menu ni bila gi Johnny. sokmo2 order steamboat jekk.. next time leh tryyy hehe. cam best jekk

Cik Bambam said...

kita suka johnny!! waaahhh..lama dh x mkn steambot dia n dip sauce yg ckp marbelesss!! :P

tiefazatie said...

wah..xpernah lak mkn suki nie..hehe

ibuayahdamia said...

serius...me too like makan bubur chacha kat sini..sedap!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails