Thursday, 22 September 2011

Demam ipad & DSLR menjadi2

last few days me nampak student kat law faculty UIAM ni dok mengelek ipad even pegi kelas tu....wah..nampak sungguh kellas gitu :) students nowdays ramai yg dtg from family 'loaded' ie kaya raya so dtg kelas naik keta besar, bwk ipad, pakai iphone --kalah lecturer yg poket nipis mcm MZ

and my zharfan sibuk ckp dia nak ipad sbb kwn2 dia semua ada ipad--owh...me pun ckp, ha, tunggu mama menanag ipad ok ;) my comper frens semuanya dh menang ipad at least sebijik sorang, ada yg menang ipad dh berbijik2 sampai jual sakan tu....moga2 ada rezeki utk my zharfan soon...amiin...

my zharfan siap ckp--mama, kena menang 2 bijik ipad tau, sbb tak nak rebut2 dgn ariff plak hehhehe me ckp boleh, zharfan kena doa dgn Tuhan biar bagi kita murah rezeki :)--sgt byk contest yg menawarkan hadiah ipad ni..moga2 ada rezeki utk my boys..Insya Allah :)

demam DSLR---sbb semlm me nampak Nana citer kat her blog psl dia beli DSLR--sanggup pegi langkawi semata2 nak beli DSLR tu...
and my BFF ayu rafikah, pro comper itew, baru saja menang sebuah DSLR hasil contest--hebakkk sungguh my buddy comper ni :)

pic selingan - gambar kenangan MZ masa kat Nottingham UK awal thn ni--posing dgn DSLR :)




tq sbb sudi baca :)

note : me rasa jrg org tak de ipad & DSLR nowadays kan...kira benda yg sgt common dh ni...not a luxury anymore :) adakah uolls pemilik both ipad & DSLR? MZ buat masa ni cuma ada DSLR ajer--tu pun DSLR yg paling basic and termurah di abad ini hehhehe


22 comments:

missbby said...

i belum ada dua-dua tu..soon mungkin nak ada kot..maybe dslr..hehe

notti netti said...

Betull...net kalo gie kelas kat Uitm la kan...tengok bebudak ni tak bawak dah paper notes...depa bawak ipad jer haa......kita nie je laaa yang malu-malu kucin bawak notes tebal2. Ha....MZ..apa lagi masuk contest ipad..kalau menang 3 bijik ke.....jual kat net eheheheheh

eisyaawie said...

student skarang memang dr family loaded... kita dulu...masa belajar..handset pon x dop..

sekarang budah umur 6 tahun dok main ps2...hihihi

syawalsimpsons said...

sue pun teringin DSLR...tp belom berkesempatan...

Nigina said...

heheheh saya dua dua takda... hehehe... ada pun camera canon compact tue jer

Nana said...

hahahah alamak
nama kita pon ada sini ek
tu ler sanggup g langkawi semata nak bli dslr sekali kedai tu tutup...
hehe
xpela... bli kt alor star pon still lg murah dari rege KL
ipad tu memang minat juga..tp minat no 1 kat dslr ipad tu klw xde pon xpe..kamera yg plg penting hehehee

wah ayu menang dslr!! bez gile

nur said...

me mmg xde both! huhuhu, minat nak beli ipad, tapi hubby kata xperlu... huwaa...

LYAfrina said...

dslr dah ada.. cuma nk upgrade lagi ..hihi.. rsa nk beli byk lens..tp rege..ya ampun...

ipad...mmg tringin sgt..xpe ..usha tangga kejayaan:-)

::EIDA:: said...

En.D ida hilang setahun yg lalu...=((

AyuArjuna BiGoshh said...

klu tgk hadiah dlm contest byk yg kasi ipad...facebook pun...dslr cam tak banyak sgt....apapun alhamdulillah i merasa jugak pakai dua2...dun worry suzz i percaya tv plasma dan ipad satu hr u boleh dpt juga :)

ZanaNordin said...

zana pun takde
just ada dslr yang basic jer pun
rasanya tak berkepentingan sangat ipad tu.....lebih2 pun nanti, anak yg buat main games
so rasa tak perlu kot
tapi later2 tak tahu ler..
kalau ada rezeki terlebih kerrr

juelee said...

me tak minat ipad.. hehe
so me guna galaxy tab sbb me suke android based gadjet kot..
memula taknak beli gak, tapi me keje bahagian engineering ni sume on mobile..
beli tok senang ank access email, tak perlulah angkut laptop ke hulu ke hilir hikhik..

SLR memang beli before kawen sbb minat photografi.. hehe..

ni pun ngah sakan join contest tapi tak menang =(

Cute MuM said...

alhamdulillah..
me dah ada dua-dua..
ipad tue pon hasil menang contest.. :)
kalo ada rezeki nak galaxy tab pula.. AMIN..

mama tisya said...

serba canggih skarng ni..ank2 kecik pn dh kenal ipad...takat ni dslr je ada tu pn hubby punye..ipad tu tkde lg tp tisya tumpang main cousin or atonye punye...hehehe

Fairuz Fazilah said...

saya baru je beli dslr bulan 8..canon laa :)

Farra Dhelina said...

mmg nk ipadddd....gerammm hehe insylhhh ;)

Ya ALya said...

dua2 pun ya tak de.....

Ijah EmoTemo said...

heee ijah xda dua2. tp mmg feeling nk beli next year. skrg cuma ada yg basic dan yg mmg perlu pki aje. klu ikutkan hati mmg nk semua ekekeke

Ummi Dania Yasmine said...

me pemilik ipad dan dslr. ipad hadiah contest. dslr hadiah hari jadi i :-)

tiefazatie said...

ifa dua2 pun xde nie..haha..kena usaha la kalu nak nie..=)

SyUhAdA said...

sme laa..xde lg..tringin nak beli ipad..tgh kumpul duit slow2..hehe..dslr x minat sgt lg..

Em's Family said...

i tak de ipad.. tapi ade galaxy tab hehehe.. nak tunggu menang contest jugak hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails