Tuesday, 6 September 2011

Nikmatnya makan sate ikan @Pantai Irama, Bachok

pantai feveret me ialah Pantai Irama Bachok, sbb agak dekat dgn umah me--30 min drive kalau tak jem.
pantai2 lain kat kelate me jrg pegi like PCB, Pantai Sri Tujuh, Tok Bali etc

kalau pegi Pantai Irama--me & hubby WAJIB beli sate ikan :) time weolls pegi ari tu, ha, beli RM8 sate ikan ni sbb my zharfan pun beria mkn--time tu kebetulan kami belum lunch...so mkn mcm mkn nasi ler plak hehheheh

ni pakcik jual sate kat Pantai Irama



kat Pantai Sri Tujuh, Tumpat pun ada gak sate ikan ni--weolls pernah beli & mkn2 time pegi sana last few years..

kat KL, pernah gak terjumpa and beli sate ikan ni, tapi rasanya tak sama mcm yg dijual kat kelate :)

tiba2 rasa lapar la plak... :)


uolls suka sate ikan tak? ker ada yg tak pernah try mkn benda ni?


15 comments:

Chekgu Azrine said...

suka sangat.. tp kat kelantan plg sedap la MZ

Gieyana said...

x pernah try lg nie..nnt nk p kelate leh try..

mama rifQy said...

oh!!!!!!!!!!!! peberet naaa nihh!!!

myamyza said...

saya suka!! kat johor ni ada juga orang kelantan jual.. boleh tahan la, tapi tak sama rasanya dengan yang kampung punya.. huhu

Ijah EmoTemo said...

aiyoo terliur pulak bila tgk sate ikan tu. hehehe. dah lama gila tak makan sate ikan. ijah mmg suka mkn sate ikan. heheeh

rruunn-ziza said...

ermm dh lama xmkn sate ikan aka lo'ching tapi depnd kpd sosnya..yummyy2

Oyis said...

kak suzie, terliur nya saya tgk gmbr2 ni... lama dah x mkn, dulu di salor nun ado org jual naik basikal, pet pet, pet... sepuluh sen bole 3 cucuk (late 80s). tp lo ni x jual doh. teringat nya la kak weih... di UK ni pernah mkn quorn meatballs, ada sket2 rasa dia mcm tu, tp x leh lawan lah huhu. nostalgia betul. di pantai irama ado dih? balik klate kena cari ni

DeQWa said...

eh,eh..sate ikan la..dah lama tak jumpa/nmpak org jual...
dulu2 byk jer ade kt pantai area kedah tpi skrg tak penah nampak dh suda pupus kot...sedapnye...teringat zaman kecik2 dulu...kt kelantan ade lg ek..bestnyer...

Eyriqazz said...

nyam3...sedap..favourite Isteri ni..balik aritu tak sempat pekena

Eyriqazz said...

Lorrrr........cari gak sate ikan ni kat pasar wakaf bharu kelik aritu....tp, x der org jual...kak ipar kata,mybe cuti raya lg@sbb kul 6 lebih sampai sana...bila tgk gmbar2 ni buat azwa trliur lak.... :=(

Ya ALya said...

tak pernah pun cuba lagi....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tak penah makan sate ikan tau

waalllaa! said...

mama..saya ada resepi sate ikan!! hehe..ambik kat blog mane entah ari tu..lupa dah..hehe

Aku Ibu Muda said...

area BTS dulu ada org jual...tp rasa dia byk sgt tepung...huhuu

tiefazatie said...

best2...hihi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails