Sunday, 18 September 2011

Pencinta seafood

antara benda yg mana me & mr hubby satu kepala ialah--both of us 'hantu seafood' wpun bukan semua jenis seafood, tapi most of seafoodlah kiranya..

ari khamis lps, weolls puasa, so time bukak puasa, mkn kat Jees Sri Gombak--sbb time lapar kan, nafsu membuak2 order ikut suka hati

so nilah juadah berbuka kami pd hari tu

ni lauk utama--siakap steam--kami dua2 sgt suka siakap steam--fakta : me tak pernah try msk sendiri sbb tak confident boleh jd sedap mcm yg dimkn kat restoran ker tak :p alasan baekk punya :p


ni tomyam seafood--yum yum--ada udg, ketam, lala, mushroom--fakta : both mr hubby & me tak mkn lala--so membazir ajer lala dlm tomyam ni..


ni udg celup tepung--now both my boys dh ikut mama papa ie suka mkn seafood terutama udg ni...sepinggan ni abis licin dikerjakan oleh zharfan & ariff ajer ni :)

alhamdulillah :) dh kenyang---total bil RM61.80, tak mahal sgt harga mknn kat sini sbb setting ala2 gerai (wpun luas and besar tempatnya)

uolls suka seafood ker?

selamat berhari minggu!


11 comments:

mama tisya said...

suka seafood...dlu2 dating slalu mkn jees seafood..hehehe

tp kita suka mkn 1 gerai kt ngan mobil,petronas& BP tu..sedap cz masakan thai

Nana said...

wah sedap nye nampak menu tu mz
saya penah sekali masak siakap stim hehe
jadi la..wlpon xsama mcm kedai tp abes juga hehe
saya suke seafood tp kdg2 tu klw makan yg tak fresh esp udang nanti gatal2

eisyaawie said...

sedapnya seafood2 tue....terliur saya...hehehe

waalllaa! said...

waaa..seronoknyer dapat makan sedap2..siakap steam tu sungguh menyelerakan.. mama..nak mintak bagi advise.. about this person..i did mention in my blog..

@ To jarijemari:do I mind


@ To JariJemari...help me my friends..

Ummi Dania Yasmine said...

I LOVE SEAFOOD!!!

Ijah EmoTemo said...

ijah suka seafood tp sbb ada allergic bila mkn udang jd jrg jgk la mkn seafood. tp klu dh mengidam bedal je semua ekekekek

Em's Family said...

sedap!! me too.. suke jugak makan seafood.. :) my all time fave - sotong goreng tepung

Hazman said...

bekas untuk ikan siakap stim tue memang menarik.....sempoi je bentuk ikan....

Nur-nba said...

Wah sedapnya lauk-pauk di atas.. Nur memang tak berapa suka seafood yang bercengkerang..eg kupang, kepah, kerang & lala..

mama rifQy said...

eh..siyess..mmg murah!! sbb nampak byk sgt makanan yang diorder!!

tiefazatie said...

wah..murah la tue sis..ok je tue harga die..best je tgk mknn2 nie..adeh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails