Tuesday, 13 September 2011

Lovingnya couple iteww

semlm me kuar lunch kat food court Giant Bt Caves...then berdekatan dgn meja yg me mkn, ada satu couple ni, tgh mkn gak...umur dlm late 40s...
yg menarik perhatian me, couple  ni nampak sgt loving....sbb suami suapkan isteri---isteri mkn sup, suami mkn nasi, so isteri mcm nak try mknn suami tu..so suami pun tlg suapkan..guna sudu lah, bkn guna tgn....sweet jer me tgk...

kalau couple yg remaja2 yg belum kawin dok suap2 gitu, me rasa geli geleman plak tgk ngeh ngeh ngeh...

kat UK, me selalu tgk old/senior citizen couple jln berpimpin tgn and suami bagi bunga kat isteri--jgn tak tau yer, fresh flowers kat UK teramat murah..satu bouquet harga 3 pound pun ada jer....time ket UK ajer me dpt bunga dari Mr Hubby--kat msia...emmm...mr hubby kdg2 ada gak tanya kot2 me nak bunga, me kata tak pyhlah, rasa membazir sbb mahal sgt...better beli brg2 yg tahan lama sbb bunga mahal2 tapi layu gak lps tu :p

sekian entry di pagi hari--tak de pic sbb takkan ler me nak snap pic loving couple yg me nampak tu kan :p

uolls jenis loving couple ker? yg bujang2 tu, mesti sweet kan kalau tgk our parents loving2 gitu ;)


7 comments:

anisalya said...

pernah terserempak dengan couple mid 50's makan bersuap dengan mid 60's jalan pimpin tangan masa dok meronggeng kat CM. sweet je. kat KL ada lagi couple loving2 gitu. dalam sekelompok teens terselit la pakcik dengan makcik tu.

mama tisya said...

mmg sweet kalo baya2 parent kita wat camtu tp tk rmi kt msia ni..slalu tgk kt overseas rmi...tp my BFF sejak die kawin mmg hubby die suap guna tgn tau...kdg2 kalo kitorang kuar sama slalu tgk la...hubby kita suap guna sudu tu pn ikut mood die...hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dah tua patutnya makin romantik.. tp jarang lelaki melayu yg romantik ...dah kawin lagila..hehe

Aku Ibu Muda said...

suami sy romantik...hihii

masih lg makan bersuap kalau kat luar...tp bukan lah sepanjang masa :) cuma masa2 kita nak rasa makanan yg dia punya...

Nana said...

ktorg bukan dari kategori loving couple hehe
klw nak kira makan bersuap tu bole kira la kot tu pon sebab kita yang minta nak rasa dia nye makanan hahaha klw tak jangan arap ler dia nk suap

juelee said...

sweet je kan? hehhee suke tgok hopefully kite pun akan berkekalan rumahtangga sampai ke tua

tiefazatie said...

sgt sweet..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails