Wednesday, 21 September 2011

My biggest cash winning so far | RM5k won from Mamil Gold Solid Foundation Contest

my boys memang minum susu brand Mamil Gold--brand ni agak mahal--lebih kurang mcm brand Enfa jugak...so kdg2 me gilir2 gak beli brand Dugro (a lot cheaper)--anyway both Mamil/Mamex & Dugro under same company ie Dumex

and me join contest by Dumex ni---sbb hadiah cash kan...tak byk contest yg menawarkan hadiah cash--kebykan contest bagi hadiah dlm bentuk gajet (ipad, tv, hp etc) and percutian , juga hamper2
tapi sbb susu ni mahal and contest ni utk pembelian Mamil Gold versi baru, so me just antar satu entry ajer...slogan based--so memerah idea gaklah utk create slogan tu--anyway me bantai ajer pun hehhehe


FYI, contest ni baru jer start ie 1st sept, and will run till 31st dec--so saper2 yg anak minum susu ni, memang patut join, or may be kalau berminat, yg mana anak2 tak minum susu ni, boleh try bagi anak minum susu ni, tapi some babies sensitif kalau tukar2 susu ni. my mom ckp, me & adik beradik me memang masa kecik2 pun minum susu brand Dumex :) memang serasi lah weolls dgn Dumex ni, generation by generation :)

anyway, the best part, contest ni judged weekly and monthly and sgt ramai winners for every week--sila rujuk flyer kat atas tu

and semlm, me dpt call dari Dumex, informing me that i'm one of 1st prize winners for week 1 :) syukur Alhamdulillah, rezeki anak2 me :) memang tak leh citer lah tahap excited me masa dpt call tghari semlm tu :)

me jrg2 menang cash ribu raban--so far, rasanya baru few times ajer menang cash yg ribu raban ni (this year bln july ari tu menang cash RM2k from Scotch Brite), thn 2010 me kat UK so tak join contest2 kat msia, thn 2009, me menang RM2k from Johnson2 salaman kasih contest on top of fully paid pakej percutian to Langkawi..

so hadiah cash ni akan di bank in kan terus ke dlm yippie account my boy :)ari ni nak kena fax to Dumex details of the yippie account number.

tu jerlah citernya :)

tq sbb sudi baca

*6th winning for Sept 2011 

note : duit tu mr hubby kata nak guna as part of downpayment keta baru weolls---tgh tunggu me naik gaji sblm apply loan utk beli keta--paling cepat pun nov ni...moga2 ada lagi rezeki me utk contest2 yg lain..amiin...

46 comments:

mama rifQy said...

wah..alhamdulillah..rezeki datang bergolek ni!! seklai lagi..tahniah mz

me suya said...

alhamdulillah..seronok sgt baca entry mz ni.. rasa cam nak lompat2..hahaahaha..tahniah MZ..nt rajin2 join lagi yer~

missbby said...

Congrats..

AyuArjuna BiGoshh said...

syukran, insyaallah ada rezeki yang dijanjikan jika berusaha :) tahniah sifo kepada sifo

mama tisya said...

tahniah..suzie bab2 slogan mesti terror...

ajumohit said...

Tahniah mz!!! Alhamdulillah dipermudahkan Allah nk beli kete baru, tahniah!!!

Nigina said...

tahniah mama zharfan..

amirah said...

tahniah...bestnya menang cash

azura samsuddin said...

tahniah sis, murah sungguh rezeki sis!!

mummy_ayu said...

congrats kak suzie...alhamdulillah murah rezeki akak & anak2...best tu dpt hadiah cash!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

entry ne yg tak sabar2 nak tgu tue.. wahhhhhhhh nak tumpang naik keta... kiki..

eima said...

sronok betul sekali je cuba dah bertuah... tp kena slogan mantop tu .. aku tak reti bab slogan ..mls masuk

Suliana said...

tahniah kak.. bagi la tips camana nak menang contest2 ni or tips create slogan yg best :-)

Mama Mirza said...

alhamdulillah.. tahniah... Allah selalu bagi rezeki yang tidak² disangka².. tahniah²,...

mamashikin said...

wah ..bnyak tu 5k..rezeki..mz slalu menang kan kalau join..mmg bertuah la..hehhee..
apa pun tahniah...

Ya ALya said...

tahniah.......bestnyer....

amiey lee said...

alhamdulillahhh murah rzeki mz..huhuh

deqlis said...

congratz.....rejeki yang Maha Kaya berikan...:) happy for u.;-)

Fara said...

tahniah ye.. murah rezeki selalu gak mama zharfan menang hadiah dari contest :)

kakngah said...

tahniah...
memang rezeki anak2 la..

Nad @ MamaZakwan said...

congrats kak suzie! :)

Aku Ibu Muda said...

alhamdulillah....rezeki yg tak dijangka :)

Firdnurjue said...

Allhamdulillah..wahhhhhhhh kak..congrats ok!!!.teruja gak dgr berota eppy2..weeeeeeeeee

mr.F said...

waaa...tahniah kak :)

Myvitrd said...

Tahniah2 rezeki tu..

KiD said...

tahniah.. rezeki anak tu...

Norazrani Maamin said...

tahniah kak..rezeki anak2 tue..alhamdulillah...

Ibu Mifzal Arsyad a.k.a Wan Ainey said...

wow..bestnya mama zharfan..mmg rezeki murah..tahniah..

kakyong said...

tahniah MZ..
memang sgt2 mengujakan... :D

Myra Jay said...

Tahniah :-)

Nana said...

tahniah mz
tumpang gembira tau
rezeki

tiefazatie said...

wah..syukur la sis..murah rezeki sis..tahniah!

Cik Bambam said...

congrats MZ!!! :p

SyUhAdA said...

mmg best..smoga murah rezeki sntiasa..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alhamdulilah..tahniah tahniah..

Em's Family said...

alhamdulillah.. i believe kalau rezeki tu rezeki kite, buat macam mane pun rezeki kite.. and Allah is always there for us.. baik dalam susah ataupun ssenang

Ummi Dania Yasmine said...

Tahniah suzzy muzzy :-) tumpang bangga....psst psst dah tau nak beli kete apa ke?

Affieza said...

Congrats kak...rezeki mcurah2 dlm pelbagai contest...

eisyaawie said...

rezeki mencurah-curah...tahniah..:D

Wawa Tasliman said...

tahniah,, rezeki anak & kak suzie :)

Nur-nba said...

Tahniah... mudah2an jadi pembakar semangat buat rakan lain yg rajin join contest juga.

Lin Azlina said...

bestnya sis....teruja ni nk join peraduan....

Nisa Greennnpanda said...

congrats kak suzie.. so hepi for u!! huhu~.. tp Hannah xminum la brand DUmex, die minum Friso.. xdpt join la contest tue.

Adyshariz said...

lmbt la nk congst suzie..alhamdulillah rezeki anak2

Puanbee2 said...

wah wah memang rezeki lah nih

Sumijelly said...

mam zafran,

sumi pinjam link ni wat entry yek.. harap jgn marah..

tahniah yek!! rezeki tuuuuuu

http://sumijelly.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails