Thursday, 22 September 2011

Inspirasi

me sgt happy bila kemenangan me dapat menyuntik semangat my blog readers utk aktif bercontest :) ni ada entry dari one more blogger :) TQ :) i dh click like pun hehheh percayalah uolls, rezeki ada kat mana2, tapi rezeki takkan datang bergolek, so nak kena usaha, kalau teret biz, silalah biz byk2 :) kalau rajin bercontest, akan ada rezeki dlm bidang contest ni :) kalau join 10 contest, Insya Allah, mesti sangkut 1-2 at least, kalau tak sangkut ari ni, mungkin minggu dpn, or bln dpn, Insya Allah ;)

anyway, sumber inspirasi me utk bercontest of course my BFFs yg tak putus2 menang mcm2 hadiah yg grand and cash puluh2 ribu (kalau nak compare dgn pencapaian my BFFs ni, me rasa sgt inferior)-- they know who they are :) ngeh ngeh ngeh , tak lupa juga mr hubby yg memberi 101% sokongan utk me bercontest montest ni :)

mr hubby kata sepatutnya me tak reveal jumlah cash yg me menang kot2  ada yg jeles or iri hati or mengutuk me as show off...emm...me cuma nak berkongsi kegembiraan and sbg catatan peribadi me di kemudian hari, lagi pun blog ni kan personal blog..so far me belum dpt komen2 negatif lagi, harap2 tak kan ade komen negatif....honestly, me cuma nak berkongsi kegembiraan me, itu ajer, lg pun setakat menang byk tu, tak de makna me nak show off...

tadi me sempat belek2 berita harian and nampak statement ahmad idham psl hantu bonceng, and psl dia dpt offer buat phd dlm bidang perfileman kat UUM...and me sgt setuju dgn entry Ustaz Love psl isu mempersendakan agama dlm filem hantu bonceng tu...kalau nak buat lawak, byk lagi cara lain kan, kenapa nak gunakan perkataan shahadah....lu pikir lah sendiri

sekian bebelan di tghari--me puasa ari ni :) :)

tq sbb masih sudi singgah :)


14 comments:

mama tisya said...

tumpang happy dgr kejayaan mz & bff's...

Cute MuM said...

takderpon link entry tue.. nak baca gak..
me rajin try contest nie pon sebab teruja tgk sis & BFFs selalu menang..
Kenalah usaha jugak kalau nak merasa keseronokan camtue..
me tak rasa itu show off.. kalo tak bagitau amaunt, lagi buat orang tertanya..lebih baik cerita..

mamashikin said...

mz,
jgn tak tau..sy yg tak suka dan mmg tak pernah masuk contest dah upload borang kat mamil gold tuh sb teruja tgk mz menang..hahhaa..padahal tak tau nk wat slogan apa nih..

insyaallah sy nak cuba..lepas ni kalau ada contest mcm ni sy nak masuk..hahhaa..semua gara2 tgk mz masuk contest..mula2 pikir..rajinnya mz nih..masuk itu ini..tp bila tgk hasil mz..ada yg masuk magazine, paper...so terasa lagi teruja...

tq mz...

Ijah EmoTemo said...

ngeee ijah pun bila tgk MZ mng mcm tersuntik smgt nk join contest. and betul rezeki ada di mana2 :D

Nana said...

btol tau mz..
korang mmg jadi sumber inspirasi la
ayu, cutemum, mz saya ni slow skit bab contest magazine ni ntah bile nk stat tgk org menang teruje ehheeee

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz, i kekadang malas nak reveal my cash winning sbb....ramai rakan opis yang baca blog i...rs tak besh bila dowang cakap kat belakang :(

tiefazatie said...

ifa suka je baca blog sis nie..mmg sumber inspirasi tau..hee..tahniah sis!murah rezeki sis..=)

azlin mrs'Hairil said...

Bagi alyn MZ x der la nak menunjuk-nunjuk..cuma ingin berkongsi kegembiraan..honestly alyn ckp..every hours alyn tunggu new N3 blog mz tau..coz x sabar nak tahu ape lagi hadiah kemenangan contest2 yang MZ masuk.

Ustaz Love said...

Salam..

Memang Mama jadi penyuntik semangat Ustaz Love nak join contest2 ni.. setakat ni, Ustaz Love dah menang 2 conso prize (tapi tak amik) dan 1 hadiah 1st prize..

Sekarang ni dah jarang sket.. tapi kembali terbakar semangat bila tengok mama menang RM5k.. hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

BFF suzz tue semua inspirasi ila jugak.. tadi salah pandang ingat proton inspira haha

SyUhAdA said...

MZ inspirasi ku..hehe~

Kak Aya said...

salam,
dah lama tak komen, datang baca mesti tiap hari.

bagi kak aya, tak ada salahnya MZ bagitau jumlah yang MZ menang, itu menjad inspirasi, semangat dan dorongan untuk orang lain berusaha mencapai seperti MZ capai..bukan saja contest malahan kak aya bangga MZ berjaya mendapat PHD.

waalllaa! said...

tahniah sbb lately banyak menang contest..hehe..insyaAllah rezeki akan makin bertambah.. susah tau nak baca blog MZ ni kat office..kat office dia block MZ nyer blog.. means blog MZ dah glamer la tuu..hehe.. tapi redmummy n beautifulnara dia tak block..confuse la saya..mesti org IT tu xblock blog yang tu sbb diorg pun kakai baca blog tu kot...hehehe.. blog eriqazz pon saya takleh bukak..
huhu..cedih..

yg pasal ahmad idham tu saya pun stuju yg ustaz love tu cakap..kenapa ahmad idham nak menegakkan lagi benang yang basah. dalam Islam kan ada garis panduan kalau nak berlawak sekalipun jgn smpai mempersendakan agama.. susah sgt ke dia nak mintak maaf.. musykil betul saya.. jgn sampai Allah murka dan tarik balik rezeki dia bagi sudah..nauzubillah..

Em's Family said...

susah nak cakap show off ke tak.. i ok je (sebab i pun same hahahaha)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails