Saturday, 10 September 2011

Filem Hantu Bonceng | betul ker ada scene mempersendakan agama Islam?

ada kupasan panjang lebar kat blog Ustaz Love....me plak kebetulan terbaca psl isu ni mula kat blog Ustaz Love then ternampak kat paper psl Ahmad Idham selaku pengarah filem tersebut menjwb segala komen psl filem arahan beliau...

me belum tgk filem ni..me teringin gak nak tgk .sbb me suka citer komedi and suka lakonan Zizan...so tak berani nak komen byk2..

apa2 pun, tak de kompromi bila bab2 melibatkan agama, it's not about being terlalu emo or sensitive, tapi memang kena berhati2 bila melibatkan hal2 agama Islam...lawak-lawaklah jugak, tapi kalau sampai tahap mempersendakan agama, memang NO WAY lah....

saper2 yg dh menonton filem ni, apa pandgn uolls?


8 comments:

Aku Ibu Muda said...

ramai yg kata enjoyyy tp tu lah, scene mempersenda islam tu byk sgt

Ema said...

saya dah tgk...... tp x berani nak komen.... sebelum baca tentang ini... saya tak fikir ape ape yg bersangkutan

Eyriqazz said...

dalam maharaja lawak aritu pun rasanya ada juga part2 camni..sepatutnya mereka lebih sensitif..ummm...

Chekgu Azrine said...

jarang layan citer Melayu kat wayang.. selalu kat wayang layan hindi je.. esp bila SK jadi role..hahaha

Hunnym Syot 美智子 said...

ade jugak tengok..huhuu.. bab-2 azan tuw.. err, malas nak komen sangat laa heee :)

SyUhAdA said...

xpenah tgk lagi..
rmai yg ckp bes..
psl isu nie, xpenah dgr lg laa.

DeQWa said...

ramai ckp hantu bonceng best..tpi xde la dgr pasal sensitivti psl agama plak...

tiefazatie said...

erm..xtgk lg..so xtau la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails