Sunday, 25 September 2011

Apa yang besh bila balik kampung yg jauhhh tu...

kat kampung, i selalu terlupakan rutin harian me kat KL--kat kg, i bersantai, relax se-relax2nya....tapi still gagahkan diri bukak blog utk moderatekan komen :p

kat kampung, i mkn tanpa pikir nak diet2...so far i dh mkn sup kaki lembu, dh mkn durian, dh mkn masakan my mom (semua benda yg my mom msk sgt sedap) ;)

kat kampung, my mom sgt2 manjakan me...ckp jer nak mkn apa2, my mom kalut sediakan wpun me tak nak susahkan my mom...my mom sibuk dok kait rambutan, dokong, sibuk dok bukak (kopek) durian utk me mkn --yum yum durian fresh baru gugur dari pokok..

kat kampung, rasa dekat dgn arwah ayah, segala kenangan, nostalgia masa ayah masih hidup terbyg2 dpn mata...:(

kat kampung, rasa pantasnya masa berlalu...tgk2 dh abis masa me kat kampung....dh nak bertolak balik ke KL jap lagi...

dan faktanya...kampung me terletak 400 km dari KL --tmpt me mencari rezeki....

tq sbb sudi baca

me anak kampung,

13 comments:

εïз mummyHaza εïз said...

hati2 di jalan raya mama... :) jauh perjalanan tu

missbby said...

masakan mak memang sedap sampai bila2 pun kan?

mamashikin said...

mz duk kat melor kan?heee

CantikHijabku said...

Wah, terliur Sara biler baca pasal rambutan, durian...Sara memang minat buah rambutan.

Salam perkenalan kak :-)

Nur-nba said...

Memang seronok menghabiskan cuti di kampung. Suka sangat kalau dapat balik kg selalu..:)

Em's Family said...

bile kampung jauh, nak balik tu lagi teruja kan..

Ely Hasrul said...

beshnye balik kampungg....

Affieza said...

Bestnya mcm2 buah ada kt kg sis...hehe..

Chekgu Azrine said...

sedih plak dengar cite MZ...

saya plak anak bandar.. dibesarkan di taman melati sampai skang dok taman melati.. dh mcam tak mo pindah mana2 dah.. my parents also at taman melati.. beli rumah kat sini.. hhhuhu

mama rifQy said...

wahh..best n hepi kan..nak apa pon mst dapat..bestnye mz ade buah buahan!!

transformed housewife said...

alhamdulillah MZ masih ada mak yg sanggup buat mcm2 bila MZ balik. Sy ni mcm dah tak seronok balik kampung sejak arwah mak tak de. balik sekadar berjumpa dgn abah dan sedara-mara terdekat je.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

amboi balik kejap je tapi makannye macam2.. rugila aerobik kiki

tiefazatie said...

sweetnya..hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails