Tuesday, 20 September 2011

Laki bini satu tempat keje | blessings or disaster?

me selalu teringin nak keje kat tmpt yg sama dgn mr hubby--tapi itu hanya fantasi yg tak mungkin akan berlaku :p --sbb me pikir kalau suami isteri keje kat tmpt yg sama, boleh pegi keje sama2 and boleh mkn sama2 and boleh selalu terserempak :p  anyway, wpun mr hubby keje kat tmpt lain (tapi area yg sama ie Bt Caves, me kat gombak), me & hubby memang pegi keje sama2 sbb weolls pakai satu keta :p

naper me buat entry gini...sbbnya me suka tgk psgn suami isteri kat faculty me keje ni...ada dlm 5-6 psgn suami isteri yg ngajar law :) mcm cute gak sbb bidang yg sama and mengajar tmpt yg sama, and ada satu couple tu, even ajar subject yg sama (criminal law)--both of them pernah  jadi my lecturers masa my undergrad years...and me masih ingat lagi, diaorg siap gilir2 ngajar ie kira cover one another sbb ngajar subject yg exactly sama :) sgt convenient kan :)--me terpkir gak--kalau kat umah--maunya diaorg discuss psl benda yg sama sbb ajar benda yg sama hehehhe
so in that sense, memang blessings lah :)

disaster? possible ker? emmm me rasa tak byk keburukan pun sbb boleh selalu jumpa :p tapi absence makes the heart grow fonder--kalau those yg jrg2 jumpa mesti kasih syg menggebu and membuak2 compared dgn those yg 24j ada kat dpn mata :p

have a nice day!tq sbb sudi singgah

note : 3 BE Nuffnang (all VW) me dh jd ME dgn income yg ciput ajer--so now ada 2 BE ajer yg tgh running (Celcom)..tak kisahlah berapa $$$ dpt pun sbb kira bonus and reward from Nuffnang in blogging kan :)


19 comments:

ummiarissa said...

teringin ingin join topik ni...sebab ibubapa anak yang saya mengasuh ni satu tempat kerja dan mengajar subjek yang sama...tetapi bila di rumah,tak pernah pun mereka berbincang soal kerja(ni soalan yang pernah saya tanyakan sendiri),bagi mereka kerja di sekolah tidak dibawa balik ke rumah...itu mungkin prinsip mereka..jadi mereka hanya berbual hal anak-anak dan keluarga,,,unik kan..

blog-tips-kurus said...

kalau dah jodoh & rejeki, kita terima seadanya. banyak jimat kos tapi mungkin wujud konflik. ini yang kena think > than twice! hhhmmm..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

meh meh ila komen sbb ila melalui situasi itu...
ada yg bagus ada yg buruk tapi part ganti2 tue mmg betul kiki

penah ila kena jadi usred tapi masa tue ila prgnyt.. dah keja dari pagi utk satu event besar opis malam pulak kena usred? mak aiiiiiiii..mak buyong sudah collapse.. ila mtk hubby ganti & hubby bagitau bos usred yg kebetulan bos dia, dia akan ganti ila.. kaka bos dia tak tau ila prgnt..huhu

Matjoe said...

mana2 la, ada pro n cons. depend to we all human nak jadikan situation to pro

mama rifQy said...

menarek entry mz pagi ni..kak, na ngan hubby keje satu opis..na bahagian ngajar..die bahagian IT..department yang berlainan..even 1 opis..kami jarang makan skali..sgt jarang..sbb die jns yang jrg makan tghari.pegi keje skali..mmg sonang n seronok la kan..feel pon kdg2 best..bile duk same opis ni..malu2 meow pon ade..

::EIDA:: said...

Ida & hubby satu tempat kerja.. Satu banguan, satu cawangan tapi lain lain bahagian, lain lain tingkat... Memang pergi & balik kerja bersama sama . .

Tapi, makan ? Tidak sama sama! Makan dengan kawan kawan je... Memang salu terserempak, tapi tak berkepit punnn....

Sebab ida tau kat rumah boleh jumpa.. HEHHEHE~

mummy_ayu said...

masa couple2 dulu ada la..dah kawin takde pun..emmm..rasa mcm tak sesuai tapi tgk la..ada yg boleh & ada yg tak boleh handle kot....

mama maman said...

tu kena bergantung pada seseorang jugak..:)

for me.. maybe no.. hhhaaa.. tak selesa la..

kakyong said...

bila bekerja sebumbung kiranya selesa & memudahkan... rasanya lebih byk mudah dr susah..

me suya said...

insyaALLAh..kalau suya kawen nt, mungkin kerja sama-sama jugak.. tp bukan selalu leh jumpa pun.. we all busy jugak.. hahaha

P.s: nak khatamkan entry tertinggal.. busy pg penang prepare for convo

Aku Ibu Muda said...

kalau sy, tak mahu bekerja sepejabat dgn suami

sbb takut tak boleh kawal sikap sbg seorang ketua.

takut terbawa2 sampai ke rumah pula.

shidasyakirin said...

Besh pada nak g keje senang..nak lunch n breakfast pun leh sesama cuma tak beshnya kalau masalah rumah tangga bawa ke pejabat dan jenis manusia yang tahap cemburu tinggi.
lagi satu kalau dua2 gomen mungkin agak secure, tapi dua2 swasta goyahlah gak musim2 gawat nie.

Nafisa81 said...

ada pro & kon...kalau ada emergency melibatkan family...dua2 kena cuti...ilang dua staff sekali

Nana said...

heheh sy klw bole mmg nak elakkan
dulu masa zaman bercinta dah rasa
couple satu tmpt keje
dah tgk juga mcm mana contoh2 org laki bini satu tmpt keje seme nye kena kontrol heee

Ummi Dania Yasmine said...

kalau i tak suka plak tempat yang sama. Macam my sis, jumpa hubby kat tempat kerja yang sama. Lepas tu terus cari kerja tempat baru....:-)

Cik Bambam said...

sy pon teringin kalau bakal suami satu tempat kerja..hehehe..

tiefazatie said...

wah..mmg comel nie..tp kalu ok la..tp kalu kang lain lak jd nie..tue yg xbest..hehe

Oyis said...

saya n suami keja tmpt sama kat msia, tp dia bhg perngurusan. jimat minyak keta, keja gi sama2, tp susah kalo salah sorg kena stay back, dua2 pon kena stay back. mkn tghari slalu jgk sama2. rasa mcm best jgk keja tmpt sama, sbb byk info and point bole pass2 masa spend masa sesama tu hehe

Em's Family said...

it depands.. i pun tengok lagi banyak baik dari buruk keje tempat same.. i pun envy jugak kadang2 tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails