Wednesday, 28 September 2011

Tragedi anak hilang@Giant Batu Caves petang semalam

ptg semlm, lps amik my boys and then fetch my hubby from his workplace,weolls singgah kat Giant Batu Caves (almost everyday me dtg sini bwk my kids sementara tunggu mr hubby abis keje)

then weolls mkn2 kat food court, then tiba2 terdengar announcement, that ada seorang kanak2 lelaki melayu umur 2 thn dijumpai ie and parents kanak2 tu diminta dtg amik that boy kat customer service counter

then sbb weolls dh abis mkn2, weolls pun gerak nak kuar ie balik umah, sengaja lalu kat customer service counter---and memang nampaklah that boy yg hilang itew...tgh nangis panggil mama, mama sampai serak tekak, kurus tinggi, umur me agak dlm 2 thn lebih...kecik jer lagi, and ada dlm 10 org parents dok berkumpul kat situ sbb tumpang simpati and cuba dukung2 and pujuk2 that boy

me singgah gak kat situ sambil bebel2 manalah mak or bapak budak ni, tak dtg2 even dh lebih 10 or 15 min after 1st announcement, then staff giant tu buat lagi 2nd announcement....then me pun dh tak larat nak tunggu tgk kat situ..nak snap pic tak sampai ati sbb budak tu tgh nangis meraung2...me sedih/sayu tgk...and sgt2 berharap agar parents budak tu cepat2 dtg...budak tu pakai elok ajer ie kemeja kaler kuning and suar panjang...mr hubby pun cuak, siap ckp kat me, kot2 ada org sengaja nak tinggal or buang anak..me kata takkan lah nak buang anak yg dh besar gitu kan, kalau newborn baby tu logik lah jugak..

tak tau lah mcm mana kesudahan that boy tu....:(

note: scary kan pengalaman anak2 hilang or hampir2 hilang ni...my zharfan last week hampir2 hilang kat selayang mall...salah me gak....nasib baik jumpa balik...

15 comments:

Azura said...

banyak kes mcm ni jd.. kadang2 x tau nk salahkan spe.. anak2 yang aktif ke.. ibu bapa yang cuai..? pernah dulu tgok parents ni mcm acuh x acuh pegang anak die.. si ayah duduk dalam keta sambil sebelah tangan pegang anak die yang duk kat luar keta.. dhla kat tepi jalan.. dibuat anak die yang umur dalam setahun lebih tu terlepas dr tangan.. hmm.. geram je tgok ayah die tu

notti netti said...

Netpun pernah hilang time kecik2 dulu..tak ingat umur berapa.....tapi rasanya darjah satu kot. Meraung tak hingat...yang net ingat ada ramai, amoi, pakcik, abang kakak dukung net pujuk2. sampailah jumpa mak bapak balik....memang perasaan tu haish scary..tu yang masih ingat dalam kotak fikiran ni. tapi yang bestnya...dulu-dulu manusia baik hati...kalo sekarang agaknya mau jantung,limpa, hati, paru2 net dah kena jual.

missbby said...

ye ke? kesiannya..kita memang seriau la kalau kes2 hilang anak ni...

me suya said...

hari tu adik suya hilang kat tapak konvo..tp seb baik dah besar..so tahu la jugak pergi tgu kat kereta

Miza Yusof said...

salam. selamat pagi mz. wah dekatnya kita ye. mz tinggal ktmane ? miza selalu juga pegi selayang mall, giant batu caves. bila agaknya kita boleh jumpa ye :)

*sorry comment out of topic :D

mummy_ayu said...

memang risau kalu gie shopping komplex ngan anak2 nie...tu yg Ayu selalu letak dlm trolley jer dua2....
and kalu ayu sorang, memang tak la singgah mana2 kecuali ekdai kecik2 jer..tu pun kalu terpaksa...sbb takut tak terhandle dua2..

MamaYatie said...

pernah merasa dah MZ,nak luruh jantung..mysara hilang dlm k4 subang jaya 3 bulan lepas...sekelip mata jer tak sedar dia keluar k4 tu n pegi jalan2 kat luar...nak nanges dah rasa time tu...huhu

Sidratul Muntaha said...

kat giant batu caves tu mmg sokmo jer ade budak ilang pastu cs buat announcement..
don't worry la mama..
selalunya budak2 ni ralit tgk kiosk2 kecik kat luar tu.
then jgn terkejut juga,klu parents depa lmbt amik tu besenya indo la..
kat giant batu caves tu pun,ara selalu lesap kat kedai jual baju t shirt budak or kedai handphone tu tiap kali main kat playground.
itu normal...
so,mmg kami berdua tak lepas la perati budak2 2 org ni klu main kat playground..

Ummi Dania Yasmine said...

sangat scary sangat scary...kusss semangat...

Peri PiA said...

ya Allah zharfan hmapir hilang

syukur la xde ape2

mamashikin said...

pngalaman budak hilang pernah jadi kt sy..iaitu anak jiran.
saya bawak anak jiran g pasar malam..entah mcm mana anak jiran sy terlepas dr genggaman tgn sy..mmg cuak gila..masa tu rasa Tuhan jer tahu..sy pusing satu pasar malam tp tak jumpa..last skali duk kat tempat dia hilang..pastu berdoa..Alhamdulillah budak tu dtg balik...ngeri betul..dah la anak orang...
anak jiran tu lelaki, umur 4 tahun..mmg sgt aktif...
lepas dr tragedi tu mmg sy hati2..anak jiran ke, anak sendiri ker..sy mmg hati2...dan mintak2 la benda2 mcm ni dijauhkan..

tiefazatie said...

isk..ciannya kanak2 tue..mesti meraung xhingat nie..

nasib baik zharfan xhilang sis..dok ralit tgk mainan kot..

kakyong said...

fikri dulu masa umur 2 tahun mcm tu pun pernah 'terhilang' jap kat tesco.. dlm kelam kabut cari dia.. tup2 ade announcmnent... kelam kabut berlari ke kaunter servis centre.. riso nya usah ckp la..

hrp2 budak tu jumpa balik makayah nyer..

Nana said...

huhu takut saya selalu beringat
nak2 klw kaur ber2 ngan damia
dia suke nyorok2 bawah rak baju klw lepa skit ilang

ieda said...

pernah juga kat satu shopping complex area sini dulu ada kes budak hilang...kes lebih kurang mcm ni lah juga.puas staff tu buat announcement tak dak sapa yg mai ambik budak tu...umur sekitar 5 tahun rasanya.akak takla tunggu sampai ke sudah sebab ada hal.kena balik.tak taulah apa kesudahan kes tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails