Wednesday, 14 September 2011

Spesis suami yang tak boleh tengok isteri naik berat badan

adakah suami MZ tergolong dlm spesis iteww?...nanti MZ jwb..

semlm, MZ ada terjumpa dgn one of my colleagues kat UIA ni...dia ngajar subject elective...me suka tgk dia maintain slim melim ajer...and rupa pun memang lawa...me tanya dia apa tips maintain slim tu..
dia ckp..
her hubby tak boleh tgk kalau dia naik berat badan, nanti hubby dia bising...and dia pun ckp it's her tanggungjwb lah sbb nak jaga hati hubby kan...

begitulah citernya.

berbalik pd hubby MZ--emm..tak taulah mr hubbyme  tu tergolong dlm spesis di atas ker tak...rasanya dia tak pernah ckp me wajib maintain slim ke apa kan, tapi dia ada gak buat joke2 time me gain weight esp kalau obvious or mcm dipam2 kan naik berat bdn tu--dia joke2 psl me time dia sembang2 dgn my zharfan..kira indirect commentlah...and me plak spesis sensitif--memang ler me ngain weight tapi bila kena komen rasa kecik ati plak, tak dapek nak nolon :p

haa..satu lg citer..ada one of my relatives...dulu dia memang spesis obese, then laki dia buat hal main kayu tiga dgn mak Jan** dgn alasan wife dia gemuk..so now wife dia dh slim ala2 aneroxia sbb mkn hati..tak tau ler sama ada laki dia masih main kayu tiga or not....mcm2 kes kan...

note : being slim and healthy untuk diri sendiri jugak actually...sbb kalau berlebihan berat bdn, rasa tak fit and senang jatuh sakit...

12 comments:

aimi shaniza said...

Hahaha...samalah, ja suka ngusik bila bdn naik tp bila nak diet beria ckp dh ok plak...jgn percaya komen kedua itu...hehe ...tp dr sndr pun rasa segan jgk bila bdn naik n xbesh nk beli baju jgk ...hihi ...

::EIDA:: said...

Hubby ida suka ida gemok.. tapi ida suka ida kurus.. cmne ? hihihi

Sidratul Muntaha said...

gumuk kah?!
tgk normal jer tadi pagi?!
huuuhuhu...

-atiQah- said...

saya obese k. suzi. tp belum ada suami. n now, cuba kurangkan berat bdn, takut nnti rendah diri bila nak kahwin. :(

saya ada buat entri tentang blog kak suzi http://pepelungu.blogspot.com/2011/09/miles-of-smile-hari-hari-mesti-baca.html

takpe ke? kalau kak tak senang, nanti saya remove ye.. :)

terima kasih..

tiefazatie said...

erm..yg penting sihat kan sis..hee..tp btol la..kalu obes..mcm2 penyakit dtg nie..

Firdnurjue said...

macam2 hal kan kak..ssh nak puaskan hati semua org nie...huk3


*apapun yg pntgnyer kita sihat..:-)

Wan Anie said...

memang sah suami bukan jenis spesies macam kat atas...

sebab bila sendiri mengadu kata ish dah gemuk ni... hubby cakap ' mana ada... maintain jer' dia pura2 tak tahu ke memang tak perasan yang saya ni dah makin berisi... huhu

agaknya suami tak kisah sebab dia pun naik berat badan gak.. jadi takde beza kami :)

Blog Tinta Comellote

Nana said...

hehehe amrul plak nampak je mcm xamek kesah tp ada sekali tu dia perli perut ke tayar spare ni?hahaha kuwang ajaq hehehe tros dari situ tau sebenarnya dia xsuke kita berisi tu la stat kuruskan badan tu

Ms and Mr Red Ribbon said...

kalau me rasa macam gemok, kalau tanya mr red ribbon dia cakap xde la, tapi sambil tersengeh2 heee entah maksud dia gemok ke tak gemok ni? hufff

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehe..hubby ayu tegur pun secara joke jer lah...tak pernah serius, gemuk ke kurus ke..yang penting ikatan kasih sayang dalam rumahtangga...kang kalau slim mlim..tergugat pulak suami kita...hehe

e.l.i.z.@ said...

hubi eli x suka eli gemuk sgt..eli mmg jaga badan tp buke purposely sbb hubi x suko..eli sediri hop xsuko body gemuk hihi sero po malas nk gerok jah kalu bdn berat :P

abah khalisha said...

Abah taknak wife abah membesar daripada abah..hehehe
Siapa Sabotaj Siti
Petai Gergasi
Siapa nak Pahala Percuma

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails