Wednesday, 14 September 2011

Kejam nya.. :( | Tragedi Hotel Kucing--bukan hotel tapi neraka

uolls dh baca ker? ada kat Kosmo Online..

sedihnya.. :( bila baca part kucing2 yg mati...ada ibu kucing mati bersama anak2 kucing :(

"SEMUA kucing yang berada di premis Petknode itu kelihatan sangat teruk, ia diselaputi dengan najis dan kencing sehingga saya boleh memerah keluar air kencing daripada bulu haiwan itu.

“Mata kami kemudiannya tertangkap dengan beberapa tubuh kucing yang kaku di dalam sangkar. Di dalam sebuah sangkar itu, seekor ibu kucing dengan anaknya yang sudah tidak bernyawa, mati dalam keadaan saling berpandangan. Ia membuatkan hati kami bagaikan dihiris-hiris.

“Namun, airmata kami deras mengalir apabila melihat enam ekor anak kucing yang baru lahir sudah mati dan melekat pada lantai premis tersebut. Uri kucing masih lagi ada bersama-sama dengan tubuh yang tidak bernyawa itu. Kami cuba untuk mengangkat anak kucing itu dari lantai, tetapi kerana ia sudah keras dan melekat, tubuhnya berkecai.”

me suka kucing...and arwah ayah me sgt2 sukakan kucing...
and kucing ni haiwan kesayangan Abi Hurairah--salah seorang sahabat Rasulullah SAW..

note : golongan manusia yg kejam lebih hina tarafnya dari haiwan..


8 comments:

e.l.i.z.@ said...

eiii jahat laaaaaa...eli br baco kt kosmo.....doh kucing hop ore atar tu comam² blako

me suya said...

last week punya cerita ni kan?
MZ baru baca eyh.. td blog MZ featured kat blog my classmate masa sekolah.. :)

CatlinaFly said...

ini kes masa cuti raya tu hari..owner petshop tu boleh dikatakan "try to bite more than they can chew"..ambil boarding cats berlebihan kapasiti..

ade hikmah di sebalik kes ni.dulu org tak ambil peduli sgt pasal kebajikan haiwan samada kucing, anjing, lembu kambing etc...skrg org dah buka mata...baguslah...sedikit sebynk ada yang dah ambil tahu...

abah khalisha said...

eeeiiii..ciannya kucing-kucing tu..tkde pihak yang nak ambik tanggungjawab ke?
Siapa Sabotaj Siti
Petai Gergasi
Siapa nak Pahala Percuma

juanita said...

merekaaa sgt2 kijammmmm

SyUhAdA said...

ksian kucing2 tu..huhu~

azura samsuddin said...

mmg xleh terima perbuatan manusia yg xde perasaan tuh, sia sgt kat kucing2 yg mati tuh ... paling sayu ibu+anak kucing mati dlm 1 sgkr, siyes sedih :(

tiefazatie said...

dh baca..huhu..sgt kejam kan..nangis ifa..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails