Tuesday, 27 September 2011

Saya ingin mengecapi nikmat ini seribu tahun lagi

semua orang yg ada ibu lumrahnya mengatakan ibu masing2 adalah yang paling istimewa, sempurna, di mata masing2 kan...me tidak terkecuali

me tak nak memikirkan masa perpisahan abadi...wpun detik itu pasti muncul, biarlah moment itu ditangguhkan untuk seribu tahun lagi, selama mungkin..

my mom, seorang yg sgt2 menggemari bunga, so balik kg ari tu, me snap2 pic kebun bunga sekeliling umah..hasil air tangan my mom...and arwah ayah sgt2 support hobi my mom ni...

and it's a way for my mom to kill her loneliness...menjaga, membelai bunga2 ni...me berdoa, agar me dpt melihat, menikmati kecantikan bunga2 kesayangan my mom ni selama mungkin di bawah jagaan & belaian my mom, sayu hati me bila my mom selalu ckp, her life is now dh di hujung2 :( :(  tunggu masa ajer :(...my mom dh berumur 69 thn pun this year, and Alhamdulillah, she's very healthy, tak de penyakit2 berbahaya except sakit lutut and kdg2 asma..













ni pokok ulam raja--boleh dimkn sbg ulam







note : hargailah, sayangilah ibu bapa kita semasa mereka masih ada hayat di dunia...perpisahan abadi di duni fana ini akan tiba jua, cuma kita tak tau bila...moga Allah memanjangkan usia my mom and bless her with kesejahteraan, kebahagiaan, kegembiraan...amiin

13 comments:

missbby said...

cantiknyaa...segar2..

AyuArjuna BiGoshh said...

amiiiiiiiiin :)

Ms and Mr Red Ribbon said...

luv my mom too :)
beautiful flowers, my mom used to love flowers too, tapi sekarang rumah xada cukup garden nak tanam bunga... :(

Ardini Humaira said...

cantiknya bunga2 cinta :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila pun sayang sangat kat mak.. kalau boleh nak sangat gembirakan mak... sekarang ne anak2 ila yg buat mak gembira..

Nana said...

banyak nye bunga..
lawa2 lak tu
umah saya mmg xde bunga
sebab ma xminat tanam hehe
sebab nye tgn dia panas haha
kang klw tanam mati je

MamaYatie said...

Amin!
meriah ngan bunga2..sejuk tangan your mom..mcm arwah mak saya,dia suka orkid..

tiefazatie said...

amin2...
wah..byknya pkok bunga..hee..mak i fa pun suka gak nie..hihi..

juanita said...

Amin...aminn....

Ummi Dania Yasmine said...

i love ulam raja. tadi melawat pusara papa :-( sayu je hati...

Em's Family said...

Bile i bace entry u ni.. rase sayu pulak.. nak nak bile tengok bunga2 mak u.. yeah... how we love our mum.. susah nak gambarkan and yes, macam my mother in law pun same jugak, kill her loneliness with her hobby - tanam pokok

Affieza said...

Dah rupa cam taman bunga plk dpn umah your mom ni...cantik2..hehe

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah.. untung MZ..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails