Friday, 9 September 2011

Malaysia semakin tak selamat | Rumah my colleague kena pecah masuk time raya & rompakan ala2 gangster kat Restoran mamak Shah Alam

mula2 i tgk video psl rompakan kat restoran mamak tu kat blog ustaz love, then nampak psl berita tu kat paper, then tgk plak kat buletin utama tv3....scary kan...mcm dh tak de undang2 plak negara kita ni...senang2 ajer perompak bwk parang and serang pelanggan restoran, rampas laptop etc... :( --so far dh dua kes melibatkan modus operandi yg sama..

me suka gak breakfast kat kedai mamak, tp kdg2 ajer....so sedikit sebyk me jd risau, wpun me tak pernah online guna lappy other than kat umah or kat ofis...kiranya dh kurang selamat kalau saper2 nak online lappy guna wifi kat restoran mamak esp wee hours (kes no 1  tu berlaku pukul 4 pagi time sahur 28 aug)

and then my colleague citer kat me, umah dia (semi-D) kat setiawangsa kena pecah masuk masa dia balik cuti raya ari tu...balik jer ke KL lps raya, abis satu umah kena geledah...kaya kwn me ni, tapi dia memang tak simpan cash or brg kemas dlm umah...so it was discovered lappy dia ilang and some other stuff...perompak tu masuk ikut grill tingkap yg dikopak skrunya...and perompak siap minum susu dlm kotak yg disimpan dlm fridge...sooo scary kan..

moga2 kita semua dlindungi dari malapetaka yg tidak diingini...wal iya zubillah...


6 comments:

Ijah EmoTemo said...

uish dkt setiawangsa? mmg dkt dgn umah ijah ni. tp itula , masa hari raya hari tu , dkt wangsa maju ni pun byk kes merompak semua. smpi nk tidur malam pun jd tak lena -.-'

transformed housewife said...

apa nak jdla skrg. ada sekuriti pusing2 dlm tmn pun belum tentu selamat. padahal tiap2 bln kena bayar. huhu

anisalya said...

tu la... dah makin tak selamat. pasang grill pun blh kena kopak. kena pasang dawai elektrik baru selamat agaknya kan!

Em's Family said...

itulah.. sekarang ni malaysia makin tak selamat, the sad thing, i dunno macam mane pun, it must related to our loose enforcement, kawalan semua. i understand crime will happen anytime, but crime shouldnt happen "most of the time".. sampai mane2 u pergi pun u rase tak selamat..

Chekgu Azrine said...

tula MZ..pkai keta besar org ikut rompak.. rumah besar pun orang pecah masuk.. scary betul dok Malaysia ni..

skang ni org tgh sapu sampah depan rumah pun dia rompak barang kemas..

tiefazatie said...

manusia smakin hilang perasaan perikemanusiaan kan sis..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails