Friday, 23 September 2011

Bonus sebulan setengah gaji untuk kakitangan kerajaan | syukur...andainya benar..

terdgr psl berita ni kat sinar.fm --that govt tgh mengkaji nak bagi bonus sebulan setengah gaji or kenaikan gaji sempena pembentangan bajet 2012 awal bulan okt nanti

moga2 benarlah berita itu...
memanglah harga brg akan naik melonjak2 tiap kali govt announce bonus--tapi even tak de bonus pun, harga brg2 tetap naik cuma less drastic--so BETTER dpt bonus kan :)

note : UIAM bukan 100% govt bodies sbb UIAM ditubuhkan di bawah akta syarikat, tapi so far bab2 gaji memang follow govt ajer :)

selamat lunch!


18 comments:

-atiQah- said...

tulah..memang patut gov bg bonus kan..dh la brg2 naik mencanak2 sekarang...sy yg student ni pun rasa terbeban sgt dh..

aisyah said...

huuhuu...syah request kenaikan gaji...heeehee...

kalau benar seperti dikhabarkan...Alhamdulillah...

Eryati said...

bertapa sukanya dlm hati jika benar...

Myra Jay said...

Kalau benar alhamdulillah :-0

Walau myra private sec, tumpang happy untuk my hubby :)

Aku Ibu Muda said...

org gomen dpt bonus/kenaikan

org swasta yg terseksa...huhu :(

*swasta kampeni kecik je...kalau kampeni besar, bonus dorang lg masyuk kan.

mummy_ayu said...

kalu betul...alhamdulillah sesangat...harap2 benar la...

AyuArjuna BiGoshh said...

best best

Ya ALya said...

kalau betul syukur alhamdulillah..................

Ummi Dania Yasmine said...

tahniah suzz kalau menerima kenaikan gaji...alhamdulilah :-)

Nieda said...

Kalau benar...alangkah bahagianya hidup.

*susayangzaki * said...

Alhamdulillah...walalawehhhh...bestnya kalau betul!!

Nana said...

kalau btol la..tumpang gumbira untuk amrul hehehe bole bodek2 hahaaa

Wansteddy Tales said...

wan vote NAIK GAJI & BONUS SEBULAN GAJI! hahahhha... zaman pak lah dulu merasa bonus gempak! lepas tu naik gaji yg lumayan. harap2lah ada kenaikan lagi tahun pak najib ni. Kesian tgk ramai kakitangan yg hidup kekurangan even kerja tetap :(

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

aah bila gomen naik gaji je semua barang naik tp swasta kalau naik gaji/bonus 5,6 bulan senyappppppppp je... tak de sapa nak jadikan isu..hehe

SyUhAdA said...

insyaAllah..~

Nafisa81 said...

orag swasta tak semua dapat...yg selalu dapat yg swasta dlm bidang retail jer...

mOoN said...

alhamdulillah if betul... but if nak suh vote which of the two is better,, vote untuk kenaikan gaji ar... hehehe...

tiefazatie said...

insyaallah..mudah2an la..hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails