Friday, 6 May 2011

MZ FM GA launched now!!

sblm ber GA, meh tgk MZ punya FM LATEST collection...--ni pic me snap pagi ni sblm kuar umah..pukul 7.30 pagi dlm umah kan..pic gelap and blur sbb bukan hasil DSLR :p and kat ofis sbb tenet slow, so me malas nak edit2 bagi cerah...tunggu me ada tenet kat umah baru me all out in blogging yer :)

dh penuh satu magnetic board ni...

anyway, jom tgk t&c GA

hadiah : 
2 ketul FM for 2 lucky winners:--
one FM London (lucky draw), 
one FM Paris (komen/jwn ikhlas terbaik)

tempoh GA-- 
now until 6 may (lebih kurang seminggu ajer)

mechanism /how to join :
-tak pyh folo or buat entry
-just leave comment kat entry ni ajer
-dlm komen tu, jwb jer soalan ni:
dlm byk2 entry kat blog MZ, entry mana yg paling uolls suka...kenapa yer?  
jwpn panjang boleh, pendek pun boleh
jwpn ikhlas terbaeek akan memenangi one FM Paris :) kalau MZ rasa murah ati, hadiah misteri akan ditambah utk winners yer, kot2 ramai yg bagi jwpn besh2 kan :) ikhlas tu means dari hati uolls lah :) jwb satu ayat pun ok :) nak jwb panjang me me suka jer nak baca :)
kalau uolls rajin, boleh jer komen more than one time, tp jwpn berbeza lah :) kot2 uolls ada idea mencurah2 nak komen2 kan :)
sbb ada gak hadiah lucky draw, so kalau uolls tak de idea nak komen pun tak per gak :) still boleh menang FM London :)

done!


52 comments:

Kancilbiru said...

KB paling suka entry yang berkaitan dengan hukum2 tu..hukum pakai legging, hukum pakai inner.

Kenapa? sebabnya kita tiap2 hari sibuk dan perihal agama ni kadang2 terpinggir sebab hanya mengharapkan TV dan ceramah agama ja untuk menjawab persoalan kita. bila ada entry2 sebegini, at least persoalan yang terjawab. lagi pulak, ramai sekarang ni suka pakai legging dan inner termasuk KB sendiri..:)

semoga ada banyak lagi perkongsian macam tu ya..

Anonymous said...

dlm byk2 entry MZ, sy suka yang 'one happy mommy MZ dah sampai kampung'.

sebab? sebab sy suka sgt tgk 2 keping gambar tu, mesra sgt2. arif pulak senyum lebar, suka dpt main gelongsor tu. byk lg entry MZ yg sy suka, especially yang ada gmbr family MZ yg bhagia tu. kdg2 jeles pon ada, nk jgk ad fmily mcm MZ. wah, x sbar nk kawen! hoho

papepon, sy doakn agar MZ sekeluarga sihat sjahtera, aamiiin. ^_~

Imaan09 said...

dlm byk2 entry kat blog MZ, entry mana yg paling uolls suka...kenapa yer?
jawapan : entry2 yang ada masukkan unsur yang berkaitan dgn profession "guaman dan lecturing" MZ laa.. saya suka bila MZ bagi pandangan dr 2 perspective ini.. !

Imaan09 said...

dlm byk2 entry kat blog MZ, entry mana yg paling uolls suka...kenapa yer?

nk bg jawapan kedua bleh..??
saya suka entry y cerita kahidupan kt London.. seronok sgt.. maklum laa, xpenah g..bleh dengar cerita je laa

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nak join!! banyak yang ila suka baca kalau tidak takkan hari2 jenguk hehe..

dulu sebelum MZ ada blog contest ila suka jenguk tentang entry contest sbb ila nak join jugak. lepas tue lepas MZ ada blog contest, ila jenguk sini untuk tau perkembangan MZ dan anak2 di sana. tak dapat pegi UK dapat tengok gambar jadilah.

lagi ila suka bila MZ kongsi gambar2 hadiah buat ila teruja. Ila jugak suka bila ada info tentang kopitiam yang tak halal tue,heartbeat, pakai legging & mcm2 info terkini.banyakla lagi..penuh pulak kang..nanti ila coment lagi

zuneta said...

macam best...suka FM...nnti zu akan join....MZ...hadiah dari sis QIS...yg kita menang tuk entry kreatif...dah dapat ke hadiah ye?? diam je...ingat tak??

http://www.suzie284.com/2011/03/rezeki-penutup-mac-2-latest-winnings.html

Farra Dhelina said...

suka entry MZ kat obersi.. mcm sy ni ada kat sana je bila bc entry2 mz tu tau..sies..nak smpai ke sana..mimpi jelah..

mujur ada mz..leh 'bawa' saya ke obersea! :)

Norazrani Maamin said...

emm..susah gak nak jwb soalan mama sbb boleh dikatakan semua entry mama BEST..w/pun ibu silent reader, ibu suka & baca entry mama tiap2 hari..tp disebabkan nak kene gak jwp "dlm byk2 entry kat blog MZ, entry mana yg paling uolls suka...kenapa yer?" so ibu pilih:

"Manchester here we come!" & "Finally.....horeyyy....me @ Old Trafford!!!!!"

Kenapa: sebab ibu & abah fan MU..sgt2 teruja bile tgk gambar2 vacation mama..lbh2 lagi yg kat 'Stadium Old Trafford'..bile lah agaknya kami dpt merase duduk kat 'MU players seat' yg sgt empuk tue..uuwaaaa!!!

takpe, gambar2 mama kat sane membuat kan seolah2 kami pun berada kat sana..jadiklah...selalu tgk time game jea...hiksss

tq mama zharfan...

Nana said...

saya suka entry ni:

http://www.suzie284.com/2011/04/bila-isteri-melompat-lompat-pun-ada.html

entry kesinambungan dari entry saya heheheh..sgt sweet

sebab apa??dulu mx pernah komen dalam entry saya lompat2 dekat fraser hill..yang mz tingin nk amek gmbr lompat2 gitu..tapi hubby mz xkasi kan??hehehe tak sangka akhirnya mz pon dah ada gambar melompat hasil tembakan dari dslr...
& xcaya juga mz ni nmpk mcm malu2 tp berani gak amek gmbr lompat hahahaha...
xkisah la kan ada org kata tak sopan pon..kita bukan bogel heeh..

lagi satu suka semua entry2 mz yang mz berdress...sangat suka tgk dress2 mz..almaklum la...saya pon peminat dress juga hehe

Miza Yusof said...

menarik. nak join. kenapa pikir nak karang ayat dulu. hihi

bArdbOO said...

sy suka entri yg MZ citer tntg perbezaan sistem pendidikan kanak2 oversea n malaysia.. (x ingat tajuk entri)..

berharap sgt yg anak sy nnt ada peluang untuk timba pengalaman mcm anak MZ gak..

mummy_ayu said...

nak join...
Ayu suka banyak entry kak Suzie nie.
tapi paling suka..entry2 time kak Suzie gie holiday kat Paris & Disneyland tu...
1. Walt Disney Studio | tahap keterujaan maksima
2. Disneyland Paris | Once in a life time experience!
3. Ada apa dgn Eiffel Tower? | Impian jadi realiti
semua entry tu best sgt sbb bila baca cita, explanation...makan mcm mana, nak travel mana...& tgk pic2 plak cun2......macam kita pun gie jugak....best sgt la..

♥MiZz-siHa♥ said...

bnyknye MZ punye FM..kt nye skit je..tu pon slalu kena curi ngan anak..hehe

fiza said...

Dalam banyak² entry, saya suka semua entry, sebab semuanya best². Tapi yang paling saya suka entry berkaitan dengan duit seperti nuffnang & heartbeat. Teruja tangok MZ nyer earnings, banyak tu. Secara tak langsung menaikkan semangat nak buat duit macam MZ juga ☺☺☺

LidaRahim said...

saya sooka bila ada entry sebut pasal $$$$.. samada dari en. nuff atau hb.. ngehngehngeh mmg dasar mata $$$ daku nih...

tapi sebenarnya bila tgk MZ dpt banyak... rasa nak berblog tu semangat pulak. bkn sbb berblog kerana duit tp kalau dpt 2-in-1 apa salahnya kannnnnnnn? peace


http://bilajejarimamamenari.blogspot.com

~aSFaLiZa~ said...

nak join jugak.

dalam banyak2 entry yg paling saya suka ialah

1. mula2 dulu suka tgk pasal MZ join GA. kalau MZ ada publish GA yg best, so rasa nak join jugak cuba nasib

2. then lama2 suka baca pasal MZ kat London. serius mcm best gila nengok MZ kat sana

3. lepas tu suka sgt2 pasal heartbeat. manyak untung wooo!!!

4. and extra suka kalau MZ bagi info2 berguna cnth nya pasal hal2 guaman and undang2 sbb MZ mmg dlm bidang ni

ikhlas yg semua2 ni mmg saya suka baca di sini even tak byk pun mengomen tapi ada jugak la mengomen certain entry. saya lebih selesa as silent reader. thats all. tq

MamaYatie said...

harus join juga!!

kalo nak kira byk yg saya suka. saya paling teruja nak baca n3 MZ yg berkaitan dengan musim2 masa kat uk..esp masa musim bunga mcm n3 ni,

http://www.suzie284.com/2011/04/sakura-putih-posing-solo.html

kenapa yer?
yer la..kat m'sia takde musim2..nak gi obersi ntah bila..tumpang tengok kat blog MZ jer la.tq MZ sebab selalu share ngan kami..!!

n3 berinfo yg saya suka yg pasal copyright tu..

http://www.suzie284.com/2010/11/copyright-isu-hakcipta-ketahui-hak-anda.html

cikpia said...

tadak satu particular entry yang saya suka sebab i love reading all ur writings..... tapi i would bagi markah lebih to those entries yang ada gambar of ur kids............ both of them are SUMPAH, adorable!!!!!

kak mama, bila i nak dapat jumpak ur kids nie!!!

amirah said...

saya rasa saya suka most of your entries sebab MZ selalu buat entri mengenai isu terkini dan hukum-hukum agama mcm pemakaian wanita Islam.yang bestnya kalau pasal isu hukum-hukum agama ni selalu MZ akan bagi sekali pandangan dr ustaz love..: P atau dr sumber-sumber yg boleh menjelaskan mengenai hukum tu.dan MZ huraikan sesuatu entri dlm gaya sendiri.mudah nak faham.dan saya suka sangat2 entri-entri bila MZ and family bercuti di Paris dan Disneyland sebab saya teringinnnnnn sangat nak pergi ke sana. memang impian dari kecil lagi.Dah jadi ibu, memang teringin sangat kalau dapat pergi ke sana dengan suami dan anak. Moga Allah makbulkan impian saya sepertimana Allah makbulkan impian MZ : P

dilazfamily said...

dilaz nak join

dlm byk2 entry kat blog MZ, entry mana yg paling dilaz suka...
banyak entry MZ yang dilaz suka tapi yang paling suka entri yang baru nie
http://www.suzie284.com/2011/04/ada-apa-dgn-english-garden.html
kenapa?

sebab dilaz suka bunga....dilaz suka cara MZ amik gambar tu.

semua entri MZ bestlah.
harap ada rezeki dapat FM dari MZ

Gieyana said...

byknya FM...

Say suka entry MZ psl additional income..smbil berblog smbil earning RM..especially bila MZ promote2 psl HB..mula2 was was gak..then try utk joint..pastu remove seketika psl hb time tue sibuk iklankan psl valentine kan..nnt leh tempek balik..

selain dr Hb, Mz suka gak share psl earning Nuffnang..

Suka gak entry2 MZ ms kt overseas especially pro n cons kt Nott n Mesia dr segi minyak, cara hidup, pendidikan..and paling best trip ker disneyland..although x dpt g sendiri, dgn bc entry2 MZ leh verangan berada kt sn..

Kalau nk copy paste entry MZ tue rsnya byk giler kan..:)

LiLy said...

sy suke semua entry akak.semua best2..tp paling best yg Happy 2nd Birthday Ahmad Ariff Shah. Best coz rasa terharu bila baca wish akak kat Ariff. Walaupun dia kecik lagi n tak bleh baca entry akak ni, tp sy pulak yg terharu baca wish akak tu.huhu..msti nanti bila Ariff da besar n baca entry ni dia pun akan terharu jugak n bangga dapat mama yang sangat penyayang macam akak.lg 1 entry tu best sebab ada gmbr ariff yg cute tu.suke sangat tgk muka ariff yg ceria tu..oh2.sy jeles akak ada anak secomel tu.opss.lbh2 lak sy nih.haha..

sekian sj komen sy,mekasih coz sudi bc ayat merapu tu.hehe.. :D

LiLy said...

lg 1 sy suke gk 1 entry akak yg ada gmbr akak 1 family pakai bj merah kalau tak silap.tak ingat yg mane 1.tp syok tgk akak, suami akak n anak2 1 family bergambar dengan muka ceria2..alamak~sy jeles lagi..huhu..

ct N honey said...

saya suka tutorial heartbeat tu,sebelum ni bila pergi setiap blog semua ada banner tu...tak ambil peduli pun,tapi bila baca aje kat dlm blog ni dan tgk pula duit masyuknya banyak,terus klik dan daftar...

ekinashikin said...

daku suka entri yg ni..
http://www.suzie284.com/2011/01/fm-best-sgt-ker-obses-dgn-benda-ni.html

sbb baru2 je berjinak nk kumpul FM balik lepas lma berenti hri tu...

kakyong said...

actually ade byk n3 MZ yg kakyong suka.. cuma ade 1 n3 tu kakyong x tinggalkan komen.. sbb cerita tu mirip sgt dgn kes kakyong... link yg ni..
http://www.suzie284.com/2011/04/misteri-hati-seorang-lelaki.html

kakyong pun memang x btau suami pasal x, 1 yr dulu dia ade contact & nak dgr suara dlm telefon.. kakyong cakap NOOOO.. even dlm FB pun dah ckp siap2, I ade life I & U ade life u.. dont disturb pls.. sampai masa nak buat reunion pun kakyong jd reluctant nak pergi... :(

bukan kita tak maaf kan dia.. cuma x faham, misteri dlm hati dia tu? kakyong kan sampai bermimpi ade wanita yg plead to me, 'tolong jgn ganggu suami saya'... huhuuu.. dasat betul... :p & i hv no ideas dia penah citer ke pasal kakyong pd wife dia...

tiefazatie said...

byk tue n3 sis yg ifa suka..paling ifa suka yg ada picture sis n family nie..semua ifa suka..sebab..suka tgk pic family yg sgt happening!semuanya sporting habis nie...dgn anak2 sis yg cumil itu...so sweet la..pastu ada lg pic sis n ur hubby..romantis habis..=)

Syima Emi said...

dalam byk2 entry akak, saya paling suka entry pasal life kat UK. mmg semua best.. sebab cara akak cerita, huraikan keadaan kat sana, perbezaan life kat UK dan Msia mmg berbeza..even purchasing power mmg tinggi kat sana..

akak sokmo letak gambar2 yg 'pelik' mcm mesin setem, segala jenis mesin la yg pelik2 yang takde kat Msia. rajin gila akak capture pic and share dgn kami, readers semua.

boleh kata, disebabkan entry2 akak pasal UK, membuatkan saya nak sangat pergi ke UK one day.. kalau boleh nak stay kat sana setahun baru leh rasa betul2 pengalaman hidup kat sana.. nak rasa pengalaman 4 musim tu.. kita kan negara membangun, UK negara maju.. mmg banyak beza kan..

even, saya tak leh bayangkan baiknya org UK, kes2 ragut mmg rare. kes jenayah pon rare.. kita kat sini, kalau yg perempuan, sentiasa berjaga2 kalau pakai handbag..especially kat KL ni.. ya Allah mmg takut dan sentiasa beringat2.. even, yg lebih dasyat ada yg sanggup pecahkan cermin keta masa kat trafik light. mmg beza gila life kat sana dengan kat sini.. tapi, bak kata orang tua, HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI... lebih baik negeri sendiri ;p

teringat lagi kisah last day zharfan kat sekolah.. sampai saya pon terasa sedih.. nak tinggalkan life dan kawan2 kat sana.. lepas ni mesti zharfan akan rasa kejutan budaya sikit sebab sistem belajar kat sana lain, kat sini lain..

sweet sgt si zharfan tu buat breakfat sendiri (lupa breafast ke...malas nak buat entry tu..hehehe) yang dia potong banana guna sudu tu dan letak atas roti.. comel sgt sebab kecik2 dah pandai tak nak susahkan mama dia yg sibuk berblogging..hihihi..

ya Allah kak.. kalau nak komen rasanya mmg banyak lagi.. insya Allah kalau ada idea lagi, saya komen lagi.. hehehe.. yg pasti saya mmg suka sgt cerita2 akak kat UK.. rasanya kekuatan blog akak ni mmg entry pasal UK.. hehe.. pasal contest dan hadiah kemenangan pon ya jugak.. nanti yg tu komen lain kali laa..

εïз mummyHaza εïз said...

kite suka mZ buat entry tentang kehidupan seharian mZ kat Notts.. x tau nak kasi tajuk entry yg mane sebab Miles of smiles adalah daily library saya.. :) Paling best terasa diri terbawak2 cam duk sna.. :) Paling hot entry yg saya baca comment satu persatu masa mZ jadi mangsa COPYCAT... Hehehe... & barula saya tau tentang isu hakcipta as a blogger...

Ibu Ayra said...

salam mz...

dalam byk2 entri mz, ros paling suka part jalan2 di paris dan disneyland tu... sebab:

1. terasa macam ros yang ada kat sana.

2. gambar2 yang mz letak semuanya cantik dan menarik org nak tengok.

3. maklumat2 yg mz bagi mcm budget nak ke sana sangat membantu kami2 yang mungkin nak ke sana satu hari nanti.

4. tempat2 yg mz pegi tu boleh dijadikan panduan perjalanan bakal2 pelancong yang akan ke sana mcm kami nih (kalau dimurahkan rezeki)

5. gambar2 keluarga mz yang sangat menampakkan betapa erat dan rapatnya hubungan di antara kalian.

wish u all the best in everything u do...TQ!

cikpuanhady said...

entri mana? kalau nak kira banyak entri yang saya suka..tapi kalau nak cerita dari awal, cemana saya boleh jatuh suka ngan blog ni, masa tu sebab suka baca cerita sis pasal life kat uk dan mengenai family..

then pasal sis banyak menang dalam contest sekaligus membuatkan saya lagi bersemangat untuk join.. nak-nak lagi entri sis pasal awal-awal sis mula bercomping tu dan perkenalan dengan sahabat secomping..

dari situ, sis suka berkongsi mengenai hal-hal berkaitan agama, kewanitaan dan travel, sememangnya topik tu saya suka baca dan ambil tahu..heheh..

pendek kata, semualah saya suka..

AkmaFaizal said...

Macam besh jeh..nak join gak le mengomen kat sini... suka sangat n3 pasal minyak ari tu... MZ cite pasal gaji cleaner sna dlm n3 tu..kesal sangat ngan gov Msia...huhu

Oyis said...

saya paling suka bab2 yg related ngan sudy PhD dan life di tempat org, sbb the gist of my blog pon lebih kurg gitu, so mmg no secret la hot button saya tuh, topik2 tuh hehehe

Anonymous said...

As salam MZ.

1-CK suka entri MZ pasal register/signup heatbeat.CK sig up hb pun bawah MZ(kiranya MZ referral la).Step yg MZ paparkan mmg mudah faham.

2-Cerita MZ pasal kehidupan di UK.Best la...rasa mcm tak puas baca.

3-Suka juga terjah blog contest MZ.Kalau part kreatif mmg jadi milik MZ.MZ memang byk menang GCL.Tahniah.

4.CK hairan juga kenapa MZ dah lama tak join GCL tu yg boleh terjah blog ni...dah balik ke tanah air rupanya.

Boleh dikatakan semua entry MZ saya suka.....

ramlah melaram said...

saya suka semua entri pasal life MZ dekat Notts. cool!

EiJa ZaQuaN said...

eija rasa sume n3 MZ eija suka baca

lately ni jerk jarang dpt tinggalkan komen/jejak kat blog MZ almaklumla tgh tunggu hari nak bersalin mood nak berblog pun merudum.

tp serius eija mmg akan singgah baca blog MZ bila eija online..

eija mula minat baca blog MZ bila tgk MZ selalu update n3 kemenangan dan hadiah CGL..kiranya MZ ni pembakar semangat blogger lain nak joint contest montest ni

Rasanya MZ jugak la yg mula2 menarik minat blogger lain joint Heartbeat utk jana income smpingan selalin nuffnang

selebihnya tentula eija suka baca N3 MZ sepanjang MZ di UK, story MZ ttg kehidupan MZ disana sebagai seorang pelajar, isteri dan ibu kepada 2 hero yg comel dan percutian MZ yg best especially percutian MZ di Paris sebelum MZ balik M'sia

MiMie AddNin said...

hye mz...
besnye dapt join GA ni..
Ok..sebenarnye blog MZ antare blog yang saye suke..
Saye suke bace bler MZ citer pasal Kota London...
Yang paling saye ingat pasal tax kat sane mahal...barang murah... sume tu general knowledge utk saye..
Lagi best ape yg saye bace kat blog MZ ni saye cite balik kat sorg kawan saye yg duk UK..
sy knal die kat YM..
Dia pun tgk jugak ur blog tp die tak paham la sbb kite gune malay language..HEHEHE!!
psl kete MZ yang hancur lumat tu pun saye suke jgk..baru saye tau kat sane ade sistem gitu..
Pastu kt MALAYSIA plak masih tercari2 cmne care nak hapuskan kete..
Really good knowledge for me....
Thanks....

zahidah dihaz said...

blog MZ antara blog wajib baca setiap hari....

saya paling suka entry MZ tentang overseas life....seronok baca pengalaman MZ, dan yang paling best MZ juga selalu bagi info dan secara tak langsung tambah pengetahuan saya tentang negara orang.... mana tau kot2 satu hari dapat peluang pergi sana....amin....hehehehe



New entry:Shopping: Emilio Valentino

zahira said...

saya suka semua entry suzie masa study kat Notts. tak dpt pegi sana, dpt tgk gmbr pon jadik la. yg bestnya...gmbr2 tmpt shopping kids! wah...teruja sgt tgk!

Myvitrd said...

Entri yg paling saya suka yg ni ; Rekod BE terbaekkk -- RM107 utk satu BE!

saya jelous tak sampai gitu earning BE sya.. hehehe

tiefazatie said...

hye sis..blh je komen lagi kan2..hihi

sbb byk sgt nie yg ifa suka..semua pun suka nie..hihi

ifa suka cte pasal zharfan..yg die buatkan kad utk sis..buat lukisan...pastu pandai lagi buat breakfast sendiri..pastu yg sekolah die buat g jln2 tue...nmpk sgt die dh independent nie..

pastu sis nie pandai gak wat lawak ek..pasal n3 yng lil baby in tummy..mati2 la ingat sis preggy nie..rupanya tidak..hihi..best tue kan kalu sis preggy lagi..mecti cumil gak cam zharfan n ariff..=)

Anonymous said...

saya suka bila MZ bercerita pasal cuti2 dan ada gmbr2nya. Paling suka gmbr MZ with hubby kat paris tu! so sweet!
entry2 kreatif MZ bila join contest pun saya suka.. mmg berbakat.

Ina Hashim said...

salam MZ...akak join nih...

my fav entry is BERSPA COUPLE PADA TAHUN KE-7 PERKAHWINAN

sbb:

IDEA YANG SANGAT ROMANTIK UNTUK BERSPA BERSAMA-SAMA SUAMI DAN ISTERI. BUKAN MUDAH NAK LUANGKAN MASA BERDUA-DUAAN TANPA ANAK DI SISI. IDEA MENARIK INI DAPAT ERATKAN LAGI KASIH SAYANG SUAMI ISTERI DAN DAPAT MENGIMBAU SEMULA SAAT-SAAT MANIS ZAMAN BERCINTA ATAU AWAL PERKAHWINAN DULU.

Nisa' Azman said...

Salam MZ...
Well, sy suke entry nMZ yg nie: http://www.suzie284.com/2011/01/big-day-hari-besar-selain-engagement.html

Coz Convo Day mmg a very Big day of our lives.. If boleh, arap MZ dpt gi la convo day MZ eventhough it's in the UK, huhu~.. Sy jd inspired tau pas bc tue coz MZ dh ade PhD now, sy takat nie pun still undergarduate lg. Tahun dpan grad, huhu~.. If boleh, sy pun nk smbung study lg cam MZ. Msti sgt best! Hihi~... ^_^

Cik Tqah said...

Salam MZ,

Cik Tqah suka semua entry MZ masa pergi Paris.. sebab banyak info and tips yang MZ kongsikan yang sangat berguna untuk tatapan umum. selain tu dapat jugak tengok gambar-gambar yang menarik.. satu hari nanti rasanya teringin nak pergi kalau ada rezeki..

Salam sayang Selalu,
Cik Tqah

mamaRIFQY said...

Me paling suka entry MZ yang simple dimple..hehhehehe

http://www.suzie284.com/2011/05/finally-dh-dpt-streamyx-kat-umah-mz.html

Walaupon dengan entry yang pendek..me leh bayangkan betapa hepi sungguh MZ time tuh..Mase me bace entry tuh..tersengeh-sengeh tauuu..sebab kalau me kat tempat MZ pon, me akan rase bende yang sama..Entry tuh dtulis..Dalam keadaan MZ yang tersangat HEPPY kan?? Mesti mase tak leh nak berintenet..macam cacing kepanasan kan? mesti rase tak lengkap je hidup..mesti rase cam tak sabau nak tengok komen2 dari kwn2..nak tengok result contest..kot2 ada yang mengena..nak Join contest..kot2 dah terlepas due....

So bile dah dapat je.mesti Rasa PUASS !!! kan kan kan ??

sayahappyslalu said...

tentulah entry buat GA dengan syarat yg ringkas ni.. hehe.. Inilah chance nak dapat hadiah free.. :P

mama_umar_maryam said...

mz, zt x pandai karang ayat pjg2..yg zt tau, u really inspired me..inspired me dari mcm2 segi, bukan takat nk g UK dan blaja saje,even celoteh mz buat sandwich sbg bekal lunch pon zt blh bygkan if i were in ur shoe..
Dr suziey, u proved to me, even ade 2 anak,bwk suami sekali tinggal tmpt orang,blaja tinggi2,smpt bercontest ;p yang siapapon klu berusehe dan sabar,insyaAllah blh buat & berjaya..
sorry klu x specific n3 mane yg zt suke,sbb i dont have the answers,mayb sbb once i like ur blog,ape pon yg mz tulis i would love to read ;)

Affieza said...

Salam sis...

First time jumpa blog ni just jd silent reader jer pastu lama-kelamaan terus jatuh cinta utk baca dan terus baca..

Mula-mula tinggal jejak kt shoutbox,
pastu jd follower plk, pastu masukkan dlm my bloglist dan last sekali sy decide nak komen2 jgk kt blog ni...

Boleh dikatakan semua entry kt blog ni best utk di baca...ini kerana di blog in ada rangkuman kehidupan, family, study, kerjaya, pengetahuan, tazkirah dan info2 yg berguna.

Tapi yg betul2 membuatkan sy jatuh cinta ngn blog ni tentulah kisah seorang anak,isteri dan ibu yg berjuang utk mdptkn PHD. Ianya betul2 menyuntik semangat dan memberi inspirasi kpd saya utk mengikut jejak langkah pemilik blog ini suatu hari nanti.

Lastly, gaya penulisannya sgt simple dan best utk di baca...

Fadzillah Kamarudin said...

mula mula kenal MZ through contest...MZ kan sll menang contest...terus jadi follower dan komen kadang2 ja... =)

rasanya smua entry best...esp pasal kehidupan MZ kat notts sana...memang layanssss...dengan pictures...dengan entry...memang terasa nak ke sana ja...

=)

Abang Stalker said...

thanks Mama zarfan dtg blog abg stalker. :)

terlanjur tu abg pun nk try menjawab soalan dlm entri ni.sbb abg mmg ske kumpul keychain then letak kt peti ais mama abg.hehe..klu yg jns mgnet la.

Ikhlas dr hati xde entri yg abg x ske n plg ske,sbb ni 1st time dtg blog mama.Abg x abes bc sume entri lg.tp yg plg abg ske entri dpt hadiah ni le.sbb entri ni la penarik abg tuk komen n singgah blog mama zarfan.tu je.. :)maaf,terlalu jujur lak.tp mmg betul pun,ni je entri yg abg bc.insyaAllah ada kelapangan abg stalk sume entri2 mama. ;)

Amira is mira said...

dlm byk2 entry kat blog MZ, entry mana yg paling saya suka bila MZ suka cerita tentang die travel mane-mane tempat especially entry yang MZ pegi paris include disneyland and smting else.....rasa macam seronok and excted jugak masa baca..especially bila tgk picture MZ satu family yang candid and bergaya sana-sini...even entry tue bersiri..saya tetap akan baca..style sharing knowledge and experience kat blog MZ ini yg saya suke...papepun saya ttp akan baca blog MZ walaupun saya kdg2 sy xselalu online coz bz..jangan risau MZ..sy selalu singgah n baca walaupun x komen...keep in touch MZ!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails