Wednesday, 18 May 2011

Shopping complex @Malaysia vs shopping complex @UK

ada ker org tak suka jln2 shopping2 or window shopping kat shopping complex yer..

me sgtlah suka..in fact memang very effective retail theraphy for me heheh kalau time tensen2 or time down/sedih esp masa bujang2 dulu--me suka jln2 kat shopping complex--even alone pun (tp lately mcm bahaya plak jln sorang2 kat Msia kan sbb mcm2 jenayah..adess..)

anyway, kat UK, kedai2 nya of courselah berbeza kan..esp those brand yg from UK--kat notts me suka jln2 kat Disney Store, Clarks, Primark,Pumpkin Patch etc

kat UK, benda yg me paling tak suka ialah--tak de surau lah bila kuar jln2 tu, and tak mudah nak cari tempat mkn yg halal --kiranya dua benda nilah yg me tensen heheh

kat Msia, setiap shopping complex pun ada surau, nak mkn kat mana2 pun boleh--tak byk kedai mkn yg tak halal kan :)

antara fav shopping complex kat Msia yg me suka jln2 ialah 1utama, sogo, juso wangsa maju, wangsa walk, alamanda putrajaya, ikea, mid valley, the mines :)

last weekend (sabtu) me, hubby & kids jln2 kat jusco setiawangs (AU2)...ni antara jusco yg me suka sbb sgt luas, and bersih and kategory baru gak buildingnya--and dekat gak dgn area umah me--dlm 15 ajer ni :)

jom layan pics..


 suka tgk kalerful recycling bins ni :)

me selalu lupa bwk plastic--ada jer standby plastic dlm keta, cuma tak bwk turun dari keta :)

luas kan jusco Au2 ni :) tak crowded mcm mid valley or 1utama


sempat gak sambar baju utk lil ariff--ada sebab me beli baju brand Truddy &Teddy ni ngeh ngeh ngeh


ada customer service area yg sgt comfy dgn seattee + newspaper!! besh :)


note : what's ur fav shopping complex?

16 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

penat berjalan boleh rehat lepas tu sambung berjalan lagi..heheh

@e_da said...

suka gak jj au2.. byk choice tmpat makan dan dekat juga ngan rumah sy... :)

Sidratul Muntaha said...

setiawangsa n wangsa maju masih tak sebusy sgt mcm mid...
jj au2 tu mmg tmpt lepak la klu dah tetibna tingin nak pergi..
yup..
mmg klu pergi mana - mana cari surau n makanan halal...

♥SyilaSyira♥ said...

skang ni byk kes jenayah..mz jgn r kuar sengsorang....bahaya tu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila ada gak g sana..mil kat melawati so kalau bohsan berjalan ke sini dgn sil.. kwn hsbd pun ada wat besday kat kfc sini.
eh yg besday zharfan kat mana ..kat kfc sini ke?

CaDLyNN said...

suke pi the mines sbb dekat dengan rumah n office :p

Mila@Rimbun said...

emmm tak suka sgt jalan2 kat shopping complex ni, unless mmg ada benda nak beli, normally g hypermarket jer untuk beli brg2 dapur...kalau selalu sgt jalan2 nii kekadang "ter" beli barang yg tak di perlukan plak

mama tisya said...

mmg best jusco au2..luas..time jcard pn tk sesak..ehheh

mummy_ayu said...

Ayu dulu masa bujang2..memang suka sgt window shopping..best ..keja sebelah KLCC (MO Hotel)...so...memang la fav kan...
kalu tension or sedih ..ubatnya shopping..walaupun 1 barg..memang best..
sekarang ...no more time for window shooping, shopping mesti satu family & kena cepat....tapi still best sbb spend masa ngan
anak2 ... :-)...

♥MiZz-siHa♥ said...

tau2 nape MZ beli baju tu...hehehe

Nana said...

JJ SETIAWANGSA MMG XPACK SGT MCM TMPT2 LAIN
LENGANG JE
SELESA NAK JALAN
TP XBANYAK SGT CHOICE KALAU NK SOPING BAJU
LG SUKA G JJ WANGAS MAJU

haiqal said...

AEON JJ Bukit Tinggi terbaik.Jusco paling best yang i pernah pegi.try lah.besar gedabak.Largest in asia katanya

Ibu Muda 30series said...

suka wangsa walk..tp jauh dari rumah...hihii...

Ayu Zarina said...

memang jusco menjadi pilihan kalau bab2 shopping ni...

DeQWa said...

sy asyik pg alamanda jelah yg menjadi pilihan,sbb dekat ngan umah..hehhee

tiefazatie said...

wah..sis shopping ek..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails