Wednesday, 25 May 2011

tiba2 terjatuh chenta dgn INSPIRA

pg td masa me drive pegi UIA, me ternampak sebuah keta kat dpn me--me nampak bontot keta ajer tau..kaler putih...dlm hati me ckp, lawa gak keta ni..then nampak nama Proton Inspira!!


1st time me nampak keta ni OTR--and me jatuh chenta dgn bontot keta tu :p me suka design jenis gini sbb nampak sporty--then lps tu memanjang me asyik tgk keta2 OTR, dh tak nampak Inspira lain pun..tak de ker keta ni OTR??

balik umah, me google, nak tau harga
harga 1.8 Auto OTR RM85K

wpun keta idaman me adalah Honda CRV, tapi rasanya belum mampu nak amik CRV sbb harga OTR RM150K..monthly RM1.5K--my other half masih job hunting..tak tau sampai bila ni..:(

ingat nak gi tgk Inspira kat showroom :) kalau me beli, me nak kaler silver metallic :) mcm keta me sekrg ler--:) my satria asyik buat perangai ni--sbb dh 9 thn pun umurnya...kejap baiki kejap baiki..melayanag $$$$ setaip kali baiki...

note : ada saper2 tau psl Inspira ni tak?


14 comments:

man yusoef said...

cube akak google HYUNDAI SONATA YF...lagi smart keter tu...keter paling cantik saya rasa...

zahidah dihaz said...

honda crv memang cantik...


New Entry: Jet lag

Siapa nak ole-ole dari Sabah/Labuan? Closing date 1 jun 2011

saiazuan said...

hmm xtau sgt psl kete ni.. tp for me mahal la tuk kereta tempatan

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

kete model mitsubishi lancer tp versi proton..60%-proton 40%-mitsubishi rasenye (kalu dok silap la..dok igt doh..dulu ade gak duk bace2 ttg kete ni..)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

mahal la suzie kete ni, kalo amik vios @ nissan grand livina lagik bagus rasanya, honda city pun ok gak, tahan lama sikit, bukan nak kondem kete malaysia, tapi kalo untuk jangkamasa lama lebey baik amik yang oversea punyer, inspira mahal sangat tak berbaloi

tiefazatie said...

ok gak nie sis..hihi

mummy Darin said...

kalau Inspira 2.0, katanya yang bebetul Mitsubishi Lancer punya enjin sebab lancer takde model 1.8... still lagik below 100K.. else cuba tengok Chevrolet cruze, pun cantik jugak, ada special offer utk limited edition which is below 100K jugak and it's American car... some more, 0% downpayment..

In case ada rezeki lebih, why not pergi tengok continental car macam Volkswagen.. once u drive it, tak rasa dah nak drive kereta lain... so many different...

notti netti said...

hmm..semalam 3 kali jugak lah net nampak kereta inspira ni OTR...net suka kaler putih...cantik....

Zue AnnaLeeya said...

haah.. betul ckp lolipop...
inspira lebih krg mcm mitsubishi lancer...
mmg cantik... lebih sporty...

[-suziey-] said...

design dia mmg cantik n dlm pn luas..tp dari segi fuel consumption xtau..

Aku Ibu Muda said...

suka inspira! tapi cam tak banyak nampak kat atas jalan

deqlis said...

amik honda city pun dah ok dah..

kete sedap, minyak jimat...

honday city sesuai sangat berjalan di dalam town.. minyak mmg jimat

tp klu berkenan inspira juga blh ke showroom usha2x..test drive..

pastu cuba test drive honda city/accord ker... buat perbandingan...

♥MiZz-siHa♥ said...

baik amik vios kak...lg cantek n mayb lg gud dr inspira...

Fana Flora said...

kat malaysia, kebanyakan orang beli kereta honda atau toyota. sebab teknologi enjin dia jimat minyak kalau tak silap la.


tapikan MZ, proton inspira tu lebih kurang je harga dia dengan honda city dengan toyota vios.

orang duduk labuan dengan langkawi juga beli kereta murah. takde tax. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails