Thursday, 5 May 2011

haven = heaven? | ceritera birthday dinner @Haven Restaurant, Ampang Lookout Point

MZ's besday dinner berlangsung pada 28 april yg lps. beria2 me ke sana sbb nak redeem voucher yg me menang contest eyriqazz (voucher worth RM75)

kesilapan awal me, me tak buat reservation--me try call a day in advance, tp mcm wrong number, me guna nombor yg ada kat voucher--wrong number printed there--emm
then, me call about 1 hr sblm bertolak, adik me cari number kat website haven, person yg jwb call ckp ok, me ckp nak tempat yg besh ie bahagian tepi

sampai kat Haven--mak aiii..ramainya org, parking full--dh tensen tau, sbb me kan ada 2 kids, and my adik ada 2 babies lagi..mana boleh parking kat bwh...ampang look out point ni memang kat atas bukit--rasanya my proton satria tak berapa power nak mendaki--nasib baik me tumpang keta adik me yg power itu ;)

last2, haven staff bagi jugak parking kat bahagian reserved (VIP lah)..so setel satu kes

ada kes lagi--me tak dpt tempat yg me nak--sbb manager tu kata me kena book one day in advance--me dh rasa nak hangin, tp no choice, sbb dtg all the way mendaki, traffic jam lagi...so weolls dpt meja yg tgh--yg tepi semua full!!

lps order2 mknn, me pun bergambar lah
sgt cantik tau--memang tulah kelebihan tempat ni--see the pics below!

me dtg bday dinner ni dgn my mom, my hubby, my kids, my adik lelaki, my SIL and their babies (2 org)--semua org2 yg me syg ni

order mknn cepat gak dpt--rasa mknn--semua ok, yg paling sedap ialah nasi goreng kampung--weolls siap order extra gitu hheheh

jom tgk pic mknn plak

ni nasi lemak lauk rendang--my zharfan yg order

ni nasi goreng kampung--sgt sedap!! thumbs up!

ni chicken chop--besday mommy punya mknn :) --my zharfan kata, mama, mana kek besday--me kata, dh mkn dgn auntie ezna tghari tu heheh

ni steak set--mr hubby punya

harga mknn? as expected lah--tempat spesel kan..total bills RM171, so tolak voucher RM75, so kira oklah ;) bukan everyday pun mkn kat sini--utk special event ajer kan ;)


tips kalau nak pegi haven:

1) sila buat booking at least one day in advance kalau nak meja yg strategik
2) sila bwk kamera yg power kalau dtg waktu mlm--my dlsr pun me tak reti lg setting2 mlm, so sikit jer pic yg betul2 jadi ni
3) parking kat atas sgt limited, so dtg awal better kot--and memang agak jam kat area ampang points tu--jln menuju ke haven tu
4) mknn ok ajer, price pun kira standard tempat mkn yg kelas2 gitu-nasi goreng kampung RM 10 sepinggan, chicken chop rm17 kalau tak silap :)
5) kos parking ialah RM5 per entry
6) tak de air dlm jug/pitcher even dtg ramai2 pun, so semua org order air segelas sorang


selamat berhaven

tq to eyriqazz sbb sudi bagi me voucher tu--me menang his contest actually :) kalau tak de  voucher, rasa mcm lambat gak me nak sampai sini heheh


note : uolls dh ke haven ker?


18 comments:

MRS. K said...

tempat best, makan best, harga pon best. huhuhu...

klu tempat gini, lambat skit ler cik abe nak bawak..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tak baca pun tajuk makan di ampang tapi tengok keadaan pemandangan pun tau tempat ne di mana..ekeke...

zahidah dihaz said...

macam cantik tempat dia...patut pun semua berebut nak duduk tepi...


New Entry: Emilio Valentino

mummy_ayu said...

wah..cantik tu view..tak eprnah pegi lagi kat situ..best ek?

AyuArjuna BiGoshh said...

cam tgh aim nak mkn kat istana bambu tapi encik hubby ajak dating kat victoria hehehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

happy belated birthday kak... :)

Nana said...

sangat bez ok!
pernah pegi
masa tu dia bukan nama heaven hehe
lawa kan view dia

SyaNa said...

teringin gak nk pegi
ala2 romantik gitu kan

Anna Da Lady said...

akak...kira OK la jugak harga RM10 untuk nasi goreng kampong sebab nampak mcm berbaloi je..sedap kan?hmm, kena masuk dlm list ni...

♥MiZz-siHa♥ said...

kt p ptg pon dah penuh parking..tp,kt bleh bg keta kat parking jokey..die akan park kan keta kite dah nak blik die akan tlng amik kan keta..so kt xyah nak menapak jln kaki dr bwh ke atas..harga parking ttp same rm5...xde extra charges...ok lg heaven punye price..klau kat look out point nye restaurant lagi cekik leher punye harga...sepinggan pon dah rm30/40 hinggit..

ibuayahdamia said...

WAHH..memang nampak best tempat ni

MamaYatie said...

hehee..harganya spt dijangka la ek! tang view yg mahal tu..huhu

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya tempat shantek plak tu, leh try ajak hubby pi ni, tapi tak tau la lulus ke tak...hu...hu..

mama_umar_maryam said...

cantek btol..tingat plak kt bandung dulu , pon g mkn kt rest atas bukit..rupenye kt ampang pon ader haaa..hik3

Ummi Dania Yasmine said...

Haven nampak Haven ni :-) nk pergi la sekali...

EiJa ZaQuaN said...

x pernah pun smpai ke heven ni..
wow..serius cantik sgt view dia..
tgk pic makanan kat sini pun tau sedap..terliur la pulak..hehe

MamaRifqy said...

wah..entry ke 2 after GTO sal heaven nihh!!!!hebat la sis!!

tiefazatie said...

bese la tue...harga best..tp kualiti pun best kan2..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails