Tuesday, 24 May 2011

Ada apa dengan Secret Recipe? | Halam haram halal?

masa me BW, me ada terbaca few blog entries psl tiba2 jer kuar isu/rumours katanya Secret Recipe tak HALAL--ada one entry kat my BFF's blog (ayu arjuna)

aisehh..biar betik---me &hubby suka gak mkn kat Secret Recipe ni..
sejak balik Msia, weolls dh mkn sekali kat Secret Recipe Wangsa Walk--
hubby suka sgt cake choc banana ni--yummy!

me plak amik lunch set --ala2 chicken chop tp dgn nasi :) siyes sedap :)--lapar plak me tgk pic ni--ni me snap guna digicam ajer--apa kes nak usung DSLR ke sana ke mari time mkn2 kan :) hehehhe

anyway, apa yg me paham, so far Secret Recipe ni memang konpem HALAL..kekeliruan timbul pd perkataan secret recipe ie perkataan biasa bagi setaip resipi mana2 produk makanan pun..cthnya secret recipe of KFC..lebih kurang gitulah :)

oh yer..Secret Recipe ada contest gak--hadiah ipad--tapi nak kena mkn total bill RM40 baru boleh join :p and kena buat slogan :)

note : uolls suka ker mkn2 kat Secret Recipe ni? sedap tu memang ler sedap tapi pricey gak lah..so sekali sekala ajer ler me mkn2 kat sini..kalau tak, rabak lah poket me :p


16 comments:

Ayu Zarina said...

OWHHH..memang sgt suka makan kat SR ni...terutama tom yum kung...sgt2 suka...kalau kek pulak suka indulge...(alamak...cam salah eja jer.)..hehe

Chekgu Azrine said...

tak pernah makan kat SR..cuma selalu beli kek dia jek...

misstrah said...

sy pn suka gak mkn kat SP..
tp mampu mkn kek je la..
hehe..cheese kek dia sdap =)

Nurmala Mazlan said...

Macam2 dah skang kak..kejap haram..kejap halal..kang haram balik

Pija Madzlan said...

Saya tak pernah merasa langsung Secret Recipe ni...dan ntah nape tak pernah rasa nak cuba lagi...eh, rasa nak cuba sikit2 saje...tapi tak sampai tahap mencuba

ummi_khalish said...

Dil pun suka mkn kt SR ni...smua jns maknn n kek dh try...yummy......psl halal haram tu,isu ni skrg spt main2 je...kjp halal kjp x...buat pengguna pening...aduiyai.

transformed housewife said...

mmg ada terbaca kat beberapa blog pasal SR ni. MMg org keliru sbb ada nama syarikat yg guna namma Secret Recipe ddlm nama syarikat tapi bukan SR yg tu.

tiefazatie said...

ifa sgt la suka mkn chocolate indulgence die sis!hihi

Gieyana said...

me x suka dgn sok sek sok sek nie..kalau apa yg nk masuk perut kita tue kalau kita yakin Halal, insyaallah would be fine..

suka New York cheese cake kt sini..:)

Ijah EmoTemo said...

ijah mmg selalu mkn secret recipes sbb rumah ijah dkt ijah dgn wangsa walk tu. lgpun dkt jusco wangsa maju tu pun kan ada secret recipes jd selalu la ijah pergi beli. hehe ni tambah ada dkt wangsa walk mmg after tgk wayang ke hape mesti pergi beli.

hehe.

Nina Aman said...

akak,nina pun sgt suke dgn cake SR.yg jd isu ni ada pork lard dlm tepung..uhhh...bkn ke JAKIM dah sahkan halal.nape tibe2 baru kate ada lard...kan dah susahkan pengguna... )=

umiawadah said...

orang sekarang ni kalau buat hantaran mesti dari kek secret recipe...nampak ada kelas sikit kot..banding kedai kek lain...dah ada jenama,mahal pun tak pe...

Munirah Izzan said...

suka makan laksa sarawak kat Secret Recepi...tapi dah lama x masuk... ada lagi x dalam menu?

Unknown said...

memang masih kerja & time pregnant (3-3) anak, memang suka makan situ.. now dah 3 tahun tak jejak SR... rindu nak makan lasagna & cheese cake nya...


n3 terbaru kakyong
Review Nora Elena episod 10
Review Nora Elena episod 4
Prestasi 10 hari : 13–22 May 2011

♥MiZz-siHa♥ said...

btl tu..sedap mmg le sedap...price pon sedap kan..

TenangSudey said...

Isu Haram Secret Recipe Beri Penjelasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails