Friday, 6 May 2011

Kisah LUCU di Low Yat

semlm me & hubby pegi Low Yat--gigih meredah jem kat KL --semata2 sbb nak baiki lappy kesygn me...

part sedikit sadis..me tak tau nak baiki kat kedai mana--punyalah byk kedai lappy kat dlm low yat tu..selain kedai handphone, camera DSLR, tv, lappy, desktop, printer..everything digital lah kiranya

then adik me yg kat kelate ckp, dia pernah baiki kat level 1 or level 2, dgn mamat pakistan, terer sbb kejapnya dh siap repair

so berbekalkan tips--level 1 or level 2 and mamat pakistan--me & hubby mencuba nasib...risau gak, sbb ada yg pesan kata kena hati2 kat low yat, sbb takut terkena ada yg amik.curi komponen lappy bila kita tinggal utk repair kan

low yat tu sedikit punya besar, ada ratus2 kedai tu....aisehh...mana nak tuju ni...
then, me naik level 2---teragak2---tak tau nak masuk kedai mana--terberhenti kat satu kedai, sbb nampak sales girl nya melayu (prinsip me : kalau melayu nak tipu melayu tak dapek nak nolon lah)..then weolls masuk kedai tu, nampak plak staff sorang mamat pakistan--so weolls singgah tanya and citer psl lappy me yg rosak tu, then dia kata nak check, then lps setengah jam, dh tau apa penyakit lappy me--ada masalah kabel..tu jd blank screen/itam...then caj utk repair RM220, me nego, dpt lah RM200...40 min then siap

apa yg lucu???
hubby sempat tanya salesgirl tu (kebetulan plak minah kelate rupanya)...tanya psl staff mat pakistan tu--minah tu ckp, hehehhe semua kedai pun memang ada staff mat pakistan, kiranya mamat pakistan ni melambak2 kat Low Yat--hahahah me dok ingat dh betul lah kedai yg me masuk tu kena dgn tips yg adik me bagi--rupa2nya, betullah tu....kebanjiran mamat pakistan kat Low yat ni...wlps tu me nampak, hampir semua kedai pun ada mamat pakistan yg keje rupanya--kira tenaga keje pro tu....IT skillsooooo-- cayalah--bangsa asing keje kat bumi Msia ni--bkn buruh dh ni..tenaga mahir

tu jerlah kisah me kat Low Yat--now lappy me dh ok, me sgtlah happy!! Alhamdulillah :)
tp me masih belum gain momentum berGA ni.....:)

tq uolls sbb sudi baca!

note : uolls selalu ke Low Yat ker?


19 comments:

[-suziey-] said...

hahhaaa..ye la suzie..jgn heran la..kebanjiran pekerja mahir wrga asing..mmg xasing lagi pemandangan tu..ekkeekek:D

MamaYatie said...

lor hai..ramai rupanya yer..as long tak kena tipu dah ler..

lama dah tak gi low yat

Hanim said...

Lawak...lawak ;)

Nur Hawa Mohd Zin said...

selama 24 tahun..1 jan 2011 baru awe jejak kat situ..haha..

Gieyana said...

igtkan mamat pakistan juai kapet jer kan! Rupa2nya dlm pelbagai sector! Naik takut pon ada kan bila g tpt yg byk org asing nie..so kena beware la kan..

Aku Ibu Muda said...

jarang dah ke lowyat skang ni, masa muda remaja dulu rajin la..hihii

Anonymous said...

huhu! tak pernah sampai lagi..last time beli lappy pun kat Digital Mall, PJ

MamaRifqy said...

hahaaa..orang luar mmg sgt ramai keje kat mesia kan??

mummy_ayu said...

ayu pun rasanya bau sekali ke dua jer jejal kaki kat low yat...jarang sgt pegi sana...

Ijah EmoTemo said...

hiks , selalu jgk pergi lowyat. tp klu nk pergi situ kena bwk org yg reti-reti bab benda cmgitu. sbb ijah hampir kena tipu dkt situ T_T

SyUhAdA said...

ooh.yeke..bru tau..hehe..

Izan Ishak said...

ooohhhh...camtu rupanya kisahnya mamat pakistan ye MZ. yelah...agaknya kat negara dorg mmg susah nak dapat keje kan~

noris said...

takut gi sorg2, kena sentiasa ada laki (or masa bujang dulu gak, guy frens) teman. x selesa sgt kat sana. kalo nak beli apa2, usually beli online direct drpd company terus (dell, hp). tp kalo rosak, gi workshop local je repair, sbb dah kenal org nya

cikpia said...

low yatt memang IT heaven!!!! he he....

MIRZA said...

hebat kan diorang.. kalau kita repair sendiri takde detail bagai.. huhu.. kalau sy gi low yat pon mau sesat dalam kebanjiran teknologi.. x tau nak pilih.. hehe..

zahidah dihaz said...

tu la masalahnya kat malaysia ni...warga sendiri tak nak kerja...warga asing berebut2 nak kerja kat sini....



New Entry: SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN SPM/SETARAF SESI AKADEMIK 2011/2012

haiqal said...

Stylo ah mamat pakistan.Melayu banyak jaga kaunter untuk deal.Boleh lemas dalam low yat tu.hehehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

dah lama tak ke low yat, last time b4 kahwin dulu, dah elok lappy leh la aktif balik

tiefazatie said...

laa..hihi..lucu3..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails