Wednesday, 11 May 2011

Entry sedikit panas : Ada apa dengan Premium Beautiful? | FIR dalam korset tu betul2 ker tipu2

memanglah bahasa kat blog Aidib Muaddib tu agak kasar--tp me suka baca sbb ada info yg concrete dgn bukti2 & hujjah2 yg logik, supported by various reliable sites ..

me rasa majority perempuan nak kurus, slim melim kan...me pun tak terkecuali
and memang ler me teringin nak pakai PB tu..tp sbb harga yg agak mahal--RM2k average, so mcm tak de bajet ler me nak beli

and, me sgt wonder, kenapa ler mahal sgt PB tu..
betul ler ada FIR dlm PB tu??..sbb rasa mcm 'odd' gitu..

ni me quote dari blog Aidib:

IF THE CORSET IS ABLE TO RELEASE FIR - WHAT WAS THE SPECIFIC WAVELENGTHS (in µM) OF THAT FAR INFRARED AND HOW MUCH IS BEING RELEASED (in Joules or Watt)? AND DID THE INTENDED EFFECTS ON HUMANS ARE MEDICALLY SIGNIFICANT? AND WHAT WERE THE SIDE- EFFECTS TOO, SINCE FIR IS ELECTROMAGNETIC. DOES IT CAUSE CANCER, BURNS, OR WHATEVER, BTW? WE ALL KNOW IT DOESN'T CAUSE SKINNINESS - BUT IT DOES CAUSE LOW IQ ON THE WEARER THOUGH...


kalau nak tau in full details, boleh baca kat blog Aidib..[ada plak doktor perubatan join MLM ni--mcm menyalahi etika gitu...]

actually, cara terbaik utk kurus ialah kombinasi jaga mkn +senaman...
pakai corset boleh membantu--tapi more to PLACEBO effect--like feel good/psycho effect gitu...esp kalau corset ribu raban kan :)
me pernah aktif aerobic time bujang2--and memang terbukti, tulah cara yg terbaik utk maintain slim & fit...teringin nak aktif aerobic mcm dulu2...

note : uolls exercise secara regular ker?


28 comments:

maslinamansor said...

mas ada korset PB. Lama tak pakai. Tapi betul kata suzie, untuk slim harus jaga pemakanan dan senaman serta azam yg kuat. PB pun juga membantu tapi dari segi penstrukturan badan bagi nampak lagi cantik....

Watie Rose said...

as salam kak suzie...sy dulu berat pernah cecah 90+ lepas tu sy decide nak kuruskan badan sebab sakit hatinya nak carik baju pastu kengkawan selalu asik cakap pasal badan diorang yg kurus tuh, jadi sy ambik slimming set dari sendayu tinggi, buat sauna seminggu sekali, jogging tetiap ptg, pastu makan nasi dan benda yg berat seminggu sekali..terus badan sy turun ke 80+...pastu sy stop ubat tu, pastu start aerobik, sejam baru rm3..sy aerobik tetiap malam melainkan ada hal dan jogging setiap ahad dan latest berat sy 70kg dgn tinggi 162cm..sekarang terus maintain dgn aerobik, jaga makan saja...sy berazam nak turun lagi 3-4 kg..

Nana said...

em...xtau la nak kata tipu ke tak
tapi saya dah nk msk 3 bulan pakai PB
so far?
1. stretch mark makin hilang
2. keputihan dah xde
3. perut dah tak buncit lg

yg paling bez baju2 yg ketat dulu semua dah bole pakai..xde diet pon..

heheh saya bukan wat bisness PB tp saya dah try pakai seminggu utk tgk kesan dia...& tak sangka dalam masa seminggu je perut jadi kecik

so skang tgh konsisten pakai PB 8 jam sehari :)

Miza Yusof said...

miza jaga pemakanan je sis. tak mampu nak pakai PB produk memahal. semua mak abah support lagi malas nak menyusahkan depa.

kawal pemakanan. makan sebelum jam 8 malam. malam kalau lapar, makan epal hijau ataupun buah-buahan yang lain. kalau tak nak lapar, tidur awal. hihi :)

Mila@Rimbun said...

saya ada beli.. dah lama dah, jap pakai, jap tak pakai. nak kata berkesan sgt tuh takde lerrr pon. biasa2 jer, mcm korset yg lain2 tuh jugak... but just pakai korset je dah sekarang, girdle & bra tuh mcm dah terlalu ketat. tak selasa nak pakai, especially kalau nak solat lerr.

Sidratul Muntaha said...

so far
aku dah maintain exercise 150 minutes per week.
kadang - kadang buat zumba..
kadang brisk walk saje...
kadang - kadang weight lift guna weider jer
kadang - kadang jugak buat pilates jer
kadang - kadang dan kadang2 jugak rajin mengayuh stationary bike tak pun Elliptical trainer..
malas mmg selalu.
sebelum kwin mmg aktif sport..
mmg bdn maitain jer
dah kwin,dah beranak..
mmg membeso smpai obese dah nih.
mkn?kena 1500 kalori jer sehari..
minyak tolak tepi
fastfood tolak tepi
sbb bdn dah tak boleh adapt dgn drug ker,herbalife ker,JMate 5 ker...
sume jensi ubat dah cuba
mmg tak jln.
nak tak nak mmg kena jaga mkn dan bersenam..
it's the best way.
result?!
dah sebulan setengah praktis menda ni...
from 95kg dah turun jdi 86kg...
yg penting..
sabo dan istiqamah sebenarnya..
even klu pakai pb tu pun,kena istiqamah jugak..
ade bdn yg boleh adapt n ade yg tidak...
cam aku..
takde size la..
lupakan saje..
ade duit ke tak mmg lupakan saje..

mummy_ayu said...

Ayu ada gak PB nie tapi dah pakai sgt...memang nak kurus but susah tul nak diet & jaga makanan nie..
nak mula tu susah but bila dah mula ok jer..

Ardini Humaira said...

betul3.... jaga pemakanan. ada korset juta2 ringgit tak guna kalau tak jaga pemakanan :) mulakan dengan jaga pemakanan... guna corset sangat membantu untuk kita lebih berkeyakinan tapi tak boleh letak harapan 100% :)

b a m b a m ' s said...

mmg lar kena diet n exercize MZ.. tp PB nie bantu jugak..nak shape blk bdn tuh..


sy pon pakai PB gak,..baru nk try..byr installment..ekkekekek

aanie said...

nak tambah berat mmg senang...nak kurus kemain susah...huhu...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

read my blog .. pakai PB jugak .. tp mulai bulan nie nak ke gym dan jaga makan ... misi baru

Aku Ibu Muda said...

ai memang follow entry hangat tu kat sana... so far, AM memang mengemukakan kebenaran, cuma bahasa yg digunakan agak kasar kan...

tapi mmg betul semua hujjah dia... key untuk slim senang je, jaga makan dan exercise! tak perlukan korset2 tu lagi dah :)

Mrs Hakim said...

Saya memang pakai PB dan jual PB..setakat ni memang dapat kesan yg positiflah..yg penting istiqamah pakai.. custmr yg beli pun bagi positif feedback.. yg penting berdisiplin pakai PB ni 8 jam sehari.. otomatik pakai pb ni tak mkn byk, and bdn jd curve.. back pain hilang, stretch mark pun hlang..Bagi saya kalau kite nak dptkan bdn yg cantik dan sihat dgn cara bersenam, diet and pakai pb kena lah sabar, istiqamah dan disiplin barulah dapat hasil yg kite nak.. tak boleh la kejap buat kejap tak...

so ilan kejap kat sini..sape 2 yang nak pakai PB boleh contact saya yea...

http://iammrshakim.blogspot.com

CT NoArIzAh ArIs said...

Setuju sgt mmg perlu kawal mkn dan bersenam klau pki corset sekali pun tapi x selesa dan menyusahkan diri sendiri pun x guna lagilah dh beli ribu riban tapi tak pakai mmg rugi betul!!

zahidah dihaz said...

ramai juga yang pakai PB ni...badan akak ok je saya tengok (dalam gambar masa mama balqis datang rumah hari tu)


New Entry: Extension of YB Karim house

fazilzura said...

nowsay manusia makin malas untuk bergerak , lebih2 lg dok tgk produk2 tuk slim cara mudah (kononnye) , kdng2 smp sangup abiskan beribu2 RM tuk kesan yg kejap , tp x ambik tau kesan jangkamasa pjg..

kalau kite makan as normal tanpa diet, but kite banyak bergerak ..rs nye x yah pakai pun produk2 slim tu ...

fazilzura said...

** salam kenalan dari fazilzurakil

Bionic women said...

saya guna PB ni masa anak dara lagi, masa tu PB ni baru keluar..org pun x berapa nak kecoh lagi..
pakai hari2 8 jam sehari..tapi hasilnya x seberapa..

lepas kahwin, badan semakin naik, pb ni pun x berapa muat dah, pakai kalau nak pakai baju yg agak fit jer..
tu pun sebab xmau nampak lemak2..

napi siyesly x membantu sangat utk kurus pun..sekrang ni PB saya tu dah berusia 7 thun, kalau boleh kurus dah lama saya kurus..huhuu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

apap2 pun kena konsisten..camana pun cara terbaik jaga makan & jogging.. part jogging tue yg lemah haha

sya said...

salam...
sekadar berkongsi...
saya pakai PB n juga jual PB...
so far sya pakai alhamdullilah berat kurang,period pain kurang,strechmark yg seram nk tgk tu pon pudar,keputihan kurang,dl mse bdn gemuk pon sya ade gastrik juga, tapi skrg gastrik pon dh ilek(juga dgn izin Allah semua nie)

klu nak PB nie berkesan,mesti pakai dgn consistent 8hours/day, jgn lupa mnm air byk, klu u diet camne skali pon tp kurang mnm air mmg xjln jugak...actually bile pki PB nie secara automatik selera mkn kite pon akan berkurang n secara x lgsg menjadikan diri kite ni berdisiplin dri mkn byk...for me yg nie lg bgs coz klu sya diet sndri alamknye mmg ke laut, dispilin sehari dua pastu babai...

so far sya mmg slesa pki PB hari2, klu xpki rse cam kurang sesuatu, jugak slesa bile nk jogging,solat...mmg xde mslh...bile pki PB nie automatik bdn kite yg mengeleber tuh akan terbentuk cantik n kite pon akan rse confident jek bile pki bju..no bonjol2 :P

pd sesiapa yg nak beli PB or dah ade PB, sya ingin jelaskan bhwa pakai PB bukan sampai mencerut bdn smpi rse senak, tp PB yg bagus ialah PB yg sedap2 ngam kt bdn...

**psl aidid muaddib nie sya copy ayat dri abg ben

Kadang kadang , kita tulis main ikut selera kita.. dalam tak sedar yang membaca tu , masih bawah umur .. dalam tak sedar yang baca tu masih tak cukup akal .. Tulisan kita boleh mempengaruhi mereka ..

Bayangkan jika blog korang yang dibaca beribu orang setiap hari .. tapi kandungannya penuh dengan negatif.. kalau 'dipungut'nya 10% dari penulisan tu , camana ?

“Barang siapa yang menyeru atau mengajak ke arah sesuatu yang sesat (dosa), dia akan menanggung dosanya sebagaimana dosa-dosa orang yang mengikuti ajakan dan seruannya sehinggalah hari kiamat, tidak terkurang dosa itu walau sedikit.” hadis riwayat Muslim dan Ibn Majah ....

nauzubillah...
entry abg ben klik cni http://www.benashaari.com/2011/05/best-giler-memaki-hamun-dalam-blog.html

minta maaf...tiada niat utk tujukan pd sesiapa...peace no war

Em's Family said...

Untuk I, Aidid is trying to tell something interesting about his findings.. cume satu je lah, care dia olah, care bahasa digunakan i tak setuju..

i bought PB, i only wore it for few days yang full set.. tapi i pakai the bra tu.. so i tak boleh nak kate ok ke tak sebab i tak pakai betul2..

but agree with u, ape pun, kene jaga pemakanan n exercise.. no excuse untuk tak exercise untuk kite kuruskan badan.. :)

♥MiZz-siHa♥ said...

xtau le nak komen ape..coz xpenah try pon pkai PB nie...
tp,cr yg terbaik ialah,jg mkn n exercise je..

Nafisa81 said...

pernah la terpengaruh dgn tulisan aidib muaddib ni...then dalam masa yg sama ade sorang kawan rapat yg mmg pakai PB...bila dia pengalaman dia pakai PB rasa cam nak beli pulakk...bukan apa..yang kita lihat depan mata lebih meyakinkan drpd bacaan di blog semata mata

kakyong said...

kakyong pun teringin nak beraerobik.. hari2 berpeluh, badan sure rasa sedap.. lama2 sure leh slim



n3 terbaru kakyong
Drama Nora Elena vs novel Kasih yang suci
Anak dara ku dah macam boboi ker… ;)
Cepat mengaku.. sapa yang antor ni

MamaRifqy said...

ohh.sy tidak tahu pasai ini...just bac komen orang..tambah info

cikpuanhady said...

terniat juga nak pakai pb..agaga..bila balik nanti..tapi bukan sebab nak kurus..tapi taktau pulok pasal side effects tu..kena research lagi la ni..

Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire

tiefazatie said...

erm...btol2..yg penting kawal mkn n exercise..for me..bese la..kalu pakai yg nak shape bdn tue..sah2 la xleh mkn byk2..dh pakai kt bdn tue kan..pastu lama lak tue pkai..lama2 kte akan terbiasa la xmkn byk..mind set itu penting..me xpakai pun..tp dh biasakn diri mkn skadar yg cukup utk bdn..so ok je pun..try pk logik..teu pendapat ifa la..

Syik said...

SAlam..sy rs apa yg AM explain memg ade benarnya..tp,kita smua tak sama situasi..tak semua org ada masa untuk bersenam atau mkn yg berkhasiat 100%..sy sendiri pakai pb ni..juga jual pb ni..actually, pb ni bntu sy utk maintainkn shape bdn.lg2 bersalin operate. harus ade something yg support kwsn parut tu & hilgkna lemak2 tu..

Sebelum ni sy sgt susah untuk luangkan masa untuk bersenam..kerja keluar pg2,balik pulak mlm hari..keja plak kadang2 7 hari. So, mkn pun ape yg ada kt kedai dan ms free memg untuk relexkan diri.

Jadi,pd sy..setiap brg yg dicipta tu mungkin sgt berguna untuk sesetengah org tp mungkin tidak pd org lain. Bg sy,syukur ada ciptaan sebegini. Sgt2 mmbntu sy. Tapi mungkin tidak pd org lain.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails