Wednesday, 25 May 2011

Entry emo | hancur luluh hati me bila dpt tahu my lil nephew kena dera dgn bibik Indon :(

cerita berlaku pagi semlm..
me tgh attend course kat UIA--then tiba2 my mom dari kampung call--me jwb gak tp me ckp me tgh course (me berbisik gitu sbb time tu tgh dgr taklimat :p)--me suspect something is not right ni
then adik perempuan me kat kg sms me, ckp my lil nephew nama Irham (sama baya dgn ariff) kena dera dgn bibik indon!!
then adik lelaki bongsu me plak call (juga kat kg), tanya mcm mana etc
mula2 me dpt tau tu, rasa terkejut ala2 nak pengsan gak--sbb penderaan tu melibatkan seterika panas uolls!! sesak nafas me jap

then abis jer course, me terus call my mom utk tahu citer lanjut
my mom pun citer lah...bibik Indon tu letak seterika panas kat irham masa my SIL dlm toilet--masuk hantu ker apa si bibik ni..me kenal pun bibik ni, and nampak baik & peramah--rupa2nya HIPO!!

me sms my SIL tanya naper bibik tu jahat sgt..
bla bla bla
tp actually, ada gak part salah my SIL tu--actually, bibik indon tu her mom's punya bibik yg mana dia pinjam jap utk jaga her kids sementara tunggu her new bibik from Indon..and si bibik HIPO ni dh ckp awal2 tak nak jaga baby, cuma my SIL pujuk and mintak tlg jugak sbb desperate, baru jer pun, dlm 2 weeks ajer ni..so kiranya si bibik ni sbb tak nak jaga baby---dia pegi dera my lil nephew tu!!! apa reason pun, mana boleh letak seterika panas kat baby woit!!!

nasib baik my lil nephew tak cedera teruk, tp jd merah lah kulitnya...
my SIL siap perang +gaduh mulut dgn bibik tu--and bibik tu mati2 melawan dgn mulut jahat lagi...

so now bibik tu dh dihantar semula to my SIL's mom, and dgr khabar akan dipulangkan kpd agent lah..apa kes nak simpan bibik gini kan...

note : memang ada bibik yg baik..tp bila terkena dgn bibik yg tak de hati perut ni, siyes rasa nak sepak2 ajer kan....uolls ada pengalaman ngeri dgn bibik Indon ker...

29 comments:

Suhana Shahril said...

Ya Allah,ciannya kat baby tu.Kita yg terkena sedikit ni pun dah mngalir air mata menahan sakit.Inikan pula anak sekecil itu...sbb tulah ana sendri x brani nak amik maid indo.Rs mcm lagi ramai psiko dr yg baik.huhu

Ardini Humaira said...

kalo dni mau lempang pempuan tu. eeeeeii kejam!

LYAfrina said...

ya allah....
hrp byk2 bsabar yer mz...
patut bwk ke muka pgadilan tu.. org dh bg keje.. tp x amanah.. takutnyer,, tp sib baik x ke tahap y lbh teruk.

maslinamansor said...

melampau sungguh bibik tue. Marah punya pasal jangan la balas kat kanak2...

CaDLyNN said...

takde pengalaman dgn bibik indon sbb tak pernah pakai org gaji..tapi penah tgk video yg bibik dera budak2 tu..die sepak2, pijak2 mcmtu je..xde perasaan langsung...tak berhati perut..

Ijah EmoTemo said...

ya allah sis! ijah dgr pun sedih :( kesian tu kena dgn seterika panas :(

kesian sgt nih.

ijah pengalaman ngeri kawan ijah tu ada la. bibik dia tak boleh tuan rumah tegur marah. klu tidak nnt dia naik hantu. pernah nmpk dpn mata smpi ijah naik meremang bulu roma segala. sumpah menakutkan T_T

Ibu Muda 30series said...

grrr...ngerinya MZ...risau la nak amik bibik skang ni :(

Suliana said...

eee.. sabo je la bibik tu.. mmg nak kena sepak tu. tak de hati perut ke buat anak org mcm tu.. hope ur lil nephew cepat baik k.. sian dia..

mama tisya said...

aduhai ngan seterika panas..huhuhu..mmg geram kalo kena ngan bibik camgitu

mummy_ayu said...

ya Allah..siannya..kita kena skt pun dah pedih..tambah lagi kid kulit lembut lagi kan..hrp takde yg serius..
tang bibik tu plak, cuba iron tgk dia..sakit tak? geram sungguh...

Unknown said...

jahat betul bibik tu. pulangkan ke agent lah daripada simpan orang macam tu. takur mencederakan budak2 lain pulak.

makcik miza punya bibik pelik sikit. baru 2minggu kerja then maybe jumpa kawan lah kot kat malaysia ni, dia mintak izin nak keluar tapi makcik miza tak bagi. terus dia protes and kelar pergelangan tangan dia.

lepas kejadian tu terus hantar ke agent n ambik bibik baru.

amirah said...

kejamnyaaa...dgn baby boleh la kau dera kan..cuba la guna fikiran kalau org dera kau camtu..eee

Cik Bambam said...

org Indonesia nie kan..

kalau kita buat benda2 tak elok kat rakyat dia, ke main dia bising kat negara kita..tapi bila org dia buat hal..xde pulak dia amek pusing..

repot kat kedutaan Indonesia kak..bior celik sikit mata2..asyik2 salah kita je yg nampak..

(kes bengang ngan Kedutaan Indonesia ari tuh slalu dok blame Malaysia pasal amah time intebiu keje..huhuh)

Unknown said...

memang melampau tu....

Lelord said...

ouchhh kecut perut dgr, uwaaaa sakit la vodooo. ahhh emo jap rasa nak maki hamun skali

Anonymous said...

yallah..gile jahat bibik ni
meh kita kasi dia seterika panas
biar dia rasa mcm mana
suka2 je nak buat anak orang

Zue AnnaLeeya said...

aduhhh... dgn seterika panas tuh... mmg giler... sian baby tuh...
sdgkan kita kene sket pon dah melompat sakit...
haishhhh... mmg kene ajar bibik cmnih....

Fana Flora said...

psycho punya bibik. kesian irham. apalah dosa dia sampai kena dera dgn sterika.

dulu masa kecil-kecil, ada orang gaji juga. tapi bila 1st time dtg rumah amek dari agency, esok terus lari. tak sedar dek untung. kita dh tolong byr kos dia dtg msia kt agency. bukan murah.

lepas tu terus xde orang gaji indon. xamek dah. erm.. dugaaan hidup

Unknown said...

kesiannya anak.. trauma budak tu eh kena pukul dgn bibik


n3 terbaru kakyong
Review Nora Elena episod 10
Review Nora Elena episod 4
Prestasi 10 hari : 13–22 May 2011

FN said...

kalau ye pun tak nak jage, tak perlu lah nak dera bagai. isk! mmg tak perlu simpan helper mcm tu -.- ni yg buat takut nak amek helper nih

AyuArjuna BiGoshh said...

wohooo giler lah bibik tu...sib baik bibik ai dulu baik...setakat yang ai nampak die sygkan budak2....takutnya, shian irhammmm

♥MiZz-siHa♥ said...

ciannye baby tu...ya.allah lindungi la anak ku dr segala perkara yg x diingini..

tiefazatie said...

gle btol bibik teu sis!adoi la...dh la dgn seterika!omg!sakitnya tue..huhuhu..cian baby irham..sgt la kejam..xde hati perut btol!
xmo wat report ke sis?buat je report..ntah2..mmg ada sakit jiwa bibik tue..
nasib baik perasan cpt nie..

Ayu Zarina said...

bibik2 ni kan time desperate, memang sanggup buat apa saja..that's why kita sebagai majikan kena bertegas...no manja2 kan diaorg...buat rules siap2 dalam rumah do and dont's...sebabnya sometimes bibik2 ni lagi kita buat baik, lagi dia pijak kepala kita...

nauzubilah...sebab ayu pun ader bibik kan.tu pun dah nak balik..huhu..kena sedia mentaliti utk yg baru pulak...

CatlinaFly said...

definitely takde pengalaman dgn bibik2 ni sebab memang tak pernah ade bibik...dgr cite kawan2, ngeri jugak. maklumlah, ade yang jauh dari kaum keluarga nak suruh jaga, tak dapat babysitter/taska bla bla...ade bibik yang lari tinggalkan baby terkontang2 kanting dlm rumah, mujur ler dlm sejam dua gitu, mak dia dah balik rumah, mujur tak bwk lari baby tuh...

pastu pulak ade yang mencuri lah bla bla...wallahualam..rasanye selagi boleh, tak mo amik bibik ni.masalahnye, nak amik org kita,org kita mana ada nak jadik maid kan..:)

MamaYatie said...

giler jahat! eee...marah betul rasa ngan indon tak sedar diri tuh..nak bg penampor jer rasa

Ezna said...

ada jer citer bibik my mom dulu....mengadu kat org hari hari dimarahi hari hari dimarahi padahal x pun. pastu suruh mkn tak nak. mengadu pulak my mom tak bagi makan. part paling kelakar, siap main slide kat tadika adik i pastu lambai2 kat pekerja kontrak indon....asyoooo.....

Unknown said...

allahuakbar..kesiannya la ur nephew tu..kot ye pn jgn la letak seterika camtu..kita org tua pn sakit wooo..mmg xde ampun la kalu cenggitu..haihh

Unknown said...

kurang ajar ..memang tak suka dengan orang indon sekarang ni sebab selalu kuat menipu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails